به گزارش گروه علمی«خبرگزاری دانشجو»، محققان دانشگاه شهید بهشتی، موفق به ساخت نانوجاذبی شدند که قادر به جداسازی درصد بالایی از میزان آلایندهها در نمونههای طبیعی است.
این محققان موفق به ساخت نانوجاذبی شدند که قادر به جداسازی درصد بالایی از میزان آلایندهها در نمونههای طبیعی است. این نانوجاذب به دلیل خاصیت مغناطیسی، در کسری از ثانیه از محیط جذب جدا شده و قابل استفادهٔ مجدد است. صنایع مختلف از جمله تصفیهٔ آب و فاضلاب میتوانند از نتایج این طرح استفاده کنند.
یکی از مشکلات در فرآیند جذب و تغلیظ آلایندهها، بحث زمانبر بودن فرآیند جداسازی جاذب از محیط واکنش است. با استفاده از نانوذرات مغناطیسی ساخته شده در این طرح، جداسازی جاذب از طریق اعمال میدان مغناطیسی خارجی در کسری از ثانیه انجام میگیرد. این ویژگی میتواند در تجاری سازی این نانوترکیب نقش مهمی را ایفا کند. همچنین اینجاذب از قابلیت استفادهٔ مجدد برخوردار است.
این روش، از مزایایی چون سادگی و سرعت بالا در جداسازی و تعیین یونهای فلزی موجود دربرخی از نمونههای طبیعی برخوردار است.با توجه به هزینهٔ پایین سنتز این نانوترکیب، با تولید این ترکیب در مقیاس بالا میتوان انتظار داشت گام مؤثری در شناسایی و کسب آگاهی از میزان منابع آلوده کنندهٔ طبیعی در محیط زیست برداشته شود.
لازم به ذکر است،ن تایج این کار در مجلهٔ Microchimica Acta انتشار یافته است. علاقهمندان برای استفاده از حمایت تشویقی ستاد توسعه و فناوری نانو میتوانند به صفحه حمایت تشویقی مقالات ISI مراجعه کنند.