به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از شاتا، مجتبی خسروتاج با اشاره به اینکه دولت به منظور توسعه فضای رقابتی در بین واحدهای نانوایی و ارتقای کیفی نان این مصوبه را به تصویب رسانده است تصریح کرد: در این خصوص مقرر شد 20 درصد از آرد یارانه ای که به نانوایی ها داده می شود تبدیل به آرد غیر یارانه ای شود.
وی ادامه داد: از این رو با تشکیل کارگروههایی در استانها که با مسئولیت استانداران ایجاد شد مقرر گردید هر استان به طور متوسط 20 درصد از مجموع 100 درصد آرد توزیعی یارانه ای خود را به سمت نانوایی ها آزاد پز سوق دهند.
خسروتاج در ادامه با بیان اینکه این نانوایی ها از شمول قیمت گذاری مستثنی خواهند بود افزود: استثناء از قیمت گذاری به منزله فروش بدون ضابطه نیست . ارائه اسناد مثبته در خصوص خرید آرد آزاد و سایر مدارک از الزامات این اقدام است . این در حالیست که بر اساس ضوابط سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، دستورالعمل لازم برای چگونگی محاسبه و قیمت گذاری این واحدها توسط خود واحدهای صنفی مشخص و کنترل و نظارت لازم دراین خصوص انجام خواهد شد .
به گفته وی آزادپزی نانوایی ها با توجه به عوامل مختلفی از جمله شرایط وقدرت خرید مردم و با لحاظ کردن تنوع نانوایی های آزاد پز و یارانه ای در هر منطقه به تدریج صورت خواهد گرفت.
معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: اعمال آزادپزی 20 درصدی نانوایی ها در استانها با در نظر گرفتن عوامل فوق انجام می شود به طوری که به عنوان مثال در استانهای هرمزگان و گلستان که شرایط برای اعمال این مصوبه وجود نداشت این اقدام تا کنون صورت نگرفته است.
وی در ادامه از برگزاری کارگروه ملی که به ریاست معاون اجرایی رئیس جمهوری و با حضور دستگاههای مختلف طی هفته آینده برگزار خواهد شد خبرداد و گفت: در این کارگروه ضمن اعلام عملکرد سال گذشته ، به دلیل عقب بودن 11درصدی از برنامه 20 درصدی آزادپز کردن نانوایی ها منتظر تعیین تکلیف از سوی دولت خواهیم بود.
خسروتاج در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت اجرای طرح آزادپز شدن نانوایی ها اشاره کرد و افزود: به دلیل مشکلاتی اعم از فسادآمیز بودن و خروج از شبکه توزیع قانونی که صنایع یارانه ای از جمله صنعت نان با آن مواجه اند اجرایی این طرح ضرورت پیدا می کند که خوشبختانه این طرح با روند مناسبی در حال پیشروی است.