گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، دانشگاه یزد یکی از مراکز آموزش عالی در استان یزد است که به عنوان دانشگاه مادر استان یزد شناخته می شود و توانسته است با پذیرش دانشجویان از سراسر کشور و بخصوص استان های همجوار خود در زمینه علمی فعالیت کند.
این دانشگاه در سال 67 به عنوان اولین دانشگاه جامع کشور بعد از انقلاب اسلامی با پذیرش ۳۸ نفر دانشجو در مقطع کارشناسی آغاز به کار کرد.
دانشگاه یزد هماکنون دارای ۱۲ دانشکده مستقل است که در آن نزدیک به ۳۵۰ نفر از اساتید مجرب کشور بهکار آموزش و تحقیق مشغولاند و در این راستا نیز بیش از ۱۳ هزار نفر دانشجو در ۲۷ رشته و گرایش مصوب در مقطع دکترا، ۶۶ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و ۶۲ رشته در مقطع کارشناسی به تحصیل اشتغال دارند.
مدیر جدید این دانشگاه چشم اندازهایی را برای دانشگاه در سطح کشور و استان معرفی کرده است که قرار گرفتن در بین 10 دانشگاه برتر در کشور یکی از این چشم اندازها است که بدین منظور نیز فعالیت های خاصی را انجام داده است.
از جمله این اقدامات که اخیرا نظر همه را نیز به خود جلب کرد، حذف دوره شبانه در دانشگاه یزد بود و با وجود اینکه دوره های شبانه نیز میزانی برای دانشگاه درآمد نیز به همراه داشت بنا به نظر مسئولین دانشگاه به منظور بالابردن کیفیت علمی و دانشجویی دوره شبانه و نوبت دوم از این دانشگاه حذف شد که اقدامی قابل تامل نیز بود.
اولیا، رئیس دانشگاه یزد با اشاره به تلاش به منظور بالابردن کیفیت دانشگاه گفت: قرار گرفتن این مجموعه در ردیف ۱۰ دانشگاه برتر براساس چشم انداز دانشگاه دور از ذهن نیست زیرا رتبه دانشگاه یزد در بین دانشگاههای کشور که در بخش دولتی بالغ بر ۱۷۰ دانشگاه هستند، براساس ارزیابیهای داخلی و خارجی بین ۱۶ تا ۲۷ است و امیداوریم با تلاش های همکاران این امر تحقق پذیرد.
وی افزود: براساس چشمانداز هفت سالهای که منطبق با برنامه پنج ساله ششم مد نظر است باید با تقویت معیارهای ارزیابی در راستای ارتقای جایگاه دانشگاه تلاش شود.
رئیس دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: دانشگاه یزد مصمم به جذب دانشجویان مستعد و ممتاز از سراسر کشور و حتی کشورهای خارجی است و در این زمینه نیز مشوقها و تمهیدات بسیار خوبی را اندیشیده است که از جمله این اقدامات اختصاص پژوهانه و پرداخت ماهانه به دانشجویان رتبه های عالی کنکور است.
اولیا گفت: سید محمد تقی المدرسی در ادامه به ارایه توضیحاتی در مورد اقدامات صورت گرفته در این حوزه پرداخت و گفت: محققان و پژوهشگران دانشگاه در حال حاضر به پنج پایگاه اطلاعاتی مهم دسترسی آنلاین و به ۳۶۰ پایگاه دسترسی آفلاین دارند.
محمد تقی المدرسی، معاون پژوهشی دانشگاه یزد نیز همچنین با اشاره به انجام اقدامات برای چاپ و نشر ۱۵ عنوان کتاب، در رابطه با ارتباط دانشگاه با صنعت به انعقاد قرارداد دانشگاه با دستگاه ها و صنایع مختلف به ارزش مجموعاً ۷۸ میلیارد ریال اشاره کرد.
وی همچنین به انعقاد تفاهم نامههایی با مراکز علمی و تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی گذشته به میزان ۷۲۰ میلیون تومان تجهیزات جدید آزمایشگاهی از محل نمایشگاه تجهیزات داخل کشور یعنی معادل سه برابر سال گذشته خریداری و ساماندهی شده است.
المدرسی گفت: دانشگاه در ارتباط با صنعت دو هدف بازاریابی و نیازسنجی را دنبال میکند زیرا معتقدیم دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه نه تنها باید معرف کارآموزان به صنایع باشد بلکه باید نیازها و مشکلات صنایع را شناسایی و ارتباط اساتید دانشگاه با صنعت برای رفع مشکلات و ارائه دستاوردها برقرار کند و در همین راستا نیز با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان یزد تفاهمنامهای برای تشکیل دبیرخانه مرکز علم و کار در این دانشگاه منعقد شده است تا این ارتباط دو سویه موفقتر برقرار شود.
