به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علی لاریجانی امروز در شانزدهمین اجلاس سالانه بسیج اساتید در مشهد ضمن تبریک دهه کرامت گفت: برای من افتخاری است که در محضر دل سوزان انقلاب حضور یابم.
وی با اشاره به اینکه مسائل بسیاری در کشور است که جای بحث و گفتگوی آن در این محافل وجود دارد، در خصوص مسائل هستهای گفت: در برجام نقاط ضعف و قوتی وجود دارد که چیستی و چگونگی آن باید مورد بررسی قرار گیرد، ولی سوال مهمتر این است که چرا آمریکا و غرب اصرار داشتند در مذاکرات به نتیجه برسند. توجه به این سوال و پاسخ به آن، جایگاه ایران در منطقه و چه بسا در جهان را نشان میدهد.
لاریجانی گفت: طی این مدت آمریکا بارها اعتراف کرده که ما در فشار به ایران موفق نبودهایم. همچنین در مسئله هستهای با توجه به فشارهایی که به ایران وارد کردیم، ناموفق بوده ایم.
لاریجانی ادامه داد: فشارهایی که کشورهای غربی به ایران وارد کردند نشان میدهد که انتخابهای ایران طی این چند ساله درست بوده و آنان متوجه شدند ایران کشوری پیش رونده است. آنان در مسئله هستهای بر ما فشار وارد کردند؛ اما نتوانستند در مقابل ایستادگی، دقت نظر و تلاش دانشمندان هستهای مقاومت و انرژی هستهای را متوقف کنند؛ بنابراین در این شرایط با واقعیتی مهم به نام جمهوری اسلامی ایران مواجه شدند که نمیتوانند از آن چشم پوشی کنند.
وی با اشاره به اینکه غرب متوجه شد برای برخی نیازهایش نیازمند ایران است، افزود: غربیها مشکلاتی دارند که بدون نقش آفرینی ایران میسر نیست، غرب درصدد بود رویکرد ایران را تغییر دهد؛ اما ما راه خود را ادامه میدهیم و به دنبال راه خود هستیم. غرب نیازمند ماست.
رئیس مجلس گفت: در مسئله عراق ما صدام را عنصری ناخلف در منطقه و وجود این فرد را مسئله ساز میدانستیم؛ اما در مسئله ورود آمریکا به این کشور نیز موافق نبودیم.
لاریجانی با اشاره به اینکه غربیها تصوراتی در ذهنشان بود که نتوانستند در این مسئله به توفیقاتی برسند، تصریح کرد: ما در مسئله عراق راه خود را رفتیم.
رئیس مجلس ادامه داد: مقام معظم رهبری در خطبههای نماز عید فطر در قضایای فلسطین و منطقه راههای مورد نظر را تبیین کردند که ما باید به این رهنمودها توجه کنیم.
وی در رابطه با مسئله هستهای با اشاره به اینکه زمانی که غرب درصدد بود بر مسئله هستهای ایران خط قرمز بکشد مقام معظم رهبری پافشاری کردند، تصریح کرد: ما باید در این رابطه پافشاری میکردیم تا تحریمها برداشته شود.
رئیس مجلس ضمن تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران توانست خود را بر آمریکا تحمیل کرد، خاطرنشان کرد: آمریکا در مقابل نظامی که پایههای قوی دارد نتوانست تاب بیاورد و در نهایت این نظام را پذیرفت.
امروز حقیقت بیداری اسلامی در بطن کشورهای اسلامی وجود دارد
رئیس مجلس با اشاره به اینکه مهم این است که چارچوب حرکتی نظام باعث شد دستاوردهای راهبردی برای نظام و کشور به وجود آید، گفت: یکی از عوامل مهمی که علی رغم وجود دسیسههای دشمن منجر به تثبیت جایگاه ایران شد تفکر دینی و الهام بخشی جمهوری اسلامی ایران بود.
وی با بیان اینکه امروز حقیقت بیداری اسلامی در بطن کشورهای اسلامی وجود دارد، تصریح کرد: مسئله رشد معنویت و تفکر اسلامی رکن مهمی است که باید از آنان مراقبت کنیم؛ اما باید توجه داشت که در کنار این مسائل نقاط ضعف خود را ببینیم و در جهت برطرف کردن آنها کوشا باشیم.
لاریجانی با اشاره به اینکه خداوند میفرماید چنانچه ملتی ایمان آورند و تقواپیشه کنند برکات برآنان نازل خواهد شد، گفت: باید بدانیم نقطه ضعف حرکت دنیا کجاست و از آنجا وارد صحنه شویم.
وی فقدان معنویت و به هم ریختگی جوامع را نقطه ضعف جوامع امروز دانست و تصریح کرد: تفکری که ما امروز به عنوان رشد معنوی از آن یاد میکنیم این خلا را پر میکند؛ ما زمانی که از تفکر اسلامی یاد میکنیم باید بر پیش رونده بودن آن نیز تاکید داشته باشیم.
رئیس مجلس بیان داشت: روزگاری یک نظام دوقطبی در جهان حاکم بود. در این دنیا یک تئوری لازم بود که انقلاب اسلامی ایران این تئوری را ایجاد کرد،؛ که جوامع اسلامی میتوانند روی پای خود بایستند.
وی تاکید کرد: پیروزی انقلاب و ایستادگی در مسئله هستهای الگویی برای سایر مسلمانان ایجاد کرد.
