گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود، دانشگاه اسلامي شود، وحدت حوزه و دانشگاه اتفاق ميافتد، حضور حماسي مسلمانان در کربلا روحيه رزمندگان مقاومت و مردم عراق را بالا برد، ترافیک جمعیت در مرزها روان است، چرا امام(ره) دو ماه درس خود را تعطیل کرد و «کشف الاسرار» را نوشت، مهمانانی که هزینه 250 میلیونی روی دست میزبان گذاشتند!، کتابی که با «علم زور» چاپ شد!، وقتی داعش و تحجرعربی و تزویرعثمانی زیر دست و پا له میشوند و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
حضور حماسي مسلمانان در کربلا روحيه رزمندگان مقاومت و مردم عراق را بالا برد
حجّت الاسلام علیرضا پناهیان در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه اربعین امسال حماسیتر از سالهای قبل برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه خطر دشمنان اربعین از نزدیک احساس میشد، حضور پرشور مردم، اربعین امسال را به حرکتی حماسی تبدیل کرده بود.
وی با اشاره به حضور حماسی ایرانیان در این مراسم گفت: مردم عراق بین خودشان و به ما صریحاً میگفتند اینکه شما علی رغم تهدیدات و خطر تکفیریها اینگونه مصمم حضور پیدا کردهاید بسیار قابل تقدیر است.
پناهیان افزود: این حرکت باعث بالا رفتن روحیه رزمندگان مقاومت و مردم عراق که در این مدّت ستمهای زیادی دیده بودند شد و همچنین محبّت بین دو ملّت را افزایش داد.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه با بیان اینکه هوشیاری و حساسیت مردم ایران به شرایط روز و نیز ارادت آنها به امام حسین (ع) در این راهپیمایی حماسی به زیبایی تجلّی پیدا کرد، تصریح کرد: مسلماً در آینده برکات این حضور پرشور بیشتر مشخص خواهد شد.
ترافیک جمعیت در مرزها روان است
سعید اوحدی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اینکه روند بازگشت زائران از سه روز گذشته آغاز شده است، افزود: خوشبختانه با توجه به تمهیدات در نظر گرفته شده، موج اول تراکم ورودی زائر به کشور در اولین ساعتهای امروز بود که در مرز مهران کمی بیشتر و قویتر احساس شد و با توجه به مدیریت همه محورها در سه مرز هم اکنون هیچ ترافیکی وجود ندارد.
رییس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: در مرز مهران به دلیل تراکم بالای جمعیت زائر، شاهد ترافیک و کُندی عبور و مرور بودیم، که با مدیریت نهادهای ذیربط به خصوص پلیس راه برطرف شود و روند عبور زائران به حالت اولیه خود در حال انجام است.
به گفته اوحدی تاکنون 500 هزار نفر از زائران عتبات وارد کشور شدند که پیش بینی میشود تا امشب این تعداد به 700 هزار نفر برسد.
چرا امام(ره) دو ماه درس خود را تعطیل کرد و «کشف الاسرار» را نوشت
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، این مرجع تقلید دیشب در دومین اجلاسیه مدیران و صاحب نظران حوزوی عرصه پژوهش در مدرسه علمیه معصومیه گفت: قرآن مجید به قلم، اهمیت فراوانی بخشیده است و در دو جا از قلم به عنوان نوشتن نام می برد.
وی افزود: قسم های قرآنی دو ویژگی دارد، نخست به دلیل تقدس موضوع و دیگری به خاطر اسراری که در مقسم به وجود دارد؛ قرآن به قلم قسم یاد می کند و ممکن است دو وجهه را در خود داشته باشد و در ادامه آن قیودی می گذارد و بر اساس آن اگر قلم حقایق جامعه را بنویسد محترم است و اگر مضر باشد نامحترم است.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: کشف رابطه بین مقسم به و بین جواب های قسم قرآنی از جلوه های خاص پژوهش های قرآنی است که باید به آن پرداخته شود.
حضرت آیت الله سبحانی بیان کرد: اگر شیخ مفید و سید مرتضی و... نبودند، عقاید شیعه مورد اختلاف بود، آنها در زمان خودشان این عقاید را جمع آوری و تدوین کردند تا امروز ما این فهرست منابع مدون را در اختیار داشته باشیم.
