به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ حمید ورناصری روز چهارشنبه در سومین همایش اصلاح نژاد و ژنتیک دام که در سالن همایش های بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شده بود، افزود: تعیین جنسیت دام یکی از نگرانی های دامداران کشور بوده که وجود این فرآیند می تواند در افزایش جمعیت دامی دلخواه دامداران تاثیر بسزایی داشته باشد که تاکنون در کشور از داشتن این تکنولوژی محروم بوده ایم و تلاش داریم این تکنولوژی وارد کشور شود.
وی اظهار داشت: تعیین جنسیت دام علاوه بر برنامه ریزی برای افزایش تولید در واحدهای دامی می تواند در کاهش قیمت تمام شده محصولات نیز موثر باشد.
وی یکی از مولفه های تاثیرگذار در صنعت دامپروری را هزینه های تمام شده دانست و گفت: استفاده از مواد ژنومیک و اصلاح نژاد یکی از مولفه های ساختاری برای افزایش بهره وری در تولید است که باید این مهم در کشور توسعه یابد.
وی اضافه کرد: وارد دام های ژنومیک از سال 90 در کشور عملیاتی شد و از سال 91 گاوهای ژنومیک وارد کشور شدند به طوری که این گاوها از نژادهای ممتاز دام آمریکایی و اروپایی می باشند.
به گفته وی، در گذشته مواد ژنومیک از خارج وارد می شد که قیمت تمام شده آن برای هر راس دام بین 60 تا 70 هزار تومان بود اما با اقدامات صورت گرفته اخیر و تولید مواد ژنومیک در کشور هم اکنون قیمت این مواد کاهش یافته و دامداران تنها 12 هزار تومان برای آن می پردازند با توجه به اینکه محصولات تولیدی داخل کشور ارزش ژنتیکی اصل خود را حفظ کرده اند.
مدیرعامل این شرکت واردکننده نهاده دامی تصریح کرد: اصلاح نژاد دام و بکارگیری از مواد ژنتیکی در ارتقای سطح کیفی تولید، کاهش قیمت تمام شده محصولات و سلایق تولیدکنندگان موثر است.
وی با بیان آنکه هم اکنون اصلاح نژاد گاو و گاومیش در مراکز استان های مشهد، کرج، تبریز و اهواز در حال انجام است، ادامه داد: تقریبا تمام نیاز کشور به مواد ژنتیکی و اسپرم دامی از داخل تامین می شود و در نظر داریم با برنامه ریزی منسجم مازاد بر نیاز تولید داخل را به کشورهای همسایه صادر کنیم.