به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، سیدحسین داودی در گفتوگویی، در رابطه با عوامل شغلی مؤثر در ایجاد سرطانها گفت: علاوه بر تغذیه نامناسب تا تحرک ناکافی که از دلایل ابتلا به سرطان محسوب میشوند حدود ۴ تا ۵ درصد از کل سرطانها در جوامع پیشرفته به دلیل عوامل شغلی است.
وی ادامه داد: اولین گزارش در زمینه وجود ارتباط بین سرطان و تماس شغلی در قرن ۱۸ و زمانی منتشر شد که متوجه شدند سرطان پوست در افرادی که دودکشهای بخاری تمیز میکردند و سرطان مثانه در کارگرانی که با رنگ تماس داشتند ارتباط معناداری داشته است.
داودی گفت: سرطان شغلی اغلب موارد در ریه ایجاد میشود البته مواردی نیز در پوست، سیستم ادراری و حفرههای بینی نیز دیده شده است مثلاً بعضی مشاغل مثل نقاشی، رنگرزی و آرایشگری در معرض خطر بیشتری برای سرطان هستند.
این متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: نکته مهم این است که تماس شغلی با مواد سرطانزا در کشورهای در حال توسعه به دلیل پیشرفت صنعتی رو به افزایش است چون کارگاههای کوچک، ساختمانهای غیرایمن، کارگران آموزش ندیده و تجهیزات ایمنی مانند لباسهای محافظ، تهویه، دستکش و ... به راحتی در دسترس نیستند.
داودی تصریح کرد: در این میان این را نباید فراموش کرد که نقش عواملی مثل سبک زندگی به ویژه نوع رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی و مصرف الکل در سالهای اخیر بیشتر شناخته شده است و عوامل ژنتیکی میتوانند خطر عوامل محیطی را تغییر دهند.
وی گفت: امروزه ثابت شده که حداقل ۴۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری و ۴۰ درصد نیز قابل درمان هستند.
منبع: فارس