به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، وزیر ارتباطات در همایش سیاستهای فناوری و نوآوری برنامه ششم توسعه که توسط مرکز فناوری های نوین مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: باید در برنامه ششم توسعه به تحقیق و پژوهش و محور قرار دادن موضوع فناوریهای نوین توجه ویژهای داشته باشیم.
وی افزود: در مقطع فعلی محور توسعه بسیاری از کشورها موضوع فناوری انتخاب شده است.
وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه و در صورتی که مساله فناوری نوین را محور فعالیت های خود قرار دهیم با توجه به شرایط داخل کشور می توان از بسیاری از مشکلات به راحتی عبور کرد.
واعظی با تاکید بر توجه ویژه به امر پژوهش و تحقیق خاطرنشان کرد: در دنیای امروز کشورها سنجش قابل توجهی از درآمدهای خود را به این امر اختصاص دادهاند در صورتی که در کشور ما نیز بحث پژوهشهای بومی توجه ویژهای مبذول شود، ارزش افزوده به بار خواهد آورد و اگر با سرمایه، سرمایه گذاران همراه شود با تکمیل زنجیره تحقیق، تولید و تجاری سازی ثروت به بار میآورد.
وزیر ارتباطات با اشاره به نگاه دنیای امروز به بحث ICT به ۳ محور اساسی اشاره کرد و افزود: برخی کشورها ICT را به عنوان پیشران توسعه برای خود برگزیدهاند.
وی فناوری اطلاعات و ارتباطات را توانمند ساز بخشهای دیگر دانست و اظهار داشت : مزیت ICT نرخ رشد بالای آن است که باعث کاهش هزینهها و افزایش سرعت در ارائه خدمات و نیز اشتغال و سرمایه گذاری میشود.
وزیر ارتباطات با تاکید بر این که در برنامه ششم توسعه باید نگاه منطقی حاکم شود گفت: با توجه به سیاستهای امروز کشور در لزوم تغییر وابستگی از نفت به اقتصاد غیر نفتی یکی از بخشهایی که میتواند باعث اقتصاد دانش بنیان و ایجاد ثروت شود ICT است.
وی با تاکید بر توسعه پهن باند در کشور افزود: سیاست ما به حداقل رساندن تصدیگری در حوزه ICT و دعوت از بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این حوزه است.
وی گفت: فراهم ساختن بسترهای مناسب برای نهضت تولید محتوا و نرم افزاری یکی از الزامات دولت یازدهم است.
واعظی با بیان این که در کشور کارهای خوبی در زمینه فناوری فضایی صورت گرفته و برنامه داریم تا در برنامه ششم توسعه به فناوری فضایی توجه ویژهای داشته باشیم تاکید کرد: برنامه ریزی گستردهای برای گسترش فناوریهای کشور در ۳ لایه فیبرنوری، رادیویی و ماهوارهای داریم.