به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، خواب آلودگی و خستگی رانندگان یکی از مهمترین عوامل تصادفات در محورهای برون شهری است بطوریکه اغلب رانندگان که مسافت های طولانی را به خصوص در شب رانندگی می کنند با مشکل خواب آلودگی مواجه می شوند که در نهایت هم تصادفات سنگینی را رقم می زند.
این مشکل به ویژه در میان رانندگان حمل و نقل برون شهری به چشم می خورد چرا که اغلب این رانندگان، ساعت های طولانی رانندگی می کنند و برای رسیدن به مقصد هم عجله بیشتری دارند بنابراین سهم زیادی از تصادفات در این بخش مربوط به خستگی و خواب آلودگی رانندگان است.
براین اساس، در اروپا هیچ گاه یک اتوبوس و یک وسیله ناوگان حمل و نقل عمومی پیمایش چهار هزار کیلومتری ندارد اما در ایران یک اتوبوس از چابهار حرکت میکند و بدون وقفه تا تبریز ادامه مسیر میدهد.
کارشناسان معتقدند که در اروپا این الگوی حمل و نقلی وجود ندارد و معمولا مسافتهای تا ۶۰۰ کیلومتر با اتوبوس و حمل و نقل جادهای و مسافتهای بیش از این میزان با استفاده از قطار و هواپیما انجام میشود .
اما در کشور ما رانندگان حمل و نقل برون شهری مسافت های طولانی را طی می کنند و شرکت های خدماتی هم توجهی به این مخاطرات ندارند و پس از فروش بلیت به مسافران، مسئولیت ایمنی را بر عهده راننده می گذارند در حالی که رانندگان هم به دلیل نیاز مالی و هزینه های سرسام آور نگهداری از اتوبوس، مجبورند تا چند شیفته کار کنند و در این شرایط هم فرصت استراحت بسیار کمی دارند که همین امر منجر به خستگی و خواب آلودگی در مابقی مسیرها می شود.