به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، علي اصغر حسني، مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شهروندان به ويژه گروههاي در معرض آسيب از جمله بیماران تنفسی و قلبی عروقی، زنان باردار، كودكان، بیماران مزمن و صعب العلاج و سالمندان توصیه کرد از تردد غیر ضروری در هوای آلوده خودداری کنند.
وي افزود: افرادی كه دچار بیماری زمینه ای تنفسی هستند در روزهایی كه غلظت آلاینده ذرات معلق بیش از حد استاندارد زیست محیطی است، امکان دارد دچار مشكل حاد تنفسی شوند و باید برای جلوگیری از این عارضه از حضور در اماكن عمومی خودداری كنند. كودكان نیز به دلیل اینكه ساختار دستگاه تنفسی آنان بطور كامل تكامل نیافته در مواجهه با هوای آلوده بویژه با غلظت بالای ذرات معلق دچار مشكل تنفسی میشوند.
مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ورزشكاران باید از فعالیتهای ورزشی در روزهای آلوده خودداری کنند، زیرا با افزایش حركت، بدن به اكسیژن بیشتری نیاز دارد و تنفس در هوای آلوده علاوه بر انباشت ذرات معلق در ریه ، روند اكسیژن رسانی كافی در خون و بافتها را نیز مختل میكند.
همچنين کارشناسان به افرادی که بیشترین زمان مواجهه با آلودگی هوا را دارند از جمله (نيروي انتظامي و پليس راهور، کارکنان پايگاههاي اورژانس، هلال احمر، کارکنان شهرداريها و خدمات شهري) و همچنين کودکان و افراد سالخورده توصیه کردند از وسايل حفاظت تنفسي (ماسک ) مورد تاييد وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی استفاده کنند.