به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،اخباری در سی و پنجمین گردهمایی روسای واحدهای استانی و موسسات آموزش عالی علمی و کاربردی که امروز در ساختمان مرکزی این دانشگاه در حال برگزاری است گفت: قرن ۲۱ قرن بازمهندسی نظام بین المللی است زیرا فرآیندها روندها و ساختارها در این قرن دچار تغییر اساسی شدهاند و جهانی شدن تمام روندها و امور جاری را تغییر داده و پدیدهها و تولیدها اعم از علمی و عملی از فتح منطقهای محلی و ملی به سمت جهانی تغییر کرده است.
وی افزود: استراتژی دانشگاههای نخبه گرا تغییر یافته و این استراتژی به استراتژی تودهای شدن دانش تبدیل شده و نیاز بازار کار و تولید تودهای شده است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: دانشگاه نسل سوم باید از یک سازمان وظیفه گرا به یک سازمان ماموریت گرا تبدیل شود و مهندسی دانشگاه از عصر صنعتی به عصر فناوری اطلاعات تبدیل گردد.
وی در ادامه بیان داشت: ما سه برنامه اساسی داریم این برنامهها نسبت به اعضای دانشگاه نسبت به ساختار دانشگاه و نسبت به کشور و ملت است وجود دولت یازدهم فرصت خوبی است که اراده لازم را در مسئولان به وجود آورد تا تربیت نیروی کارآفرین در بستر این دولت قرار بگیرد در سال ۹۴ بعد از تعطیلات رسمی برنامههای بند اول یعنی اعضای خانواده دانشگاه را شروع میکنیم و هر هفته طرحی را به اجرا میگذاریم که در کارگروه رفاه کارکنان قطعی میشود.
وی افزود: تثبیت و بقای دانشگاه یک موضوع اساسی است زیرا الان از درون دچار مشکل هستیم و اگر ساختار مناسب با نیاز دولت نداشته باشیم در بقای دانشگاه باید شک کرد. شورای گسترش همه دانشگاهها چه در نظام آموزشی و چه در مهارتی به سمت کیفیت بخشی سوق داده شده و عدم افزایش رشتههای دانشگاه پیام نور و آزاد هم خود شاهدی بر این مدعاست.
سرپرست دانشگاه علمی کاربردی گفت: باید برنامه ۵ ساله براساس اسناد بالادستی داشته باشیم زیرا بحث سند راهبردی برای این دانشگاه مانند نان شب واجب است و باید در پنج ماه آینده برنامه تحولی داشته باشیم ما نمیتوانیم مانند دروس ده سال قبل را تدریس کنیم باید کیفیت و نظارت را مدنظر قرار دهیم و اگر لازم باشد همه بودجه دانشگاه را صرف بحث نظارت کنیم.
اخباری ادامه داد: نمیگذارم مسئولان استانی در اتاقشان بنشینند و از مراکز بازدید نکنند من با این کار برخورد میکنم و هر ماه گزارشی از استانها خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: ارتباط ما با دانشگاه ارتباط خوبی است و من در دیدارهای عمومی و از طریق ایمیل این مراکز را چک میکنم.
سرپرست دانشگاه علمی و کاربردی به حساسیت بحث فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد و گفت: این بحث در حالت بحرانی قرار دارد سالی که مقام معظم رهبری سال فرهنگ و اقتصاد مقاومتی اعلام کردند ما معاونت فرهنگی نداشتیم و شورا در طول یک سال برگزار نشده بود.
اخباری به جزیرهای عمل کردن دانشگاهها اشاره کرد و گفت: ما باید در یک قسمت واحد کار کنیم و در جهت مهارت آفرینی گام برداریم ستاد اقامه نماز جماعت در دانشگاه جامع را راه اندازی کنیم و مراکز بالای هزار نفر باید حتما نماز جماعت برگزار کنند چرا که اساس دین ما بر نماز است.
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی به سنجش و آزمون تاکید کرد و گفت: تولید محتوا و امتحان متمرکز از مباحث مهمی است اساتید و مدرسان این دانشگاه پاشنه آشیل آن هستند ما باید در سال ۹۴ مرکز تربیت مدرس را در دانشگاه جامع راه اندازی کنیم که در آن مسئولیت تربیت مدرس وجود دارد ما با نظام مهارتی فاصله طولانی داریم و بحث مدرسین و دانش آموختگان و توجه به خروجی ملاک عمل ماست.
وی در پایان خاطر نشان کرد: مدیریت فرآیندهای ما بیشتر از مدیریت دادهها اهمیت دارد و باید از فارغ التحصیلان خود بپرسیم که چه چالشهایی را دیدهاند کارشناسی ارشد دانشگاه جامع هم مبتنی بر پروژه است و هیچ کارشناسی ارشدی را اجازه نخواهیم داد بدون پروژه تعریف شده و چارچوب دار فارغ التحصیل شود اساس بحث من بر این است که باید ببینیم دانشجویان چه آموختند مدرسان چگونه بودند و این دانشجوی فارغ التحصیل در کجا به کار گرفته خواهد شد.