به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در ديدار صبح امروز (14 تيرماه) ابوذر ابراهيميتركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، راههاي افزايش سطح همكاري مشترك به ويژه در زمينه بورسيهها و برگزاري «هفته علمي» در خارج از كشور مورد بررسي قرار گرفت.
در ابتداي اين ديدار كه در محل اين وزاتخانه و با حضور معاونين سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و وزارت علوم صورت گرفت، ابراهيميتركمان ضمن تشريح اهداف كلان و مأموريت اين سازمان در تنظيم روابط فرهنگی ـ بینالمللی ايران با ساير كشورها، اظهار كرد: علاقمندسازی و ایجاد باور نسبت به اسلام ناب، مزیتهای جمهوری اسلامی ایران و معرفي فرهنگ ایرانی از جمله اهداف سازمان است كه سالانه با برنامههاي متنوعي همچون برگزاري «هفتههاي فرهنگي» و «هفته فيلم» دنبال ميشود.
وي با اشاره به تأثير برگزاري اين برنامهها توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، افزود: از آنجا كه علم و تكنولوژي، نیاز بشر در دنياي امروز محسوب ميشود؛ در عين حال كشورمان به پيشرفتهاي چشمگيري در اين عرصه دست يافته است، بنابراين لازم است تا براي معرفي چهره امروز كشورمان هفتهاي با عنوان «علمي» در خارج از كشور برگزار كنيم.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ادامه گفت: ما معتقديم كه اگر «هفته علمي» به صورت نمايشگاهي همراه با ارايه مكتوبات و مستندات، لوحهاي فشرده و بستههاي فرهنگي در خارج از كشور برگزار شود، بالطبع ميتوان شاهد معرفي دانش ايراني در اقصي نقاط جهان بود.
ابراهيميتركمان در ادامه به امضاي تفاهمنامه ميان دانشگاههاي ايران و ديگر كشورها اشاره و تصريح كرد: اجرايي كردن تفاهمنامههايي كه دانشگاههاي كشورمان با ديگر دانشگاههاي جهان طي سالهاي گذشته؛ به ويژه در زمينه ايرانشاسي، زبان و ادبيات فارسي، تاريخ اسلام و تاريخ ايران امضا شده است، بايد در دستور كار قرار گيرد.
وي همچنين درباره روند اعطاي بورس به دانشجويان خارجي گفت: بحث روند اعطاي بورس به دانشجويان خارجي بسيار زمانبر است كه سبب ميشود تا بسياري از متقاضيان توسط دانشگاههاي ديگر كشورها جذب شوند؛ بنابراين اين موضوع نيازمند توجه خاص وزارت علوم است .
ابراهيميتركمان افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و وزارت علوم همچنين ميتوانند در زمينه احياي كرسيهاي اسلامشناسي و شيعهشناسي در دانشگاههاي خارج از كشور، همكاريهاي مشترك داشته باشند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، در ادامه سخنان بيان كرد: ايجاد زمينههاي لازم براي حضور اساتيد ايرانشناس و اسلامشناس در ساير كشورها و برگزاري برنامههاي فرهنگي براي دانشجويان غيرايراني ميتواند از ديگر محورهاي همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و وزارت علوم باشد.
وي به ضرورت اعزام اساتيد متبحر در رشتههاي زبان و ادبيات فارسي و الهيات به خارج از كشور اشاره و بيان كرد: براي معرفي چهره حقيقي اسلام به جهانيان و آشنايي نسل جوان با اسلام ناب محمدي (ص)، لازم است تا وزارت علوم علاوه بر اعزام اساتيد زبان فارسي به خارج از كشور، در رشته الهيات نيز اساتيد متخصص را اعزام كند.
ابراهيميتركمان با تأكيد بر لزوم تدوين رساله پايان مأموريت براي استادان اعزامي و تهيه و تدوين كتابهاي علمي و فرهنگي، گفت: اساتيدي كه براي تدريس رشتههاي زبان فارسي و الهيات به خارج از كشور اعزام ميشوند، بايد پس از پايان مأموريت خود تجربههاي خود را ذخيره و در قالب كتابي تدوين كنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به برگزاري دورههاي دانشافزايي مشترك در حوزههاي مختلف ايرانشناسي، اسلامشناسي و شيعهشناسي، ابلاغ رايزن علمي به رايزنان فرهنگي مورد تأييد وزارت علوم و تقويت همكاريهاي مشترك دانشگاههاي استانهاي همجوار مرزي با يكديگر را مورد تأكيد قرار داد.
ابراهيميتركمان در سخنان پاياني خود، گفت: بحث برگزاري نمايشگاه كتابهاي دانشگاهي در كشورهاي فارسيزبان ميتواند در فعاليتهاي فرهنگي ـ تبلیغی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور تأثير بسزايي داشته باشد.
قدم نهادن در مسير تجلي دانش ايراني به جهانيان
فرهادی نيز در اين ديدار از سخنان و پيشنهادات رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي استقبال كرد و گفت: با برگزاري «هفته علمي» ميتوان علم و فناوری ايراني در خارج از كشور را معرفي كرد كه اين مهم بايد از سوي افراد متخصص و آشنا به زبان آن كشور محقق شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه افزود: ميتوان تا پايان سال جاري اين «هفته علمي» را در دو كشور اجرا و نقاط ضعف و قوت آن را بررسي كرد تا در سالهاي آينده با نقشهاي جامع و نظاممند در مسير معرفي دانش ايراني به جهانيان گام برداشت.
فرهادي همچنين به برگزاري نمايشگاه كتابهاي دانشگاهي در كشورهاي فارسيزبان اشاره كرد و گفت: اين وزارتخانه ميتواند با توليد محتوا همچون فيلم، لوحهاي فشرده و كتاب براي برگزاري اين رويداد فرهنگي مشاركت داشته باشد.
وي در ادامه درباره اجرايي كردن تفاهمنامههاي بين دانشگاههاي كشورمان با ديگر كشورها گفت: تفاهمنامههايي كه طي ساليان گذشته منعقد شده، بايد با معيارهاي لازم و استانداردهاي تعريف شده هدايت و اجرايي شوند؛ اين مهم از طريق دستورالعملي نظاممند به دانشگاهها ارسال خواهد شد.
فرهادي، به بحث كرسي اسلامشناسي و ايرانشناسي در خارج از كشور نيز اشاره و تصريح كرد: براي اجرايي شدن اين كرسيها نيازمند اعتبار و بودجه هستيم كه اگر محقق شود ميتوان با اعزام كارشناسان و صاحبنظران ايراني به خارج از كشور در معرفي حقيقي دين اسلام در دنيا اهتمام داشت.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري، در ادامه سخنان خود بيان كرد: براي تدوين رساله پايان مأموريت براي استادان اعزامي و كتابهاي علمي و فرهنگي، اعطاي بورسيه به دانشجويان خارجي، برگزاري دورههاي دانشافزايي و اجراي طرحهاي پژوهشي بين سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و اين وزارتخانه، نياز است تا كميتهاي مشترك تشكيل شود.
بنابر اعلام اين خبر، در پايان اين ديدار مقرر شد تا كميتهاي متشكل از معاونان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري براي توسعه و تقويت همكاريهاي مشترك و تدوين راهكارهاي اجرايي و عملياتي كردن طرحهاي پيش روي تشكيل و هر دو هفته يك بار تشكيل جلسه داده و پس از گذشت شش ماه، روند اجرايي شدن مصوبات و تعاملات دو مركز در اختيار وزير علوم و رييس سازمان قرار گيرد.