به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، همایش «اقتصاد مقاومتی» صبح امروز با حضور حجت الاسلام دیرباز، رئیس دانشگاه قم؛ حسنی، مدير كل سازمان امور مالياتی استان قم؛ آقاجاني، نایب رئيس اتاق بازرگانی؛ حبيب نژاد؛ عضو هيات علمي دانشگاه تهران و معاون مركز تحقيقات اسلامي مجلس؛ ذاكری، مديركل سازمان صنعت معدن و تجارت استان قم؛ حجازی، رئيس دبيرخانه فعالان اقتصادی؛ دستمردی، مشاور گمرك استان قم؛ علي حيدری، نايب رئيس هيات مديره سازمان تامين اجتماعي كل كشور و پيشوايي، رئيس انجمن مديران صنايع استان قم در تالار شهيد بهشتی دانشگاه قم برگزار شد.
محمد زمان رستمی، عضو هیات علمی و مسئول برگزاری این همایش طی سخنانی با اشاره به این تاکید مقام معظم رهبری بر مسئله اقتصاد مقاومتی، بیان داشت: چند سالی است که رهبر معظم انقلاب حتی در نام گذاری سال های شمسی نسبت به اقتصاد توجه ویژه ای دارند.
وی تصریح کرد: در چند سال گذشته مجموعه ای از اندیشمندان مجمع تشخیص مصلحت نظام اسلامی طرحی را به عنوان طرح اقتصاد مقاومتی آماده کردند و مقام معظم رهبری هم آن را پذیرفت و تایید کرد بعد هم در سطح کشور مطرح شد.
رستمی بیان داشت: امروز پرداختن به طرح اقتصاد مقاومتی یک ضرورت است و باید در کشور اجرایی شود، ما اسلام را به عنوان یک آیین برتر معرفی می کنیم و مردمی بسیار متدین داریم، استعدادها و ظرفیت های فراوانی در کشورمان وجود دارد؛ اما از دنیا عقب هستیم، باید علت های آن به صورت دقیق بررسی شود.
امروز ایران را با کشورهای پیشرفته مقایسه می کنند
وی خاطرنشان کرد: امروز دیگر نگاه نمی کنند که ایران در چه نقطه قرار دارد، امروز ما را با دیگران مقایسه می کنند، ما در اوج تمدن هستیم؛ اما نسبت به دیگران عقب ماندیم، آنوقت به ما می گویند توسعه نیافته یا در حال توسعه، وقتی شما نسبت به کشوری عقب مانده باشید او می تواند بر شما سلطه داشته باشد.
رستمی با انتقاد از میزان بیکاری و فقر در کشور گفت: مشکلات مالیات، مشکلات تامین اجتماعی، مشکلات بانکی که بالاترین نرخ سود بانکی را در کشور خودمان داریم و این در حالی ست که در کشوری مانند آلمان سود بانکی تنها سه درصد است، این ها ناشی از چیست؟ آیا همه افرادی که باید مالیات بدهند مالیات خود را می پردازند؟
افرادی که مالیات نمی دهند باید شناسایی و جریمه بشوند
رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت اسلامی دانشگاه قم گفت: باید افرادی که باید مالیات بدهند و نمی دهند شناسایی و جریمه شوند، تا کی یک مرد مسلمان شیعه که کار می کند و جزو با شخصیت ترین افراد است و نزد خداوند هم محبوب است، باید ماهی 700 هزار تومان حقوق بگیرد که نزد خانواده خجل و سر افکنده باشد؟ جامعه ما بهترین ظرفیت ها و دین ما بهترین راهکارها را دارد، چرا سعی نمی کنیم به آن عمل کنیم؟
دنیا برای جامعه اسلامی الگو می خواهد
رستمی تاکید کرد: باید قبول کرد نمی توانیم بپذیریم که جامعه ما برای جامعه جهانی الگوی مناسبی است، پس ما کدام جامعه اسلامی را به دنیا صادر کنیم؟ کدام نمونه و الگوی اسلامی را به دنیا معرفی کنیم؟ الان همه از ما الگو می خواهند، حرف زدن دیگر فایده ای ندارد.
وی تصریح کرد: نمی توان به تمام دنیا گفت اسلام برترین آیین است، چون آن ها از شما الگو و نمونه می خواهند، شما می خواهید جامعه مثل الجزایر، مصر، لیبی یا عربستان ارائه کنید؟ یا ایران را؟ ایران بهترین و بالاترین ظرفیت ها را دارد؟ اما کدام یک از این ظرفیت ها را فعلیت بخشیدیم و متجلی کردیم؟ اقتدار امروز کشور را مدیون تدبیر رهبری و ولایت پذیری مردم هستیم؛ اما توسعه اجتماعی و پیشرفت همه جانبه کشور در گرو حرکت صحیح در مسیر صحیح است.
رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت اسلامی دانشگاه قم بیان داشت: جامعه ما به یک تحول نیاز دارد، مردم ما متدین و متشرع هستند، همین باعث شده گوش به فرمان ولایت باشند، تا مقام معظم رهبری فرمان دهد همه می پذیرند، تا امام راحل دستور می داد همه برای عمل کردن به آن آماده می شدند، نمونه اش جنگ تحمیلی که نوجوان 16 ساله حاضر بود به خاطر امر امام همه زندگی و هستی خود را فدا کند.
رستمی گفت: باید از این ظرفیت ولایت پذیری مردم برای پیشرفت کشور و اسلام استفاده کرد، نه منافع شخصی و حزبی، باید از فرمان پذیری مردم مومن برای کار و تولید استفاده کرد، حیف است مردمی که از رهبری تبعیت دارند عقب بمانند.
لازم به ذکر است، «جايگاه ماليات در اقتصاد مقاومتی»، «نقش توليد گنندگان در اقتصاد مقاومتی»، «نقش اصلاح قوانين در جهت حمايت از توليد ملی»، «نقش سازمان صنعت و معدن و تجارت در اقتصاد مقاومتی»، « تسهيلات گمرك در اقتصاد مقاومتی» و «اقتصاد مقاومتی با تأكيد بر بيمه و تامين اجتماعی» از موضوعات دیگری بود که در این همایش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.