به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، جان کری، جیکوب لو و ارنست مونیز، وزیران امور خارجه، خزانه داری و انرژی آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان حضور یافتند و به پرسش های اعضای این کمیته درباره توافق هسته ای با ایران پاسخ دادند.
کری با اشاره به پیشرفت های ایران در فن آوری های هسته ای، تصریح کرد که دانش هسته ای ایران با بمباران از بین نخواهد رفت، همچنان که با تحریم ها از بین نرفته است.
وی افزود: سخت ترین تحریم ها هم نتوانست جلوی پیشرفت های هسته ای ایران را بگیرد؛ ایران از 163 سانتریفیوژ به 300، پنج هزار و اکنون 19 هزار رسیده است.
کری خاطرنشان کرد: در صورت عدم قبول این توافق نامه از طرف آمریکا، ما با واقعیت شمار بالای سانتریفیوژها، سرعت یافتن فعالیت های هسته ای و تولید اورانیوم غنای بالا روبرو خواهیم بود؛ در واقع هیچ راه دیگری در دست نخواهد بود و تمام تلاش های بین المللی در جهت دستیابی به این توافق نامه، یک شبه از بین خواهد رفت.
وزیر خارجه آمریکا افزود: اگر ما (از توافقنامه) کنار بکشیم، تنها خواهیم بود؛ همپیمانان ما دیگر ما را همراهی نخواهند کرد.
وی گفت: «آمریکا دو راه حل بیشتر ندارد؛ یا با قبول این توافقنامه ضمن بازرسی ها و نظارت دقیق و محدود ساختن فعالیت های هسته ای، از صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران اطمینان داشته باشیم و یا با رد آن، بدون آگاهی از چگونگی فعالیت های هسته ای در ایران، از سرگیری غنی سازی بدون هیچ محدودیت و یا تحریمی را شاهد باشیم.»
کری افزود: برخی، برچیده شدن کامل توانمندی های هسته ای ایران را انتظار دارند در حالی که باید یادآورشد در دوران جرج بوش که سیاست غنی اورانیوم سازی صفر برای ایران دنبال می شد، چنین اتفاقی رخ نداد و برعکس، ایران از شمار اندکی سانتریفیوژ به هزاران سانتریفیوژ دست یافت.
وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه تحریم ها آخرین راه حل ممکن نیست، گفت: «ابزار دیپلماسی ما را موفق کرد کاری که تحریم بدون مذاکره از عهده آن برنمی آمد انجام دهد.»
جان کری بار دیگر با هشدار به مخالفان توافق گفت: اگر از توافقنامه کناره گیری کنیم، ایران غنی سازی را بدون محدیدیت و نظارت ادامه خواهد داد؛ باید توجه داشت دیگر تحریمی در کار نخواهد بود و سایر کشورها نیز به دلیل کناره گیری ما از توافقنامه، حاضر به برگرداندن نظام تحریم ها نخواهند بود.
هفته گذشته،سناتورهای ارشد سنای آمریکا کری را متهم کردند که در جریان مذاکرات وین از سوی ایرانی ها «سرکیسه» شده است.
بسیاری از جمهوریخواهان از جمله نامزدهای این حزب در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری 2016 خواهان رد این توافق از سوی کنگره آمریکا هستند.