به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در مراسم پایان طرح هم کدسازی تلفن ثابت با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات خود را موظف می داند تا وظایف محوله مجلس شورای اسلامی را تمام و کمال انجام دهد، خاطرنشان کرد: اجرایی طرح هم کدسازی تلفن ثابت یکی از بزرگترین پروژه هایی بود که با تلاش کلیه سازمان های ذیربط و با کمترین نارضایتی به پایان رسید.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: دولت یازدهم در اجرایی عدالت اجتماعی شعار نداده است و همین طرح خود نمونه ای از اجرایی عدالت اجتماعی به ویژه در مناطق محروم و دور افتاده است.
وی با اشاره به هزینه های شرکت مخابرات در طرح همکدسازی گفت: در راستای جبران هزینه های مخابرات باید طرحی ارائه شود تا با افزایش تعرفه های 10 تا 20 درصدی، درآمدهای این شرکت از شهرهای بزرگ جبران شود.
واعظی هزینه برقراری تماس از دورترین نقاط را کاملاً منطقی عنوان کرد و یادآور شد: هزینه برقراری تماس ها هم اکنون به گونه ای در نظر گرفته شده است که حتی افرادی که از درآمد پایینی برخوردارند نیز می توانند از این خدمات استفاده کنند.
واعظی با اشاره به اینکه طرح هم کدسازی تلفن ثابت پس از 6 ماه مورد بررسی قرار خواهد گرفت، یادآور شد: به اپراتورها ابلاغ شده است که طرحی برای افزایش درآمد خود به شرط عدم فشار به مناطق محروم پیشنهاد دهند.
وی فِلت کردن تعرفه های تلفن های همراه را نیز از دیگر اقدامات قابل تقدیر این وزارتخانه عنوان کرد و یادآور شد: بنده قبول دارم که وزارت ارتباطات از آنچه که قانون در برنامه پنجم توسعه مصوب کرده است، عقب ماندگی هایی دارد که این عقب ماندگی ها به طور کامل مربوط به وزارت ارتباطات دولت یازدهم نیست.
وی ادامه داد: براساس قانون پنجم توسعه در دو سال اول دولت یازدهم می بایست 60 درصد خانوارها به اینترنت متصل می شدند و پهنای باند اینترنت نیز می بایست پیشرفت قابل توجهی در این زمینه پیدا می کرد که برخلاف کلیه اقدامات انجام شده این طرح ها هنوز اجرایی نشده است.
واعظی استفاده کاربران از پهنای باند را پس از راه اندازی نسل 3 و 4 بی سابقه عنوان کرد و یادآور شد: حجم استفاده مردم از پهنای باند پس از راه اندازی نسل سوم خدمات همراه ، حتی بیشتر از درخواست اپراتورها بوده است و هم اکنون اپراتورها افزایش میزان پهنای باند خود را اعلام کرده اند.
وزیر ارتباطات از ایجاد تحولی عظیم در پهنای باند کشور تا اسفندماه خبر داد و تاکید کرد: فاصله زیادی بین قانون و مکان فعلی وزارت ارتباطات از لحاظ پیشرفت ICT وجود دارد که امیدواریم با برنامه های پیش رو این حوزه متحول شود.
وی حمایت همه جانبه از کلیه دستگاه ها را از عوامل پیشرفت عنوان کرد و یادآور شد: آنچه که در ایران به عنوان عدد پیشرفت اعلام می شود باید معدلی از پیشرفت جهانی و با توجه به ابعاد مختلف آن باشد و ایران با توجه به جمعیت یک درصدی که از کل جهان دارد باید 50 هزار میلیارد تومان تبادل سرمایه گذاری داشته باشد که این عدد هم اکنون 22 هزار میلیارد بوده و در سال آینده این عدد پیشرفت قابل توجهی خواهد داشت.
وی تاثیر فناوری اطلاعات را در همه صنایع دخیل دانست و اظهار داشت: در دوره کنونی هیچ صنعتی یافت نمی شود که از ICT بی نیاز باشد به طوری که پیشرفت ICT موجب پیشرفت کلیه صنایع می شود.
