سارا مومنی، دانشجو فعال اقتصادی در دانشگاه ایلام در گفتگو با خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» در ایلام، با تاکید بر به صفر رساندن واردات کالاهای غیرضروری برای جلوگیری از ریخت و پاش های اقتصادی، بیان داشت: با توجه به اینکه پتانسیل تولید بسیاری از این اقلام در کشور ما وجود دارد پردازش به تولید ملی منجر به کاهش مشکلات اقتصادی می شود و راهبرد مقاومت اقتصادی را تحقق می بخشد.
وی ادامه داد: برخی می گویند که رونق تولید در شرایط تحریم امکان پذیر نمی باشد اما بدون شک فشار و تحریم عزم عمومی را افزایش می دهد؛ البته این موضوع به برنامه ریزی دقیق مسئولین نیازمند است، سرمایه گذاران داخلی در لوای قطب های صنعتی و عنصر تقویت تولید ملی می توانند با حمایت دولت موجب رونق تولید در بخش اقتصادی کشور شوند.
این دانشجوی دانشگاه ایلام رشد افسار گسیخته کالاهای لوکس و وابستگی به آن ها را آسیب زا دانست و تصریح کرد: هیچگونه محدودیتی بر عملکرد برخی افراد که برای ورود کالا به کشور دارای رانت های سیاسی هستند وجود ندارند این موضوع نه تنها رقابت در صنایع داخلی را می کاهد بلکه به اقتصاد کشور خدشه وارد می کند.
مومنی بهبود فضای کسب و کار و سرمایه گذاری در کشور را یکی از عوامل محرک در به جریان در انداختن حیات در رگ های اقتصاد ایران عنوان کرد و ادامه داد: اگر سرمایه دار به جای وارد کردن کالا به سرمایه گذاری در بخش تولید همت کند یقینا کالاهای ملی نیز رونق خواهند گرفت از سوی دیگر مردم و نهادهای اداری در خرید بدون قید و شرط از همه تولیدات ملی اهتمام به خرج دهند.
وی حمایت دولت از تولید کنندگان را راه برون رفت از مشکل بیکاری اعلام کرد و ابراز داشت: تولیدکنندگان و تشکل های تولیدی باید بتوانند بازار صادرات محصول خود را در اختیار بگیرند، بدون شک افزایش در صادرات ذوق در تولید را بیشتر می کند، دولت نیز موظف است با پرداخت یارانه از تولیدکنندگان حمایت کند.
این فعال اقتصادی دانشگاه ایلام حذف ریخت و پاش ها و افزایش بهره وری را یکی از راه های تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: ایجاد شرکتهای دانشبنیان و حمایت از آنها نقش مهمی در افزایش توان کشور به منظور حرکت در مرزهای دانش دارند؛ این موضوع باعث کاهش آسیبپذیری در مقابل تحریمها میشود.