به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در کرمان، محمد رنجبر بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفتهی پژوهش گفت: هدفمندسازی فعالیتهای پژوهشی در حوزه صنعت و معدن از سال ۸۶ جزو برنامههای این دانشگاه قرار گرفت و طرحهای ارائه شده نیز تحولی در رویکرد صنایع مطرح استان ایجاد کرد.
رئیس پژوهشکده صنایع معدنی دانشگاه باهنر کرمان با اشاره به فعالیتهای این پژوهشکده؛ بیان داشت: فرآوری بازیافت، محیط زیست و نانو مواد سه رشتهای است که دانشجویان دکترا در آن فعالیت و تحصیل میکنند و تاکنون فعالیتهای موفقیتآمیزی نیز در بر داشته است.
وی ادامه داد: تاثیرگذاری فعالیتهای پژوهشکده صنایع معدنی نه تنها در کشور بلکه در سطح بینالمللی نیز انعکاس خوب و مثبتی در پی داشته است.
رنجبر با اشاره به: تاسیس شرکت تولید مس هیدرولیک با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در شهربابک که یکی از نتایج فعالیتهای این پژوهشکده است؛ گفت: یکی دیگر از فعالیتهای پژوهشی، ایجاد روشی برای استخراج خاکهای کمعیار مس به کمک مجتمع مس سرچشمه بود که در سال گذشته انجام شد و میتواند یک تحول در سراسر ایران از این لحاظ ایجاد کند و این نتیجه تلاش جوانان ایرانی است.
رئیس پژوهشکده صنایع معدنی دانشگاه باهنر کرمان خاطرنشان کرد: توجه به ظرفیت دانشگاهی در استان از اهمیت ویژهای برخوردار است چراکه این پژوهشکدهها میتوانند سبب اشتغالزایی شوند.
وی افزود: پژوهشکده صنایع دانشگاه باهنر کرمان در زمینههای نانو، بازیافت و محیط زیست در سطح کشور پیشرو است و هیچکدام از دانشگاهها قابل مقایسه با این دانشگاه نیستند.
رئیس پژوهشکده صنایع معدنی دانشگاه شهید باهنر کرمان با تاکید بر اینکه بومیسازی دانش اهداف این پژوهشکده در دانشگاه باهنر است، گفت: ما هیچ نیازی به کمترین امکانات و کمک کشورهای خارجی در این عرصه نداریم.
وی تصریح کرد: ما این تواناییها را در دانشگاه باهنر به کمک دانشجویان کسب کردیم و امیدواریم که با بها دادن به فکر جوان ایرانی روز به روز موجبات بیشتر بالندگی فکری و علمی آنها را فراهم آوریم.
رنجبر ادامه داد: دانشگاه باهنر با توجه به ظرفیتهای خود این توانمندی را داراست که نه تنها در کشور بلکه در دنیا توانمندیهای علمیاش را در زمینه صنعت ارائه دهد.
وی با تاکید بر اینکه اعتقاد ما در پژوهشکده این است که دوره چاپ مقاله دیگر گذشته است، افزود: امروز زمان آن فرا رسیده است که مردم و جامعه نتایج تحقیقات علمی را در تمام زمینههای زندگی لمس کنند و این نیاز به توجه هر چه بیشتر دولت به دانشگاههایی است که در شهرستانها در زمینه علمی و تحقیقات کاربردی تلاش میکنند.
رنجبر تصریح کرد: به اعتقاد من دانشگاه باهنر کرمان در بخشهای مختلف صنایع معدنی به خودکفایی علمی در سطح دانش بینالمللی رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: فرهنگ صنعتی باید تغییر کند و انتظار دانشگاهی این است که صنایع به طرف دانشگاه و دانشگاه در سمت تحقیقاتی صنعتی گام بردارد.