به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ پایگاه خبری دی هندو، نوشت: به رغم نامشخص بودن سرنوشت مذاکرات هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی و در حالی که ضرب الاجل تعیین شده برای توافق هسته ای تا چند روز دیگر سر می رسد، هند شروع به احیای روابط خود با ایران کرده است.
هند که در طی سال های اخیر به دلیل تحریم های آمریکا واردات نفت از ایران را کاهش داده بود، اکنون مشتاق است تا مسیرهای ارتباطی با ایران را ارتقا بخشد تا از طریق این کشور بتواند به افغانستان و کشورهای آسیای میانه دسترسی پیدا کند.
دهلی نو همچنین هشدارهای مقامات آمریکایی در مورد عجله نکردن برای تجارت با ایران را نادیده گرفته است. اعضای کوریدور بین المللی ترانزیتی شمال-جنوب، پس از نشست خود در 12 ژوئن، وضعیت مطالعات امکان سنجی بین ایران، هند و روسیه از طریق دریای خزر را بررسی کردند و نشست بعدی برای بررسی بیشتر این کوریدور قرار است در ماه جولای برگزار شود.
کوریدور ترانزیتی بین المللی از بمبئی به بندر عباس و از آنجا به آستاراخان روسیه و باکوی آذربایجان امتداد خواهد یافت، به نحو قابل توجهی زمان ترانزیت بار بین هند و آسیای مرکزی و روسیه را کاهش خواهد داد.
اما کارشناسان معتقدند که هند باید به ایران فراتر از روابط اقتصادی و تجاری بنگرد. آفتاب کمال پاشا، استاد مرکز مطالعات غرب آسیا در دانشگاه جواهر لعل نهرو گفت، هند باید با قوت روابط با ایران را دنبال کند، زیرا «تحولات نگران کننده درافغانستان، نفوذ پیکارجویان به آسیای میانه و ادامه گسترش داعش در عراق همگی اقتضا می کند که روابط دو کشور توسعه یابد.»
ام کی بهادراکومار، دیپلمات سابق هندی خاطر نشان کرد، دهلی نو باید با توان دو چندان تلاش کند تا تاثیرات منفی ناشی از پیگیری خط آمریکا در روابط خود با ایران را خنثی نماید.
وی افزود، به رغم تحریم ها، هند نباید اجازه دهد روابطش با ایران تضعیف شود.
«هند دارای یک برتری سیاسی است. اگر مقامات استرالیایی می توانند به ایران سفر کنند، چرا هند نتواند؟ قبل از تحریم ها، روابط اقتصادی بین ایران و هند به سرعت داشت رشد می کرد.»
هرچند قرار است سوشما سواراج وزیر خارجه هند در چند هفته آینده برای نشست جنبش عدم تعهد به تهران سفر کند، هنوز تاریخی برای سفر نارندرا مودی به ایران تعیین نشده است.