به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» حمید چیتچیان دوشنبه شب در نشست خبری که با حضور خبرنگاران رسانههای استان برگزار شد، اظهار داشت: وزارت نیرو از اواسط سال 93 برنامهریزی کرد که تلفات شبکه برق را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه امیدواریم امسال تلفات شبکه برق به کمتر از 10 درصد برسد، افزود: برای این کاهش برنامهریزی دقیقی صورت گرفته است و به تمام استانها ابلاغ شده است.
وزیر نیرو گفت: این امر با مدیریت شبکه برق کشور امکانپذیر است که در این راستا پیگیری هفتهای در دستور کار قرار گرفته است.
چیتچیان با بیان اینکه تلفات برق در سال 93 به 12.8 درصد رسیده است، افزود: در سال 92 این تلفات 15 درصد بود که توانستیم در سال 93 دو درصد کاهش تلفات شبکه برق داشته باشیم.
وزیر نیرو تصریح کرد: میزان برق تولید شده از تلفات 4.2 کیلووات ساعت بوده است و اگر قیمت هر متر مکعب گاز طبیعی را 20 سنت محاسبه کنیم که رقم بسیار بالایی است، در این راستا میزان سوختی که باید برای تولید این مقدار برق مصرف میشد، یک هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه هزینههای انتقال و توزیع مواد سوختنی افزایش پیدا نمیکند، اظهار داشت: این مورد جزو سیاستهای اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی است.
چیتچیان تاکید کرد: امیدواریم تا مهرماه امسال میزان تلفات به کمتر از 10 درصد برسد.
وی با بیان اینکه جلسه کمیته ملی کاهش تلفات در مشهد با حضور استانهای مختلف برگزار شد، گفت: هماهنگیهای لازم انجام شده است تا تلفات برق به تفکیک استانها مورد بررسی قرار گیرد.
وزیر نیرو به راهکارهای کاهش تلفات برق اشاره کرد و اظهار داشت: تغییر ترانسها میتواند تلفات در شبکه فشار ضعیف را کاهش دهد، همچنین اصلاح ترانسها و استفاده از ترانسهای استاندارد از دیگر مواردی است که 35 درصد از میزان تلفات برق را کاهش میدهد.
وی افزود: توسعه تولید پراکنده برق، توسعه برق از انرژیهای تجدیدپذیر از جمله مواردی است که سبب صرفهجویی و کاهش میزان تلفات برق میشود.
چیتچیان اظهار داشت: در سال 92 حدود 12 میلیارد کیلووات ساعت تولید برق داشتهایم که در سال 93 این میزان کاهش پیدا کرده است که یکی از دلایل آن برمیگردد به مقداری از خطوط برق که در عراق بوده است و به دلیل ناآرامیهای این کشور تولید برق ما نیز کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: وزارت نیرو موفقترین وزارتخانه در راستای برونسپاری فعالیتها به بخش خصوصی است.
وی خاطرنشان کرد: 55 درصد از کل نیروگاههای حرارتی کشور به بخش خصوصی واگذار شده است.
منبع: فارس