به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، به نقل از پرس تی وی؛ یکی از مقامات دولت یونان که نخواست نامش فاش شود روز سه شنبه گفت پس از 23 ساعت مذاکره فشرده در شهر آتن پایتخت یونان، دو طرف بر سر این بسته نجات اقتصادی به ارزش 86 میلیارد یورو (93 میلیارد دلار) به توافق رسیدند.
یوکلید ساکالوتوس وزیر دارایی یونان در جمع خبرنگاران گفت «یک یا دو» بخش از جزئیات این توافق قرار است امروز مورد بررسی قرار گیرد.
گزارشهای منتشره حاکی از آن است که الکسیس سیپراس نخست وزیر یونان در دیدار با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه، ژان کلود یانکر رئیس کمیسیون اروپایی و مارتین شولتز رئیس پارلمان اروپایی درباره این توافق گفتگو کرده است.
قرار است این طرح برای تایید نهایی به پارلمان یونان تحویل داده شود و انتظار میرود رای گیری پارلمان روز پنج شنبه برگزار شود. وزرای دارایی حوزه یورو نیز احتمالا این طرح را روز جمعه بررسی و تصویب خواهند کرد.
این توافق اندکی پس از آن حاصل شد که آتن درباره اهداف مالی سه ساله خود با وام دهندگان بین المللی خود (صندوق بین المللی پول، بانک مرکزی اروپا و کمیسیون اروپایی) به توافق رسید.
آتن پیشتر موافقت کرده بود تا کسری بودجه خود در سال 2015 را به مازاد درآمد 0.5 درصدی برای سال آینده، 1.75 درصدی برای سال 2017 و 3.5 درصد برای سال 2018 تبدیل کند.
مارکو پیتروپولی کارشناس امور اقتصادی در لندن روز سه شنبه در گفتگو با پرس تیوی، توافق اخیر را «فصلی دیگر» در بحران مالی کنونی یونان و نه «نقطه عطف» برای شرایط کنونی این کشور توصیف کرد.
پیتروپولی گفت: «سیاستهای ریاضتی به واقع شرایط یونان را وخیمتر کرده است... و کاری که یونان انجام میدهد، افزایش بدهی و تبعیت کامل از اتحادیه اروپاست.»
بحران کنونی در یونان
یونان و وام دهندگان بین المللی به ماراتن مذاکرات خود درباره نهایی کردن فهرست اصلاحات و اقدامات ریاضتی مورد درخواست وام دهندگان بین المللی برای اعطای بسته نجات اقتصادی به آتن ادامه میدهند.
آتن نیازمند دریافت بسته کمک اقتصادی به منظور بازپرداخت 3.4 میلیارد یورو (3.7 میلیارد دلار) به بانک مرکزی اروپایی تا ضرب الاجل 20 اوت است.
سیپراس اوایل امسال با شعار مخالفت با اقدامات ریاضتی شدید روی کار آمد. وی در ماه ژوئن یک همه پرسی برگزار کرد و از مردم یونان مستقیما پرسید که آیا دولت بسته نجات اقتصادی پیشنهاد شده را بپذیرد یا خیر.
در حالی که وی خواهان نظر منفی مردم در این زمینه بود و آراء بیرون آمده از صندوقها نیز همین بود، اما سیپراس در نهایت اصلاحات مورد درخواست وام دهندگان بین المللی را پذیرفت که این اقدام موجی از تردید و تعجب را در میان مردم به دنبال داشت.
سیپراس وعده داده است تا معافیت مالیاتی نمایندگان پارلمان را لغو کند و حقوق وزیران را کاهش دهد. وی همچنین قرار است به عنوان بخشی از سیاستهای ریاضتی، مالیات را افزایش دهد، نظام پرداخت مستمری را متحول کند و به خصوصی سازی ادامه دهد.
آتن تاکنون دو بسته نجات اقتصادی به ارزش 240 میلیارد یورو (272 میلیارد دلار) در پنج سال اخیر دریافت کرده است.