به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حسین فتاحی دبیر هفتمین جشنواره داستان انقلاب در نشست خبری این جشنواره که صبح امروز در حوزه هنری برگزار شد با بیان اینکه جشنواره داستان انقلاب با این هدف ساماندهی شده که تعداد بیشتری داستان کوتاه و بلند با مضمون انقلاب اسلامی نوشته شود گفت: در واقع این جشنواره برای گرم نگاه داشتن تنور انقلاب اسلامی تا انقلاب که پر از مضامین انسانی و جذاب است دست مایه خلق داستان و رمان شود.
وی ادامه داد: در فراخوان هفتمین دوره جشنواره داستان انقلاب تغییراتی را شاهد بودیم به گونه ای که موضوعات بیشتری را برای جشنواره در نظر گرفتیم و این دوره مضامین بیشتری را شامل می شود.
فتاحی افزود: امسال 383 اثر از 238 هنرمند به دبیرخانه داستان انقلاب ارسال شد که در بخش داستان کوتاه نوجوان 81 اثر بخش رمان نوجوان 18 اثر داستان کوتاه بزرگسال 225 اثر و رمان بزرگسال 59 اثر را داشته ایم البته این آثار مورد بازبینی اولیه قرار گرفته و در نهایت در بخش داستان کوتاه نوجوان 13 اثر در بخش رمان نوجوان 8 اثر در بخش داستان کوتاه بزرگسال 40 اثر و در بخش رمان بزرگسال 12 اثر به مرحله نهایی رسید.
دبیر هفتمین دوره جشنواره داستان انقلاب با بیان اینکه امسال شاهد آثار بهتر و هنرمندانه تری در بخش رمان نوجوان بوده ایم گفت: به گونه ای که در این بخش اثر برگزیده اول تا سوم داشتیم البته در حوزه رمان بزرگسال نیز اثر برگزیده دوم و سوم هم انتخاب شده است به عبارت دیگر می توان گفت کیفیت رمان ها در جشنواره امسال بالاتر رفته و آثار از حیث فنی و نگاه تازه به موضوع انقلاب اسلامی از جایگاه بهتری برخوردار است.
فتاحی تصریح کرد: متاسفانه با تمام تلاشی که حوزه هنری و دست اندرکاران جشنواره برای برگزاری آن می کشند ما تنها شاهدیم که شرکت کنندگان در این جشنواره یک بار با جشنواره در ارتباط هستند در حالی که قرار بود برگزیدگان را به اردوهای مختلف برده شوند ولی این اتفاق نیفتاد از این رو از مدیریت حوزه خواهش می کنم که اقداماتی را در این زمینه انجام دهد.
فتاحی خاطر نشان کرد: طبیعتا جشنواره داستان انقلاب زمانی به نتیجه نهایی می رسد که گام های بعدی نیز در رابطه با این جشنواره برداشته شود در حقیقت ما بهره برداری اساسی از این جشنواره نمی کنیم چرا که بهره برداری اصلی زمانی است که داستان های جشنواره در قالب کتاب سریع تر به چاپ برسد.
وی ادامه داد: اختتامیه این جشنواره نیز ساعت ۱۶، یکشنبه ۱۷ اسفند در تماشخانه مهر حوزه هنری برگزار خواهد شد.
در ادامه ساسان ناطق، مدیرکارگاه قصه و رمان مرکز آفرینش های هنری گفت: برگزاری هفت دوره از جشنواره داستان انقلاب ما را به جایگاهی رسانده که نقاط قوت و ضعف آن را تشخیص دهیم.
وی ادامه داد: نگاه ویژه ای برای حمایت از شرکت کنندگان در این جشنواره در کارگاه قصه و رمان وجود دارد و اولین کارگاه های رمان نویسی را سال آینده در 5 استان کشور برگزار خواهیم کرد.
مدیر کارگاه قصه و رمان با بیان اینکه به ارتقای سطح کیفی، کمی، فرم و ساختار داستان نویسی در استان ها نیز توجه خواهیم کرد، اظهار داشت: تا به امروز شعر در مراکز حوزه هنری استان ها پررنگ تر بوده اما امیدوارم با رویکرد حمایتی جدید بتوانیم حرکت خوبی را در استان ها شاهد باشیم.
ناطق افزود: در بعضی موارد بین نقطه ایده آل و واقعیت فاصله زیادی وجود دارد و یکی از اصلی ترین مشکلات در حوزه های هنری و ادبی بحث اعتبارات است؛ از این رو باید برنامه ریزی دقیقی در بحث حمایت از برگزیدگان جشنواره داستان انقلاب داشته باشیم.
مدیرکارگاه قصه و رمان افزود: استقرار و استمرار جلسات نقد و بررسی داستان در سال آینده از دیگر برنامه های این کارگاه به شمار می رود و قرار است آثار جشنواره داستان انقلاب در این جلسات مورد نقد و بررسی قرار گیرد؛ همچنین انتشار فصلنامه ادبیات داستانی هم از دیگر فعالیت های ما به شمار می رود.
وی خاطر نشان کرد: حجم بالای سفارشات چاپ کتاب به سوره مهر واگذار می شود که به دلیل مسائل اعتباری چاپ آنها زمان بر است و این موضوع باعث دلخوری برخی از داستان نویسان می شود؛ از این رو در نظر داریم تعداد کارشناس را در کارگاه قصه و رمان استفاده کنیم؛ چرا که هر چه میزان واگذاری آثار برای چاپ به سوره مهر کاهش یابد، آثار سریع تر منتشر خواهد شد.