به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سردار سرتیپ احمدی مقدم در حاشیه نشست تخصصی رؤسای ادارات مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی استان های سراسر کشور افزود: پلیس آگاهی شامل اداره مبارزه با جرائم اقتصادی و اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که پیشنهاد ما ادغام این دو پلیس و تشکیل پلیس مبارزه با جرائم اقتصادی است.
وی با بیان اینکه پیشنهاداتی تهیه و به ستاد کل نیروهای مسلح ارائه شده است، گفت: معتقدم در بحث مبارزه با جرائم اقتصادی باید چنین پلیسی تشکیل شود و سایر جرائم مانند قتل، گروگان گیری و سرقت نیز در مجموعه پلیس آگاهی پیگیری شود که در کشورهای توسعه یافته نیز اینگونه است.
نیروی انتظامی درباره فضای مجازی تصمیم گیرنده نیست
سردار احمدی مقدم با بیان اینکه نیروی انتظامی درباره فضای مجازی، شبکه های اجتماعی، شبکه موبایلی و نظایر آن تصمیم گیرنده نیست ، گفت : کار گروه رسیدگی به این موارد به دستور مقام قضایی اتخاذ میشود و وظیفه پلیس فتا در این خصوص رصد اقدامات مجرمانه در فضای مجازی و انتقال آن به دستگاه های مربوطه است.
وی ادامه داد: حتما نباید شاکی وجود داشته باشد تا اقدام کنیم، خودمان بر این فضاها رصد داریم و در صورت رویت جرایم مشکوک می توانیم ورود می کنیم.
فرمانده ناجا درباره کاهش قیمت مواد مخدر افزود: در دو سه سال گذشته همواره شاهد افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان بودیم و بدیهی است که افزایش تولید، کاهش قیمت را نیز در پی دارد.
وی با بیان اینکه با انسداد مرزها کار برخورد پلیس با ورود مواد مخدر به کشور آسان تر شده است، افزود: در گذشته باید با در طول پهنای دو هزار کیلومتر مرز شرقی با قاچاقچیان مواد مخدر برخورد میکردیم ، اما امروزه با انسداد بخشی از مرزهای شرقی قاچاق موادمخدر به چند معبر و مسیر خلاصه شده است.
فرمانده ناجا درباره جمع آوری معتادان و درمان آنان گفت: هم اکنون ظرفیت درمان معتادان کفایت جمع آوری آنان را نمی دهد .
دستگیری سرکردگان جنوب شرق کشور
وی با اشاره به دستگیری اعضای باند تروریستی در جنوب شرق کشور(سیستان و بلوچستان) گفت: سرکردگان این باند در جنوب شرق کشور دستگیر شدند و به 12 تا 20 اقدام تروریستی از جمله به شهادت رساندن امام جمعه شهر سرباز، شهادت دو معلم و یک کارمند و اقداماتی از این دست که باعث به شهادت رسیدن 12 تن از هموطنانمان شد، اعتراف کردند.
وی درباره برخورد پلیس با بدپوشان نیز گفت : برابر مقررات با این افراد برخورد می شود البته تلاش ما این است که با تذکر مشکل را برطرف کنیم اما گاهی شاهد فعالیت افرادی هستیم که قانون را رعایت نمیکنند.
سردار احمدی مقدم به ساماندهی کودکان کار و برخورد پلیس با عواملی که از کودکان سوء استفاده میکنند اشاره کرد و گفت: دستگاههای مختلفی نظیر کمیته امداد و بهزیستی در این موضوع مسئول هستند و باید مشارکت کنند.
پلیس برای مبارزه با جرایم اقتصادی باید سطح حرفه ای خود را ارتقا دهد
فرمانده ناجا همچنین در نشست تخصصی رؤسای ادارات مبارزه با جرایم اقتصادی پلیس آگاهی استان های سراسر کشور پلیس افزود: پلیس برای مبارزه با جرایم اقتصادی باید سطح حرفه ای خود را ارتقا دهد و آینده نگر باشد.
وی گفت: خوشبختانه سرنخ هایی که به مسئولان قضائی ارائه می کنیم، به آن رسیدگی می شود اما بخشی از جرائم پیش رویدادی است.
سردار احمدی مقدم گفت: اگر شرکتی در یک استان سرمایه گذاری می کند و منجر به ارتقای اقتصادی آن استان می شود، استاندار نباید چشم خود را بر تخلفات آن ببندد بلکه باید منافع ملی را بر بخشی نگری ترجیح دهد.
وی با بیان اینکه اراده در دولت و قوه قضائیه برای برخورد با جرایم اقتصادی وجود دارد، افزود: به نظر ما سرعت بخش های مبارزه ای متناسب با حجم و سرعت مسائل جدید اقتصادی نیست.
فرمانده ناجا با بیان اینکه باید پلیس شگردهای جدید در جرایم اقتصادی را به مردم اطلاع رسانی کند، گفت: باید از حداکثر اختیارات خود در برخورد با جرم مشهود استفاده کنیم.