به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، امینی امروز در همایش«تبدیل علم به ثروت» در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: کمک به افزایش ثروت در جامعه از طریق توسعه اقتصاد دانش محور، تجاری سازی نتایج تحقیقات، کمک به جذب دانش و حمایت از ایجاد و گسترش شرکتهای کوچک از جمله اهداف پارکهای علم و فناوری است.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بر اقتصاد دانش محور بسیار تاکید کردهاند، افزود: سال 89 قانون حمایت از موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری و اختراعات تصویب شد که متاسفانه دو تا سه سال اجرایی شدن آن به طول انجامید که کار ارزیابی آن به صورت عملیاتی از ابتدای امسال آغاز شده است.
معاونت پارک علم و فناوری خراسان رضوی با بیان اینکه شرکتهای دولتی زیر مجموعه این قرار نمیگیرد، گفت: معافیت از پرداخت مالیات، سود بازرگانی، حقوق گمرکی و عوارض صادرات به مدت 15 سال، تامین تمام یا بخشی از هزینههای تولید، ایجاد پوشش بیمهای مناسب برای کاهش خطرپذیری محصولات، تسهیل شرایط مناقصه و اولویت واگذاری تمام یا بخشی از سهام مراکز پژوهشی دولتی قابل واگذاری از جمله حمایتهایی است که از شرکتهای دانش بنیان به عمل میآید.
امینی ضمن بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان مجازند در محدوده شهرهای بزرگ همراه با رعایت مقررات زیست محیطی قرار گیرند، گفت: این شرکتها مشمول مناطق آزاد خواهند بود.
وی افزود: حمایت از تولید ملی و مدیریت مصرف، مدیریت منابع ارضی و استفاده از حداکثر زمان منابع و امکانات از جمله الزامات اقتصاد دانش بنیان در کوتاه مدت است.
معاونت پارک علم و فناوری خراسان رضوی با بیان اینکه ما در راستای رشد علم گامهای موثری برداشتیم؛ اما هنوز نتوانستیم این علم را تبدیل به ثروت کنیم، گفت: یکی از آسیبهایی که در مراکز رشد با آن مواجه هستیم نادرست بودن هرم ساختاری شرکتها میباشد، به این معنا که در اکثر مواقع تعدادی دانشجو در یک رشته خاص اقدام به تاسیس شرکتی، بدون توجه به حضور کارشناس بازاریابی میکنند که همین عامل منجر به شکست آنان میشود.