معظم له گفت: بیان هم در کنار قلم، نعمت الهی است؛ خداوند دو شمشیر بیان و قلم را در اختیار ما
همه زائران ایرانی در سلامت کامل هستند
محسن نظافتی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»،با اشاره به وقوع انفجارهایی که شب گذشته در کربلا رخ داد، گفت: انفجارهای صورت گرفته ناشی از حمله خمپارهای در نزدیکی بغداد و بین کربلا و نجف بوده است.
مدیر کل عتبات سازمان حج و زیارت در ادامه افزود: بر اساس اخبار رسیده از عراق تمامی زائران ایرانی در سلامت کامل هستند و آشنایان و بستگان در ایران هیچ نگرانی نداشته باشند.
مهمانانی که هزینه 250 میلیونی روی دست میزبان گذاشتند!
به گزارش خبرنگار حوزه سینما «خبرگزاری دانشجو»؛ فیلم «ساکن طبقه وسط» اولین ساخته سینمایی شهاب حسینی به شمار می رود و که توانست به فروش یک میلیارد و 150 میلیون تومانی برسد؛ همچنین فیلم «میهمان داریم» به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور نیز توانست به فروش 250 میلیون تومان برسد.
طبقه شهاب حسینی یک میلیارد میارزد!
فیلم «ساکن طبقه وسط» اولین ساخته سینمایی شهاب حسینی به شمار می رود و که توانست به فروش یک میلیارد و 150 میلیون تومانی برسد.
شهاب حسینی، هنگامه قاضیانی ، فرهاد اصلانی، محمد هادی کریمی، حسین یاری، حسین محجوب، ساره بیات، طناز طباطبایی، بابک حمیدیان، بهناز جعفری، کامبیز دیرباز، بهنوش بختیاری، امید روحانی، هلیا راجی، محمد علی شادمان، فخرالدین صدیق شریف، کیانوش گرامی، مانی کسراییان، سحر قریشی از جمله بازیگران این فیلم هستند.
«ساکن طبقه وسط» داستان مردی را روایت می کند که با ورودش به یک ساختمان جدید، اتفاقات تازه ای در زندگی او رخ میدهد.
به گزارش خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»؛ هفتهای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
کتابی که با "علم زور" چاپ شد!
کتاب "علم زور" نوشته کریستوفر سیمپسون و ترجمه محسن بدره و مهدی یوسفی در هزار نسخه از سوی انتشارات منتشر شده و به زودی با قیمت 11 هزار تومان راهی بازار شده است.
بر اساس این گزارش، موضوع این کتاب علم ارتباطات است که حمید مولانا نیز مقدمه ای بر آن نوشته؛ علاوه بر آن ترجمه فارسی مقدمه نویسنده کتاب هم در کتاب «علم زور» به چاپ رسیده است.
در بخشی از این پشت جلد این کتاب آمده است:
علم اطلاعات و ارتباطات در غرب از جهتی علم زور و فشار است. علمی که با کنترل مغزها و با کنترل سازمانها و نظامهای سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی سر و کار دارد. تاریخ اطلاعات و ارتباطات انسانی تاریخ موجودیت و زندگی بشر است و از همه لوازم و زیر ساختهای زندگی بشری پیشینتر است.
کتاب «علم زور» نوشته کریستوفر سیمپسون داستان شکل گیری این علم زور را به شکل مستند روایت میکند. این کتاب نقش سی آی ای و وزارت دفاع و دیگر آژانسهای امنیتی و اطلاعاتی و تبلیغی ایالات متحده در تکامل و شکل گیری حوزه ارتباطات بررسی میکند و ارتباط وسیع این حوزه با جنگ روانی و پروپاگاندیستی را میکاود که علم ارتباطات از آنها برگرفته شده است. در این زمینه سوابق کسانی که به عنوان شخصیتهای علمی مشهور ارتباطات مطرح بودهاند و بعضا جریان اصلی و غالب دانش ارتباطات، آنان را پدران و پیشگامان این رشته به حساب میآورد، بررسی شده است. همچنین به تاثیر طرحهای امنیتی و اطلاعاتی و افکار عمومی اجرا شده توسط این افراد در شکل گیری مفاهیم و روشهای ارتباطات توجه میشود.