واعظی موضوع سلامت الکترونیک را از دیگر اولویت های وزارت ارتباطات عنوان کرد و یادآور شد: در آینده باید تمام پرونده پزشکی مردم دیجیتالی شود تا خدمت رسانی در این حوزه نیز با کیفیت بالا و به روز انجام شود.
وزیر ارتباطات تحول در چهار حوزه تلفن همراه، مهاجرت از IPV4 به ورژن IPV6، راه اندازی دیتاسنترهای استانی و توجه به تولید محتوا را از اولویت های آینده این وزارتخانه عنوان کرد.
وی یادآور شد: مردم باید در حوزه تلفن همراه همچنان پیشرفت کنند که بتوانند تمام امور زندگی خود را با آن انجام دهند.
وی از دو تحول بزرگ در 12 فروردین و هفته دولت سال 94 در حوزه ICT خبر داد و تاکید کرد: بودجه وزارت ارتباطات امسال و سال گذشته با کاهش های مواجه بوده است که امیدواریم این رقم در سال جدید بهبود پیدا کند.
واعظی موضوع راه اندازی دیتاسنترهای ملی و استانی را نیز ضروری عنوان کرد و یادآور شد: در موضوع راه اندازی دیتاسنترهای ملی و استانی، بیگ دیتاها و رایانش ابری عقب ماندگی های داریم که امیدواریم این موضوعات پیگیری شود.
وزیر ارتباطات مسئله تولید محتوا را از دیگر برنامه های این وزارتخانه عنوان کرد و یادآور شد: هر چقدر که در حوزه فناوری ها پیشرفت کنیم بدون تولید محتوای بومی باز هم عقب ماندگی داریم.
واعظی مسئله راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را یک پروژه ده سال دانست و تاکید کرد: این پروژه که می بایست در ده سال گذشته انجام می شد هیچ پیشرفتی در هشت سال گذشته نداشت و با توجه به عمر دو ساله دولت یازدهم عقب ماندگی های این پروژه بیشتر مربوط به دولت قبل است تا دولت جدید.
وزیر ارتباطات ادامه داد: دولت یازدهم به جد موضوع شبکه ملی اطلاعات را پیگیری خواهد کرد به طوری که استان قم به عنوان استان پایلوت این طرح در نظر گرفته شده است.
وی افزود: راه اندازی شبکه ملی اطلاعات باید به گونه ای باشد که مردم با استفاده از آن بتوانند از محتواهای بومی استفاده کنند.
واعظی در مورد میزان ترافیک داخلی نیز یادآور شد: در گذشته ده درصد استفاده مردم از ترافیک داخل و 90 درصد آن ترافیک خارجی بود که هم اکنون این عدد به 35 درصد داخلی و 65 درصد خارجی تبدیل شده است که امیدواریم این عدد در سال های آینده به هشتاد درصد داخلی و بیست درصد خارجی تبدیل شود.
وزیر ارتباطات استفاده از پژوهش و تحصیلات داخلی را از دیگر نکاتی دانست که باید مورد توجه قرار بگیرد و یادآور شد: هم اکنون موضوع تولید اپلیکشن های بومی از طریق چندین دانشگاه در حال پیگیری است.
واعظی در پاسخ به گلایه رئیس کمیته ارتباطات مجلس در مورد عدم به کارگیری بخش خصوصی در این وزارتخانه یادآور شد: در شش ماهه ابتدایی امسال بودجه 90 میلیاردی برای به کارگیری بخش خصوصی اختصاص داده نشد و هم اکنون نیز سهم اندکی از این مبلغ اختصاص داده شده است اما موضوع تعامل با بخش خصوصی به طور جدی در این وزارتخانه پیگیری می شود.
وزیر ارتباطات در مورد نظارت بر عملکرد اپراتورها نیز تاکید کرد: عملکرد اپراتورها نیز به طور کامل مورد نظارت و پیگیری این سازمان است و موضوع رومینگ ملی نیز که در برخی موارد با گلایه های همراه بوده است به زودی تکمیل خواهد شد.