رسول شادمانی در گفتگو با خبرنگار سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به برنامههای هفتگی سینما روایت گفت: «سینما روایت» یکی از برنامههای انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس است که طی آن سینماگران و علاقه مندان به سینما در محور ارزشی دور هم جمع میشوند و به این گونه یک محفل و پاتوقی برای این طیف باز میشود که با نقد و بررسی بعد از نمایش فیلم که اغلب با حضور دست اندرکاران فیلم نمایش داده شده برگزار میشود، از نظرات مخاطبان نیز بهره گرفته میشود.
وی در ادامه با اشاره به کلیت سینما روایت افزود: هم زمان با فرا رسیدن سالروز آزادسازی خرمشهر، در ابتدای خرداد ماه ۹۳ سینما روایت کارخود را آغاز کرد و طی ۲۴ برنامه تا ابتدای آبان ماه سال جاری، دور نخست برنامههای خود را به پایان رساند که بعد از اتمام دور اول و به دلیل عدم فاصله و وقفه بین مرحله بعد، شورای سیاست گذاری تشکیل داده شد و برای دور دوم برنامههای سینما روایت، برنامه ریزی صورت گرفت.
ناظر پروژه سینما روایت در ادامه تصریح کرد: در چارت تعریف شدهای، سعی شد که برنامهها به صورت هدفمندتر پیش رود. لذا تلاش شد که طی یک برنامه بلند، برای هر ماه فیلمها تعریف شود و به این صورت در طول یک ماه چهار فیلم برای نمایش خواهیم داشت. طبق برنامه ریزی صورت گرفته؛ یک هفته به سینمای بین الملل با محور فیلمهای حوزه اسلام هراسی و ایران هراسی، یک هفته فیلمهای انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، یک هفته سینمای مستند و یک هفته سینمای داستانی اختصاص خواهد داشت.
شادمانی در ادامه با اشاره به هدف سینما روایت اظهار داشت: فیلمسازانی که کمتر فیلمهای آنها دیده شده به ویژه در محور ارزشی مجالی برای اکران و نقد و بررسی آثارشان خواهند یافت و این چنین فعالیتشان رسانهای خواهد شد.
وی با اشاره به فضای تعاملی سینما روایت گفت: در جلسات، فضای تعاملی وجود دارد و حاضران کاملا در مباحث شرکت میکنند. روندی که پیش میرود در آینده نه چندان دور به برنامههای تاثیرگذار در سینما تبدیل خواهد شد.
مدیر روابط عمومی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بیان داشت: برنامهها به صورتی چیده شده که دورهها به صورت ۲۴ فیلمی قرار داده شدهاند و تاکنون هشت برنامه و فیلم اکران و نقد و بررسی شده است.
شادمانی با اشاره به استقبال مخاطبان گفت: تلاش بر این نیست که به هر شکل ممکن به لحاظ کمی سینما روایت را برپا کنیم، چرا که برای ما، فیلمسازان و علاقه مندان محور ارزشی سینما اهمیت دارند و بیشتر مایل هستیم تعاملمان با این قشر از مخاطبان بیشتر شود وتلاش بسیاری برای افزایش کمی برنامهها نداشتیم. با وجود گرفتاریهایی که همه افراد دارند، و بعد ازظهرها این برنامه برگزار میشود و تا شب ادامه دارد، استقبال خوبی صورت میگیرد، ضمن اینکه همواره کیفیت کار برای مخاطبان مورد توجه بوده است.
وی با اشاره به تعامل با مخاطبان در دور دوم، افزور: در تعامل با انتشارات روایت فتح سعی کردیم یکی از کتابهای انتشارات ساقی که تولیدشان در زمینه سینمایی است معرفی کنیم و با ارائه بُنهایی به مخاطبان آنان از ۵۰ درصد تخفیف جهت خرید محصولات نشر ساقی بهرهمند شوند. همچنین کارتهایی برای مخاطبان سینما روایت تعبیه خواهد شد که به عنوان اعضای باشگاه سینما روایت شناخته خواهند شد.
شادمانی در ادامه بیان داشت: انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس هر سال ۱۰ روز بعد از جشنواره فجر ۱۰ شب را به اکران فیلمهای برگزیده فیلم فجر به عنوان «شب فیلم» اختصاص میدهد و از مخاطبان خود دعوت به عمل میآورد.
وی گفت: در سینما روایت الویت بر فعالیتها و تولیداتی که به ویژه در محور ارزشی هستند و بنا بر هر دلیلی کمتر دیده شدهاند قرار گرفته است. اکران و نقد و بررسی این گونه از کارها مورد استقبال تهیه کننده و سازندگان اثر نیز قرار گرفته است.
