به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، حسین افزود: براساس تصمیم گیری ستاد تنظیم بازار، انجمن صنفی صنایع روغن نباتی از یک سال قبل تاکنون وظیفه مباشرت خرید تضمینی دانه های روغنی تولید داخل را برعهده داشته است و اکنون نیز این کار را انجام می دهد.
وی مشکلات در خرید تضمینی دانه های روغنی در سال گذشته را عدم هماهنگی و ورود دیرهنگام برای خرید دانه روغنی تولید داخل دانست و اظهار داشت: این در حالی است که طی دوره یادشده خرید دانه های روغنی با سختی و مشکلاتی انجام شده است.
وی گفت: همچنین سال گذشته روغن خام استحصالی از تولید دانه های روغنی داخل در بازار به فروش رفت و چیزی از آن باقی نمانده و مشکلی در این خصوص نداشته ایم.
وی تاکید کرد: در صورتی که صنایع روغن نباتی توان ادامه خرید تضمینی دانه های روغنی همچون کلزا و سویا را نداشته باشد به طور حتم وزارت جهاد کشاورزی مجری جدیدی را انتخاب می کند.
وی اضافه کرد: البته مجری جدید خرید تضمینی دانه های روغنی تولید داخل می تواند سازمان مرکزی تعاون روستایی یا شرکت های وابسته به وزارت جهاد کشاورزی باشد.
نرخ فعلی محصولات کشاورزی برای ماه مبارک رمضان مناسب است
صفایی گفت: ستاد تنظیم بازار تصمیم گیرنده نحوه عرضه محصولات کشاورزی است و سازمان مرکزی تعاون روستایی در استان ها برای عرضه محصولات اقدام می کند
وی افزود: به طور کلی در محصولاتی که مورد مصرف عمده جامعه برای ماه مبارک رمضان است جهش قیمتی نداریم و قمیت ها به گونه ای است که نیازی به مداخله دولت نیست.
وی اضافه کرد: تصمیم گیری دولت در حدی است که فضای اطمینان بخشی را ایجاد کند.
وی درباره وضعیت تولید و عرضه خرما برای ماه مبارک رمضان گفت: امسال خوشبختانه خرمای مورد نیاز ماه مبارک رمضان به وفور در انبارها موجود است و پس از ماه مبارک رمضان برداشت جدید خرما نیز آغاز می شود بنابراین مشکلی برای عرضه خرما نداریم.
وی ادامه داد: امسال تولیدکنندگان خرما بازار خوبی داشته اند زیرا خرید تضمینی خرما توسط دولت به شکل محدود انجام شده و این امر بیانگر آن است که وضعیت بازار شرایط خوبی داشته و باغداران توانسته اند محصولات خود را به قیمت مناسب به فروش برسانند.
منابع مالی خرید تضمینی گندم نیازمند تامین
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: امسال با عاملیت بانک کشاورزی بخش عمده کشاورزان پول ناشی از محل فروش 1.5 میلیون تن گندم را به صورت آنلاین دریافت کردند.
وی اظهار داشت: در واقع بانک کشاورزی بخش عمده مطالبات گندمکاران کشور را از محل منابع داخلی خود پرداخت کرد اما هم اکنون باید منابع مالی دولتی آن نیز به موقع تامین و به حساب گندمکاران واریز شود.
قیمت محصولات کشاورزی داخلی متاثر از قیمت های جهانی
صفایی درباره ناراضی بودن کشاورزان از قیمت محصولات افزود: کشاورزان توقع قیمت بالایی را برای گندم مازاد برنیاز مصرف شان برای فروش به دولت دارند اما یکی از شاخص های مهم برای قیمت گذاری محصولات قیمت های جهانی است.
وی تصریح کرد: به طور تقریبی طی یکسال گذشته قیمت جهانی محصولات کشاورزی کاهش داشته بنابراین نمی توانیم آن را نادیده بگیریم به نحوی که هم اکنون قیمت جهانی گندم، ذرت، شکر و فرآورده های لبنی کاهش یافته است.