علی مروتی، معاون دانشجویی دانشگاه یزد نیز با اشاره به وضعیت خوابگاه های دانشگاه یزد گفت: خوابگاههای دانشگاه یزد با جمعیتی بالغ بر شش هزار دانشجو، یکی از بزرگترین مجموعههای خوابگاهی دانشگاههای کشور است.
وی افزود: از جمعیت بالغ بر ۱۴۰۰۰ دانشجوی دانشگاه یزد، در پردیس خوابگاهی ۱ (دختران) بیش از سه هزار دانشجوی دختر و در پردیس خوابگاهی ۲ (پسران) نزدیک به سه هزار دانشجوی پسر از سراسر کشور و از تمام مقاطع تحصیلی سکونت دارند.
معاون دانشجویی دانشگاه خاطرنشان کرد: دسترسی سراسری به اینترنت در کلیهی ساختمانهای خوابگاه و سایتهای رایانه با همکاری معاونت پژوهشی و مدیریت شبکه و توزیع سه وعدهی غذایی (صبحانه، ناهار و شام) در خوابگاهها و سرویس رفت و آمد دانشجویان بین خوابگاهها و دانشگاه به صورت رایگان با همکاری معاونت اداری و مالی و مدیریت امور عمومی را از جمله نقاط قوت خوابگاههای دانشگاه یزد است.
مروتی تصریح کرد: توسعهی خوابگاههای متأهلی خودگردان توسط شرکت تعاونی خوابگاهداران و با همکاری معاونت دانشجویی دانشگاه یزد، افزایش نقاط توزیع غذا در پردیس ۱ و ۲ خوابگاهی و تجهیز و راهاندازی آشپزخانه جنب غذاخوریهای خوابگاه جهت افزایش کیفیت غذای خوابگاهها و در نتیجه کاهش بار آشپزخانهی مرکزی دانشگاه، نصب گیت الکترونیکی ورود و خروج برای خوابگاه پسران و تکمیل گیتهای خوابگاه دختران برای افزایش سطح امنیت و آرامش در خوابگاهها، کاهش و حتیالمقدور حذف خوابگاههای استیجاری یا پراکنده و تجمیع دانشجویان خوابگاهی در محل پریس های ۱ و ۲ برای ارائه بهتر خدمات از جمله فعالیت هایی است که در حال انجام است.
این دانشگاه دارای مجموعه های ورزشی، آی تی، آزمایشگاهی است که تلاش شده است تا در راستای همراهی فعالیت های جنبی با فعالیت های علمی دانشجویان تلاش شود.
در این دانشگاه تشکل های دانشجویی متفاوتی فعالیت دارند که سه تشکل اصلی شامل بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان و انجمن اسلامی است که هرکدام فعالیت های متفاوتی از جمله برگزاری همایش های فرهنگی، فعالیت های علمی و سیاسی و اجتماعی و برگزاری اردوهای فرهنگی دارند.
از جمله فعالیت های این تشکل های دانشجویی برگزاری اردوهای جهادی، راهیان نور، انتشار نشریه های علمی و سیاسی و فرهنگی و اجتماعی، اردوهای تشکیلاتی، برگزاری همایش های سیاسی با حضور مسئولین استانی و کشوری و مراسم های مناسبتی است که دانشجویان نیز با توجه به میزان علاقمندی خود از این برنامه ها استقبال می کنند.
در این راستا نیز تشکل های تازه تاسیس مانند توسعه و اعتدال و انجمن اسلامی پیرو خط امام نیز کار خود را شروع کرده اند.
فعالیت طیف های فکری در این دانشگاه نیز متنوع است و گروه های سیاسی متفاوت در آن فعالیت دارند و با توجه به جامعه اماری دانشجویان در این دانشگاه گروه های مختلف با توجه به فعالیت فکری و اندیشه ای خود در این گروه ها عضو هستند و اکنون نیز با توجه به حضور دولت توسعه و اعتدال این دانشگاهخ نیز به تبع آن با عنوان توسعه و اعتدال تلاش می کند و برخی از مواقع نیز به سمت اصلاحات نیز گرایش پیدا می کند.
رشته برق و الکترونیک .بومی هستم
ظریفیت پذیرش ارشد روانشناسی تربیتی در سال 95 چند نفر میباشد؟
باتشکر