به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از شانا، حسن بویری از ورود گاز ترش به دومین ترین پالایشگاه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی خبر داد و گفت: هم اکنون عملیات شیرین سازی و رطوبت گیری گاز در این ردیف شیرین سازی (ترین) در حال انجام است، که با رسیدن به شرایط استاندارد و پایداری تزریق گاز به خط لوله سراسری هفتم آغاز می شود.
وی با اشاره به آمادگی کامل کمپرسور و تاسیسات تزریق کننده گاز تصفیه شده در ترین دوم پالایشگاه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی به خط لوله سراسری گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته، پیش بینی می شود تا ١٠ روز آینده گاز ترین دوم به خط لوله سراسری تزریق شود.
مجری فازهای ١٧ و ١٨ میدان گازی پارس جنوبی با یادآوری بهره برداری از ترین نخست این فازها در اواخر دیماه امسال با ظرفیت تولید روزانه ١٠ میلیون متر مکعب گاز، گفت: با بهره برداری از ترین دو، تولید گاز در این فاز به حدود ٢٠ میلیون متر مکعب می رسد، تا بخشی از سوخت زمستانی کشور را تامین کند.
آتش سوزی ارتباطی با فازهای ١٧ و ١٨ نداشت
وی همچنین در باره حادثه آتش سوزی در خارج از محدوده پالایشگاه فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی در هفته گذشته گفت: این آتش سوزی مربوط به ضایعات عایق کاری خط لوله استفاده پیمانکار اجرای بوده که پس از آغار حریق در کمتر از یک ساعت آتش مهار شد، ضمن این که این حادثه هیچ گونه ارتباطی با تجهیزات پالایشگاه این فاز نداشته است.
اجرای ٢,٥ میلیون اینچ قطر خط لوله ، ٣٥ هزار متر مربع ساختمان غیر صنعتی، ٥٠ هزار تن سازه فلزی و ٦ هزار کیلومتر کابل کشی و ابزار دقیق از جمله کارهای صورت گرفته در فازهای ١٧ و ١٨ است. در عین حال ٩٠ درصد از کارهای مهندسی، ١٠٠ درصد کارهای اجرایی و ٥٠ درصد از متریال به کار رفته در این فاز از سوی شرکتها و پیمانکاران داخلی صورت گرفته است.
اجرای پروژه فازهای ١٧ و ١٨ با هدف تولید روزانه ٥٠ میلیون متر مکعب گاز، ٨٠ هزار بشکه میعانات گازی و ٤٠٠ تن گوگرد از سال ٨٦ آغاز شد؛ در سال ٩١ این پروژه ملی در فهرست طرحهای مهرماندگار دولت وقت قرار گرفت تا با متمرکز شدن فعالیتها و تخصیص منابع مالی تا پایان دولت دهم (مرداد ٩٢) به بهره برداری برسد، اما این مهم محقق نشد.
در دولت یازدهم با اولویت بندی فازهای در حال توسعه پارس جنوبی، فازهای ١٧ و ١٨ این میدان در میان فازهای اولویت نخست برای توسعه قرار گرفت.
فازهای ١٧ و ١٨ پارس جنوبی بوسیله کنسرسیومی متشکل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با سهم ٤٨ درصد به عنوان رهبر کنسرسیوم، شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (OIEC) با سهم ٣١ درصد و شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی (IOEC) به عنوان پیمانکار بخش دریا با سهم ٢١درصد در دست اجراست.