به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، مراسم بزرگداشت روز معلم و تجليل از اساتيد دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با حضور آيت الله خاتمی، نماينده ولی فقيه و امام جمعه زنجان؛ مهندس جمشيد انصاری، استاندار؛ مهندس شهبازی، معاون سياسی و امنيتی استانداری و رئبس شورای سلامت و امنيت غذایی؛ مهندس فرخی، فرماندار زنجان؛ عليرضا بيگلری، رئيس دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛ حجت الاسلام شير محمدی، مسئول نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری؛ حسين بابائی، رئيس سازمان نظام پزشکی استان؛ روسای دانشگاه های زنجان و آزاد اسلامی و ساير مسئولان استانی و دانشگاهی با سخنرانی عليرضا زالی، رئيس کل سازمان نظام پزشکی کشور در سالن همايش های بين المللی روزبه دانشگاه برگزار شد.
در اين مراسم عليرضا زالی، رئيس سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به جايگاه عميق و برجسته شهيد مطهری، گفت: استاد مطهری برخاسته از متن مردم بود و نگرش نوين ايشان در بازبينی اصول فقهی، علمی، فرهنگی، اجتماعی و مذهبی مايه مباهات و افتخار است و اين نگرش، شهيد مطهری را به عنوان محقق برجسته در تاريخ اسلام ماندگار کرده است.
وی در ادامه با تاکيد بر فرمايشات مقام معظم رهبری افزود: توليد ثروت مبتنی بر دانش است و در جامعه ايرانی حرکت و سياستگذاری دانشگاه ها، بويژه دانشگاه های علوم پزشکی، بايد بر اساس نشر و توسعه علم همراه با توليد ثروت و افزايش درآمد ناخالص باشد.
رئيس سازمان نظام پزشکی کشور تغيير نگرش و نظزيه پردازی در بحث آموزش دانشجويان و فراگيران علم را از رويکردهای عصر حاضر برشمرد و بحث نخبه پروری و ارتباط عاطفی بين استاد و دانشجو را حايز اهميت دانست و افزود: سبک آموزش بايد به سمت مشارکت دانشجويان پيش برود و استاد با مديريت فرآيند يادگيری در بحث ترويج آموزش بکوشد.
وی هنر يک دانشگاه مترقی را شناسايی اهداف، نيازها و ترسيم استراتژی آينده و ادراک مباحث مربوط به حوزه سلامت برشمرد.
وی بیان داشت: حرکت حوزه پزشکی در حال حاضر به سمت پاسخگويی به نيازهای جامعه در ارتباط با تامين مدل های آموزشی ست که با روح همگرايی و انطباق حاصل می شود.
زالی سپس به ارتباط عميق پزشک و مردم اشاره کرد و افزود: در عصر حاضر رابطه بين پزشک و بيمار به جهت آگاهی افراد جامعه و بيماران تغيير يافته و پزشک علاوه بر اين که جسم بيمار را مداوا می کند به نوعی در حيطه مشاوره با بيمار نيز فعاليت می کند، بنابراین پزشک فارغ التحصيل بايد علاوه بر تحصيل دانش به مهارت های اجتماعی و خصلت مسئوليت پذيری اجتماعی مسلط و مسلح باشد.
رئيس سازمان نظام پزشکی کشور حساسيت و توجه پزشک را به محيط پيرامون، رصد اتفاقات و مداخله فعال و پويا را از ويژگی های نوين پزشکی بيان کرد و گفت: دانشگاه ها بايد در فضای پويا با توجه به اهداف و نيازهای جامعه گام بردارند.
زالی در پايان با تاکيد بر رعايت اصول اخلاق حرفه ای و پزشکی، گفت: پزشک بايد در حوزه درمان از بيماران مشارکت بجويد که اين اصل ريشه در آموزه های دينی، مذهبی و ملی دارد.
ديگر سخنران اين مراسم حجت الاسلام شير محمدی، مسئول نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن تبريک روز معلم گفت: خداوند متعال در قرآن از تعليم انسان ها سخن می گويد و خود به عنوان اولين معلم انسان ها وارد عمل می شود و رابطه معلمی با انسان ها برقرار می کند و انسان با اين ظرفيت به عرش اعلا می شود.
حاج آقا شيرمحمدی افزود: خداوند توسط بهترين بنده اش (حضرت محمد مصطفی(ص)) و از روی حکمت، رعايت انصاف، عدالت و اصول اخلاقی و همچنين آموزش زيرساخت های فرهنگی، اجتماعی، معيشتی را به انسان ها تعليم می دهد.
نماينده مقام معظم رهبری در دانشگاه در ادامه، يکی از موفقيت های دانشگاه علوم پزشکی زنجان را داشتن روح عاطفی در دانشگاه ذکر و تصریح کرد: در حال حاضر در جامعه با قشری روبه رو هستيم که نسبت به گذشته از آگاهی های بيشتری برخوردارند و بنا براين اساس بايد با حکمت با مردم ارتباط برقرار کنيم.
در اين مراسم عليرضا بيگلری، رئيس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ن گفت: طرح تحول نظام سلامت بهترين و مهمترين رويکرد حوزه سلامت است که آثار و برکات آن در حوزه سلامت مشهود است و انتظار می رود در حوزه آموزش نيز شاهد اين تحول باشيم و در اين راستا، کاروان آموزش پزشکی نياز به بازنگری جدی دارد و با توجه به همگرايی موجود طرح بازنگری سيستم آموزشی نيز کليد می خورد.
وی با تاکيد بر تطبيق سيستم پزشکی کشور با دنيا افزود: پزشکان بايد احساس مسئوليت پذيری اجتماعی را فراتر از درمان مورد توجه قرار دهند.
مدير ارشد دانشگاه، برنامه های آتی دانشگاه را ساماندهی پرديس و کلينيک های ويژه برشمرد و افزود: در حال حاضر دانشگاه نيازمند بازبينی چارت تشکيلاتی، توسعه فضای فيزيکی و توجه به ارتقای کيفيت و سازماندهی به شيوه جديد در عرصه آموزش پزشکی است.
بيگلری در پايان پرداختی های به موقع کارکنان، کاهش مرگ مادر و انتخاب مجله دانشگاه به عنوان مجله برگزيده در جشنواره رازی، اخذ مجوز موافقت اصولی پزشکی هسته ای و آنژيويوگرافی پريفرال بيمارستان وليعصر (عج) را به همت خانواده بزرگ دانشگاه و در سايه همدلی و وحدت دانست و از اعضای هيات علمی و کارکنان تقدير و تشکر کرد.
لازم به ذکر است، در اين مراسم، ضمن اهدای لوح تقدير و هدايا به تمام اعضای هيات علمی از ۴۰ نفر از اساتيد منتخب و نمونه و گروه های برتر نيز با اهدا لوح تقدير و جايزه قدردانی به عمل آمد.