به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، نزار زاکا دبیر کل اتحادیه فناوری اطلاعات اعراب در مورد اهمیت توجه به کودکان در فضای مجازی خاطر نشان کرد: اینترنت نیز مانند بسیاری از فناوری های دیگر فرصت ها و چالش های خاص خود را دارد که توجه به ابعاد همه جانبه این ابزار امری ضروری است.
وی افزود: هم اکنون بخش اعظمی از آموزش ها در بستر اینترنت اتفاق می افتد به طوری که کارشناسان جهان از اینترنت به عنوان گسترده ترین کتابخانه جهان یاد می کنند.
زاکا با اشاره به مخاطرات جهانی اینترنت یادآور شد: انتشار اخبار نادرست و غیرواقعی، جاسوسی های اینترنتی، حملات سایبری، سرک کشیدن در اطلاعات خصوصی کاربران و رفتارهای خصمانه برخی از چالش های اینترنت امروزه محسوب می شود.
دبیر کل اتحادیه فناوری اطلاعات اعراب یادآور شد: والدین امروزه می خواهند علاوه بر آنکه کودکان شان از فناوری های روز استفاده می کنند از مخاطرات و چالش های این فضا نیز برحذر باشند.
زاکا با اشاره به اینکه والدین باید بر عملکرد کودکان خود در فضای مجازی نظارت داشته باشند توضیح داد: سازمان های رگولاتوری جهان معمولا فیلترینگ های افراطی را در صیانت از حقوق کودکان ارائه می دهند در حالی که تعریف اکانت های مختص به این قشر و مدیریت آن می تواند بخش اعظمی از این مشکلات را رفع کند.
وی تاکید کرد: هم اکنون از طریق بخش خصوصی و ISP ها و شبکههای اجتماعی در خواست هایی برای کنترل و محافظت از کودکان و خانواده ارائه شده است به طوری که هم اکنون شرکت مک آفی محصولی را در این زمینه ارائه کرده است که محصولات حفاظت از کودکان را برای والدین ارائه می کند.
زاکا یادآور شد: ISP ها باید موظف باشند تا محصولات حفاظتی خود از کودکان را مانند سایر محصولات خود به صورت گسترده ارائه دهند.
وی همچنین در خصوص تجربه های بین المللی که در مورد حفاظت از کودکان ارائه شده است یادآور شد: کشورهای اروپایی و آمریکایی هم اکنون اقدامات خوبی در زمینه حفاظت از کودکان در فضای مجازی انجام داده اند.
وی به ایران پیشنهاد کرد: ایران نیز باید به انجمن حمایت از کودکان برای ایجاد فضای مجازی پاک بپیوندد.
زاکا همچنین از مسئولان ایرانی درخواست کرد کمپین ها و تبلیغاتی برای فرهنگ سازی در زمینه حفاظت از کودکان در فضای مجازی ایجاد کنند تا این قشر حساس بتوانند علاوه بر استفاده مفید از این فضا از خطرات آن نیز مصون باشند.