مدیر روابط عمومی انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تصریح کرد: مستندهایی به نمایش گذاشته شده که در هیچ خروجی قرار نگرفته است و در واقع سینما روایت فرصتی قابل توجه برای سازندگان آن اثر بوده است. بحث کیفیت کار به جایی رسیده که حتی شاهد ورود سینماگران شاخص به محفل خود هستیم. حتی از مسئولان کشوری و لشکری در برنامهها حضور پیدا میکنند و این نشان دهنده آن است که سینما روایت جایگاه خود را در عرصه فرهنگی به ویژه سینما باز کرده است.
وی در ادامه گفت: در واقع سینما روایت پاتوق و محفلی را برای سینماگران و علاقه مندان در محور ارزشی ایجاد کرده است که آثار این طیف سینماگران که در محور ارزشی فعالیت میکنند، مجالی برای دیده شدن پیدا کند.
وی با اشاره به مشکلات سینمای دفاع مقدس گفت: فیلمهای دفاع مقدس به شکلی ساخته و تولید میشوند که بسیار پر هزینه هستند و کمتر تهیه کنندگان و کارگردانان به خود جرات میدهند که وارد این عرصه شوند. این یکی از مشکلات سینمای دفاع مقدس است که به حضور سازمانها و ارگانها برای حمایت و پشتیبانی از این حوزه نیازمند است تا این مسیر ارزشی زنده بماند و به دست فراموشی سپرده نشود.
شادمانی تصریح کرد: بر اثر غفلت ما، ذائقه مخاطب را تغییر میدهند و لذا ما موظف هستیم که اجازه ندهیم این اتفاق بیفتد تا مخاطب را با این سینما که سراسر ارزش و پیامهای بسیار تاثیر گذار است نزدیک کنیم. امروزه رسانههای جهانی به ویژه ماهواره با تولیدات وسیع و گستردهای که دارند در حال ارائه برنامه هستند و هر چه قدر مخاطب هم بخواهد که دفاع کند و سرسختی نشان دهد به هر حال امکان تاثیرگذاری آن وجود دارد، که منجر به تغییر میل آن در طول زمان میشود. بنابراین باید تولیدکنندگان این آثار مورد حمایت قرار گیرند.
وی در ادامه تاکید کرد: باید بخشی از فعالیتهای سازمانها و نهادهای مرتبط، سینمای دفاع مقدس باشد. چرا که علاوه بر در برگرفتن بخش عظیمی از تاریخ کشور، به عنوان برگ زرینی در دفتر انقلاب و دفاع از ارزشهای ایرانی و اسلامی است.
شادمانی با اشاره به پراکندگی فعالیتهای صورت گرفته در حوزه دفاع مقدس اظهار داشت: دلیل عدم موفقیت برخی از فعالیتها این است که هم سو نیستند و به صورت پراکنده عمل میکنند که در نهایت به موازی کاری منجر میشود. دیدار س کاری آن چیزی است که مقام معظم رهبری بر، خودداری از آن تاکید کردند. هر نهاد و ارگانی برای خود تعریفی از این موضوع دارد و به اندازه خود سهمی را در این حوزه ایفا میکند. نتیجه فعالیتهای صورت گرفته پراکنده منجر میشود که کارها با کیفیت نباشند.
ناظر پروژه سینما روایت در ادامه با اشاره به فعالیت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: در این انجمن فعالیتها مشخص است و برنامهها در مسیر اهداف پیش میروند. تلاشمان بر این است که برای تولید آثار بهتر و با کیفیت بیشتر گام برداریم. اگر امروز شاهد جشنواره بین المللی فیلم مقاومت هستیم حاصل برنامه ریزیها و تلاشهای این انجمن است. در این جشنواره نه تنها آثار دفاع مقدس بلکه هر تولید و محصولی که در زمینه مقاومت باشد مجال حضور دارد.
وی با بیان اینکه انجمن سینما انقلاب و دفاع مقدس تنها تولید محصول در حوزه فیلم ندارد اظهار داشت: از سینماگران به لحاظ نرم افزاری و سخت افزاری حمایت میشود و هر فیلمسازی که به این انجمن مراجعه کند پس از بررسیها مورد حمایت قرار خواهد گرفت. همچنین شهرک سینمایی دفاع مقدس همواره، همکاری خود را برای تولید آثار دارد.
وی خاطر نشان کرد: سینما روایت یکشنبه هر هفته در مجتمع فرهنگی اسوه میزبان علاقه مندان به این حوزه خواهد بود.