به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، طاهره کرمانی رنجبر با اشاره به اهمیت جایگاه خانواده گفت: خانواده مثل یک نظام امنیتی در جامعه و پدر و مادر مدیران این نظام هستند.
وی با بیان اینکه شیوههای سبک مدیریتی در موفق بودن نظام خانواده تاثیرات مثبتی دارد، گفت: اجرای سبک زندگی درست در جامعه میتواند نظام خانواده را به بالاترین موفقیت های مثبت در جامعه برساند.
این روانپزشک گفت: اجرای توان مدیریتی قابل یادگیری، فراگیر و اکتسابی است.
کرمانی رنجبر با مقایسه دو خانواده از بُعد زیر خط فقر بودن و دیگری از نوع متشنج بودن اعضای آن گفت: در خانوادههایی که اثری از فقر نیست استرس، نابسمانی و آشفتگی یا حتی روابط بیبند و باری بیشتر در اعضای این گونه از خانوادهها دیده میشود، زیرا پیرو هیچ قانونی نیستند.
وی ادامه داد: خانوادههایی که طعم فقر را چشیدهاند آرامش و محبت بیشتری به چشم میخورد و نیازهای عاطفی به درستی برآورده میشود که همه اینها نشانه مدیریت موفق خانواده است.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مدیریت ناموفق را مربوط به سطح تحصیلات، موقعیت اجتماعی و اقتصادی ندانست و افزود: آنچه مهم است توجه پدر و مادر به محیط خانواده است زیرا ثروت نمیتواند جایگزین تلاش و مدیریت پدر و مادر شود.
ساختار خانواده در گرو چار چوب قانون و مقررات
کرمانی رنجبر ساختار خانواده را از دیگر نکات امنیتی در خانواده خواند و گفت: خانواده باید دارای قانون و مقررات باشد در غیر این صورت در هدایت تربیت فرزندان موفق عمل نمیکند.
این روانپزشک گفت: اگر کودکان یاد نگیرند در خانواده به قانون اهمیت دهند باعث میشود در هر سنی از موبایل استفاده کنند و با استفاده از اینترنت از انجام هر کاری قبحی نداشته باشند.
نقش آگاهی مردم در جلوگیری از ازدواج سفید
استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه وزارت بهداشت برای جلوگیری از ازدواج سفید باید آموزش را پیش بگیرد، افزود: آموزش به خانوادهها به دلیل نقش کلیدی پدر ومادر در ممانعت از این پدیده بسیار مهم است.
وی با تاکید به مسئولیت مهم پدر و مادر کنترل معاشرت فرزندان گفت: متاسفانه نوع رابطهای که در مورد ازدواج سفید در جامعه اتفاق میافتد بیانگر این است که دختر و پسر در زیر یک سقف زندگی میکنند و با نام این ازدواج احساس خوشبختی میکنند.
مشکلات ازدواج سالم در جامعه ایرانی
کرمانی رنجبر افزود: متاسفانه ازدواج سالم در کشور مذهبی مانند ایران با مشکلات زیادی همراه شده است و سبک سنتی دیگر جوابگوی ازدواجهای امروزی نیست و باید یک حد واسط در نظر گرفته شود.
وی گفت: ازدواجهای امروزی نیازمند همفکری با کارشناسان مجرب است و نباید تنها به صرف گفتن «ازدواج کنید» بسنده کرد.
این روانپزشک در ادامه گفت: کارشناسی افکار جوانان درباره ازدواج در مرحله نخست است و رسیدن به مورد مناسب، در مسیر قرار گرفتن ازدواج، متقاعد کردن دو طرف خانوادهها برای زندگی سالم از دیگر مراحل پیوند زناشویی است.
ازدواج سالم نیازمند تغییر توقعات و سبک زندگی
کرمانی رنجبر با بیان اینکه متاسفانه زندگی سالم در داشتن مسکن و مناسب خودرو در جامعه فرهنگسازی شده است، گفت: اگر این تفکر در خانوادهها اصلاح شود ازدواجها موفقیت آمیز خواهد بود.
وی افزود: مردم باید با توکل به خداوند و قناعت کردن از آنچه که دارند لذت ببرند.