گفتنی است، علاقه مندان می توانند برای تهیه این کتاب به سایت www.nashrearma.com مراجعه کرده و یا با شماره تلفن 32351709-031 تماس حاصل بگیرند.
وقتی داعش و تحجرعربی و تزویرعثمانی زیر دست و پا له میشوند
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» ـ محمدهادی صحرایی؛ آب زنید راه را هین که زوار حسین می رسند از راه درازی که تنها با پای عشق می توان پیمود، هرچند که پای تن در آن آزرده گردد و پرآبله. آنها می آیند باتنی خسته از سفری که به خاطر ارادت و عشق به ارباب بی کفن بر خود خریده اند. سفری پیاده در سرمایی که نمی تواند حرارت محبت حسین را از سینه این مؤمنان بگیرد. آنها می آیند وگرد و غبار راه بر چهره دارند و حسرتی که فرونشسته و آتش عشقی که فراگرفته و افروخته تر شده و مشتاق تر. آنها مثل ما دیگر حسرت زیارت اربعینی کربلا را ندارند ولی عطش حضور و عشق حرم هنوز در قلبهاشان موج می زند. آنها می آیند تا برایمان از خاطرات و خطرات عاشقی بگویند از پای برهنه رفتن ها و سختی به تن خریدن ها، از آن اتحادی که بینشان بود و بی نظیر بود و فارغ از تزویر قالتاق هایی که عمامه انگلیسی به سردارند و خالی از تحجر تکفیری ها. از آنکه چگونه سگان هار داعشی زوزه ناامیدانه می کشیدند و کاخ آمال مفتی های حرف مفت زن وهابی را ویران می کردند. از آن بگویندکه چگونه عراقیها از آنان منعمانه پذیرایی و اکرام می کردند با غذایی یا شربتی و یا دستمالی که عرق از چهره زائران گیرند و حتی با مشت و مالی که خستگی از تنشان برگیرند. و اکنون ما به شما می گوییم ای عزاداران حسین خوشابحالتان که از زیارت خدا و مصافحه با رسولش می آیید و آفرین به غیرتتان و یالیتنا کنا معکم فأفوز معکم.
دانشگاه اسلامي شود، وحدت حوزه و دانشگاه اتفاق ميافتد
به گزارش خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»حجّت الاسلام سيّد محمود نبويان ضمن گراميداشت ياد شهيد مفتح، با تأكيد بر ضرورت معناشناسي وحدت حوزه و دانشگاه گفت: وقتي از وحدت حوزه و دانشگاه سخن مي گوييم ابتدا بايد مشخص كنيم كه منظورمان از آن چيست. يك فرض اين است كه منظور ما، حضور طلبه در دانشگاه و دانشجو در حوزه است، كه اين معناي درستي نيست.
وي افزود: نشستن طلاب و دانشجويان در كنار يكديگر، وحدت حوزويان و دانشگاهيان را معنا مي دهد، امّا وحدت حوزه و دانشگاه اين نيست.
نبويان اصل وحدت حوزه و دانشگاه را اسلامي شدن دانشگاه ها عنوان كرد و با بيان اينكه اين امر ابعادي دارد، گفت: بعد نخست اسلامي شدن دانشگاه ها اين است كه متون درسي علوم انساني كه اكنون سكولار است تغيير يابند. اين متون، فرد متعهد و متدين پرورش نمي دهند.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، بعد دوم اسلامي كردن دانشگاه ها را « تعميق باور ديني اساتيد و آشنايي بيشتر آنان به آموزه هاي اسلام» دانست و گفت: تعميق باور اساتيد به اين معنا است كه مثلاً در حيطه علوم سياسي، قائل به سيطره كشورهاي زورگوي جهان نباشيم و در برابر آنها انفعال نداشته باشيم، بلكه معتقد باشيم كه «الاسلام یعلو و لایعلی علیه- اسلام برتری پیدا میکند و چیزی بر اسلام پیروز نمیشود و غلبه پیدا نمیکند» و باور داشته باشيم كه مذاكرات، مشكل آن ها با ما را حل نمي كند چون «و لن ترضی عنک الیهود و لا النّصاری حتّی تتّبع ملّتهم».