به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر معصومه ابتکار در همایش «دوباره آسمان آبی» که به مناسبت روز هوای پاک پیش از ظهر یکشنبه در سازمان محیط زیست برگزار شد، افزود: صنایع بزرگ کشور باید خروجی های خود را به صورت گزارش آنلاین به سازمان محیط زیست ارائه کنند تا این سازمان بتواند نظارت کافی در عملکرد آنها داشته باشد.
به گفته وی، صنایع باید در زمان های تعیین شده اشکالات و ایرادات زیست محیطی خود را برطرف کنند؛ چراکه اگر این اشکالات برطرف نشود، اخطار دریافت خواهند کرد.
ابتکار با بیان اینکه امکان دادن فرصت های کوتاه مدت به برخی صنایع وجود دارد، اظهار داشت: اما به محض پایان این فصت ها با آنهایی که ملاحظات زیست محیطی را رعایت نکنند، برخورد جدی خواهد شد.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه گردو غبار یکی از مولفه های مهم و غیرقابل انکار در آلودگی هوا است، اظهار داشت: این موضوع در جلسات شورای عالی محیط زیست با جدیت پیگیری میشود و این شورا برنامه های ملی و استانی مدونی برای مقابله با پدیده گردو غبار تنظیم کرده است.
وی اظهار داشت: فردا همزمان با روز هوای پاک در جلسه ۲۹ دی ماه شورای عالی محیط زیست طی گزارشی از این برنامه ها خبرهای خوبی به شهروندان در خصوص گردوغبار داده خواهد شد.
ابتکار با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ماه از آغاز بکار دولت یازدهم گذشته است، تصریح کرد: در این مدت کوتاه شاهد اقدامات اساسی در زمینه کاهش آلودگی هوا و افزایش کیفیت هوا در کلانشهرها بوده ایم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه در موضوعی مانند هوا برای کاهش آلاینده ها نیازمند برنامه های بلندمدت و پیچیده هستیم، اضافه کرد: باید برای رسیدن به محدوده لازم صبور بود و نباید هماهنگی بین دستگاه های مرتبط را در بهبود شاخص ها و استانداردهای زیست محیطی نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۲ جلسه ملی و چندین جلسه استانی در رابطه با کاهش آلودگی هوا به صورت ادواری برگزار شده است، یادآور شد: گام های اولیه که در این زمینه در ا ین دولت انجام شده، گام های بسیار ارزشمندی است و تاثیر بسیار زیادی را در کاهش روزهای ناسالم داشته است.
رئیس سازمان محیط زیست اظهار داشت: دولت ساز و کار مدیریتی بسیار کارآمدی در قالب کمیته ملی کاهش آلودگی هوا با حضور شانزده دستگاه اجرایی تشکیل داده که این کمیته در کلانشهرها با توجه به اقتضای جغرافیایی آنها تشکیل شده است.
وی حذف بنزین پتروشیمی را یکی از اصلی ترین گام ها در کاهش آلودگی هوا اعلام کرد و افزود: این اقدام با همکاری وزارت نفت انجام شده و در حال حاضر در بیشتر کلانشهرهای کشور بنزین با استاندارد یورو ۴ توزیع می شود.
به گفته ابتکار، همچنین میزان گوگرد موجود در گازوئیل که در حال حاضر عرضه می شود از ۷ هزار ppb به ۱۵۰ ppb رسیده که این اقدام نیز در کاهش آلودگی هوا نقش بسیار موثری دارد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه ارتقاء و بهبود کیفیت سوخت همچنان از سوی این سازمان به ویژه در نیروگاه ها پیگیری می شود، یادآور شد: همچنین با همکاری وزارت صنعت و معدن خودروهای داخلی با استاندارد یورو ۴ تولید می شوند و این سازمان نسبت به توقف شماره گذاری خودروهای فاقد این استاندارد، مصمم است.
وی با اشاره به اینکه با همکاری وزارت کشور حمل و نقل عمومی توسعه و گسترش خواهد یافت، تصریح کرد: همچنین ستاد سوخت خودرو نیز در صدد از رده خارج کردن خودروهای فرسوده است و تاکنون اقدامات خوبی انجام داده است.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در پایان راه رسیدن به آسمان آبی را راهی طولانی عنوان کرد که بایستی تمام دستگاه ها در راه رسیدن به این مسیر همکاری کنند.