به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، ولی الله سیف در پنل تخصصی چشم انداز نظام مالی کشور که در چهارمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت برگزار شد، اظهار داشت: حجم عمده هزینه های ارائه خدمات و سرمایه های عمده نظام بانکی از فعالیت اول تامین می شود باید بار بانک ها را از بابت خدمات فناورانه که آثار مثبتی دارد از فعالیت های واسطه گری به بخش اصلی منتقل کنیم و بخشی از هزینه را استفاده کننده از خدمت پرداخت کند.
وی با بیان اینکه بخش اصلی درآمدهای بانکی در کشورهای دیگر در اصل خدماتی است که ارائه می کنند، افزود:باید به سمتی برویم که هزینه استفاده از خدمات بانکی توسط سرمایه گذاران انجام شود.
رئیس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه بانکداری الکترونیک میل به نقدینه خواهی را کاهش می دهد و مانع افزایش پایه پولی می شود، تصریح کرد: نظام بانکی و فعالان آی تی باید شهامت کارهای بزرگ را داشته باشند، یکی از کارهای بزرگ که اخیراً در نظام بانکی انجام شد بحث چکاوک است که هنوز اجرای آن کامل نشده ولی سخت ترین مرحله را در استان تهران داشتیم که مراحل سخت آن سپری شده است.
سیف ادامه داد: برای پیاده سازی این کار بزرگ در لحظه ای که آزمایشی اجرا می شود بروز مشکلات طبیعی است ولی متاسفانه به دلیل عدم انعکاس درست (همکارانم باید بهتر اطلاع رسانی می کردند) برخی اخبار از عدم کارایی این طرح منتشر می شود اما توجه داشته باشید که طرح هنوز کامل نیست و آزمایشی اجرا شده است.
* حمایت ویژه طیب نیا از سیف/افزایش سرمایه صوری در دولت قبل
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه به هماهنگی تیم اقتصادی دولت اشاره و تاکید کرد: وزیر اقتصاد بیشترین حمایت را در بعد استقلال بانک مرکزی دارد.
وی با بیان اینکه نظام بانکی مشکلات زیادی را از گذشته یدک می کشد که انباشته شده بود، تصریح کرد: الان بهترین فرصت برای اصلاح نظام بانکی است چراکه عزم جدی در دولت برای حل مشکلات وجود دارد. در دولت های نهم و دهم نظام بانکی فقط برای توسعه مد نظر قرار می گرفت و اوج همکاری با نظام بانکی در آن دوران این بود که از محل تجدید ارزیابی دارایی ها افزایش سرمایه صوری انجام شود. اما الان عزم جدی برآن است که مفهوم سیاست پولی و مالی به صورت همراستا مد نظر باشد.
* تورم 0.3 درصدی دیماه بی سابقه بود/پیش بینی رشد اقتصادی 3 درصد برای امسال
رئیس کل بانک مرکزی نرخ 3 دهم درصدی تورم دی ماه را طی 42 ماه گذشته بی سابقه دانست و گفت: برنامه داریم نرخ تورم به زیر 16 درصد برای دو ماه پایانی سال برسد. رشد اقتصادی حوالی 3 درصد برای سال جاری پیش بینی می شود.
سیف در بخش دیگری به ضرورت استقرار نظام حاکمیت شرکتی در نظام بانکی تأکید کرد و افزود: نرخ کفایت سرمایه در نظام بانکی بسیار پایین است؛ لایحه حمایت تولید دقیقا به حمایت از نظام بانکی توجه کرده و برخی می گفتند نامش را به لایحه حمایت از بانک ها تغییر دهیم هرچند برخی از مواد ممکن است در مجلس رأی نیاورد. اما برنامه داریم استحکام لازم را برای شبکه بانکی ایجاد کنیم.