به گزارش گروه اشتغال «خبرگزاری دانشجو»، حسن کرباسی با اشاره به اینکه در برخی کشورهای شرایط فعالیت کاریابیهای خارجی راحتتر است گفت:این کاریابیها میتوانند به فرصت های شغلی دسترسی یابند و نسبت به اعزام نیرو اقدام کنند.
وی اظهار کرد: اما اعزام نیروی کار در برخی از کشورها نیازمند انعقاد تفاهم نامه در کشور است. یعنی بهتر است بگویم اعزام نیروی کار باید مطابق با اوضاع دیپلماتیک کشور پیش رود. بعضی از کشورها این کار را میتوان انجام داد و در برخی از کشورها نیازمند این است که دولت سرکار باشد.
کرباسی بیان کرد: ادارات تعاون،کار و رفاه اجتماعی استانها مطابق آیین نامه متولی نظارت و شناسایی فعالیت کاریابیهای غیرمجاز هستند. از سوی دیگر انجمن صنفی کاریابیهای بین المللی پس از رصد میتواند نسبت به برخورد قانونی آنها اقدام شود.
دبیرکل انجمن صنفی کاریابی های بین المللی ایران اظهار کرد: تعدادی که از سوی انجمن در سال 93 به عنوان کاریابیغیر مجاز معرفی شده است، بیش از 60 تا 70 مورد است و ادارات تعاون،کار و رفاه استان جهت برخورد غیر قانونی با آنها معرفی شدهاند.
وی با بیان اینکه حدود 67 دفتر کاریابی بین المللی مجاز در 15 استان کشور در حال فعالیت هستند گفت:امسال در سال 93 حدود 2هزار و 440 نفر به صورت رسمی اعزام نیروی کار داشتهایم.
دبیرکل انجمن صنفی کاریابی های بین المللی ایران ادامه داد: تفاهم نامه هایی با کشورهای قطر، کویت به امضا رسیده و همچنین با سفیر استرالیا و کره نیز دیداری داشتیم تا موانع مختلف در زمینه اعزام نیروی کار تسهیل یابد.
وی با اشاره به بند شش سند توسعه اشتغال ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری گفت: تبادل نیروی کار با کشورهای نیرو پذیر در این سندتاکیدشده است. به همین دلیل برای آن که وارد بازار کار بینالمللی شویم یکی از زیرساختهای مورد نیاز تعاملات بینالمللی با کشورها است.
کرباسی با اشاره به اینکه مذاکراتی را با سفیران کشورهای هدف نیروپذیر داشته ایم گفت: با توجه به حوزه دیپلماسی ایران با کشورهای دیگر در سالهای گذشته اکنون این بازار برای ما مهیا شده است و با تأکیدات وزیر، کارگروهی متشکل از معاونت امور بینالملل، معاونت اشتغال و انجمن صنفی کاریابیهای بینالمللی ایران در وزارتخانه شکل گرفته و مذاکره با سفیران کشورهای هدف و نیروپذیر آغاز شده است.
منبع: تسنیم