به گزارش گروه فرهنگی"خبرگزاری دانشجو"، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جشنواره روستاهای دوستدار کتاب و انتخاب پایتخت کتاب ایران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه وزارت ارشاد برای افزایش سرانه مطالعه در کشور چه تدابیری اندیشیده است، بیان داشت: وزارت ارشاد در این راستا کارهای بسیار زیادی انجام داده، یعنی برای راهاندازی نهضت کتابخوانی که یک نهضت مقدس بوده، کارهای زیادی را انجام داده است.
وی برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به صورت سالانه را یکی از برنامههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در افزایش سرانه مطالعه در کشور دانست و گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت سالیانه جزو مواردی است که هم به ناشران و هم به نویسندگان و هم به همه کتابخوانان کمک میکند تا با این مقوله آشنایی بیشتری پیدا کنند و در نهایت کتابخوانی ترویج پیدا کند.
جنتی معتقد است: کمکهای مالی که به همه دانشجویان و طلاب حوزه علمیه قم در قالب بُن خرید کتاب صورت میگیرد، تا آنها بتوانند از کتابهای بیشتری استفاده کنند، از جمله برنامههای حمایتی این وزارتخانه برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی به شمار میرود.
وی افزود: برپایی جشنوارههایی نظیر جشنواره روستاهای دوستدار کتاب و انتخاب پایتخت کتاب ایران که یک مسابقه میان شهرهای ایران است و امسال نخستین دوره آن برگزار شد، یکی از کارهای جدید و اساسی در راستای افزایش سرانه مطالعه و علاقهمند کردن جامعه به کتاب و کتابخوانی است.
به گفته این مقام مسئول، شهر اهواز در این جشنواره به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شد و 10 روستا نیز به عنوان روستاهای دوستدار کتاب ایران برگزیده شدند که امید است این جشنواره در سالهای آینده تداوم و توسعه یابد، چراکه این جشنوارهها کمک بسیار خوبی به توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی خواهند کرد.
وی با بیان اینکه در وزارت ارشاد در جهت توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، دهها طرح دیگر در دست اجراست، گفت: تمامی این برنامهها برای آن است که ما کتاب را یکی از پایههای اساسی توسعه فرهنگی کشور میدانیم، به همین منظور معتقدم همه کشور برای رسیدن به این هدف باید دست به دست هم دهند، همچنین امیدوارم طی چند سال آینده به تدریج با رشد این شهرها، شاهد رشد فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارتقای جایگاه سرانه کتاب در کشور و سپس در جهان باشیم.