لاریجانی گفت: مسلمانان مقایسه میکنند ایران ایستادگی کرد و در نهایت موفق شد؛ اما در کنار ایران عدهای همه چیز خود را به غرب دادند؛ اما امروز هیچ قدرت دفاعی از خود ندارند.
رئیس مجلس ضمن اشاره به اینکه الهام بخشی انقلاب نه تنها برای ایران که برای کل مسلمانان یک مسئله پیش رونده را ایجاد میکند، بر مسئله رشد علمی و فناوری در کشور تاکید کرد و گفت: خوشبختانه جهشهایی را در مسئله علمی و توسعه دانشگاهها داشتهایم؛ به خصوص در برخی از دانشهای پیشرو حرکتهای خوبی شده است؛ اما با نواقصی مانند عدم ارتباط صنعت و دانشگاه مواجه هستیم که مسئولان امر باید به این مسئله توجه کنند.
تکیه بر بودجه نفت یکی از عوامل عدم ارتباط صنعت و دانشگاه است
لاریجانی با تاکید بر اینکه دانش باید نیازهای تولید را رفع کند، گفت: هنوز بین دانشگاه و تولید نتوانستهایم ارتباط برقرار کنیم، مدلهایی از قبیل ایجاد دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه، در مراکز صنعتی و دانشگاهی و همچنین افزایش بودجه پژوهش پیاده شدهاند که هر دو ناموفق بودند.
وی تکیه بر بودجه نفت را یکی از عوامل عدم ارتباط صنعت و دانشگاه دانست و بیان داشت: متاسفانه ما نه یک اقتصاد رقابتی مناسب داریم و نه بودجه دانشگاهمان به صنعت ارتباط پیدا میکند. برای اینکه بتوانیم این اتصال را برقرار کنیم دانشگاه باید بداند برای اداره خودش نیازمند ارتباط با صنعت است و تولید کنندگان باید بدانند که باید با دانشگاه ارتباط گیری کنند.
رئیس مجلس ضمن بیان اینکه امروز برای گرفتن PHD باید چند مقاله ISI نوشت، گفت: این در حالی است که چنانچه فردی مشکل صنعت را رفع کند دیده نمیشود.
اساتید و مسئولین مشکلات میان صنعت و دانشگاه را برطرف کنند
لاریجانی بار دیگر بر حل مشکلات میان صنعت و دانشگاه تاکید و تصریح کرد: هم اساتید باید در این زمینه فعال باشند و هم دولت و مجلس.
وی با بیان اینکه مجلس آمادگی دارد که چنانچه طرح خوبی ارائه شد، سازوکار لازم را فراهم کند، گفت: شهید مطهری معتقد بود چنانچه اقتصاد سالم نداشته باشیم، نمیتوانیم به اهداف بلند اسلام برسیم.
رئیس مجلس بیان داشت: اقتصاد سالم اقتصادی قائم به ذات است، این در حالی است که در حال حاضر با مشکلات زیادی مواجه ایم به طوری که بخش زیادی از بودجه ما صرف هزینههای جاری میشود. سال گذشته بیش از ۱۵۰ میلیارد صرف هزینههای جاری و تنها ۳۰ میلیارد صرف هزینههای عمرانی شد که در سال جاری وضعیت بدتر از این است. بودجه کشور و درآمدهای نفتی کاهش یافته که به این ترتیب این مسئله در بودجه عمرانی نیز تاثیرگذار خواهد بود.
اقتصاد سالم باید متکی به کارآفرینی درونی باشد
لاریجانی با تاکید بر اینکه اقتصاد سالم باید متکی به کارآفرینی درونی باشد، گفت: ما باید اقتصاد درون زا داشته باشیم. در مواقعی به دلیل فشار تحریمها اقدامات مناسبی انجام شد که متاسفانه این اقدامات فراگیر نشدند.
وی تاکید کرد: یک رکن اقتصاد سالم، اقتصاد زاینده است؛ ما باید به مردم اتکا کنیم، اقتصاد ما مردمی نیست به همین دلیل زاینده نمیباشد.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه برخی کشورها خبرگان نوآور خود را تشویق میکنند، گفت: مجلس اجازه داده تا بخشی از پروژهها را به بخش خصوص واگذار کنند؛ چرا به این مسئله توجه نمیشود؟ در حوزه اقتصاد نیازمند همفکری درونی هستیم که چنانچه توجه نشود فساد درونی ایجاد میشود.
سیاستهای اصل ۴۴ بد اجرا شد
لاریجانی بیان داشت: رهبری سیاستهای اصل ۴۴ را ابلاغ و مجلس آن را تصویب کرد؛ اما متاسفانه بد اجرا شد.
وی ادامه داد: یکی از عناصری که ایران را به قدرت بزرگ تبدیل میکند مسئله اقتصاد است که در این زمینه باید مشکلات را ببینیم و در مسیر حل آنها کوشا باشیم.
رئیس مجلس ضمن اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب بر مسئله حرکت جهادی در امر اقتصاد تاکید کردند، عقلانیت و مقبولیت را دو مسئله مورد نیاز نظام دانست و بیان داشت: البته هر اقدام عقلانی، مقبولیت نخواهد داشت؛ بنابراین هر حرکتی که در نظام صورت میگیرد باید به مسئله عقلانیت و مقبولی، در کنار هم توجه کند.
لاریجانی با بیان اینکه حرکت عقلانی به معنای پذیرش سختی برای آینده بزرگتر است، گفت: بنابراین ما باید حرکتهای بزرگ و آرمانی را برای اقتصاد در نظر بگیریم و در این مسیر جهادی وارد شویم البته این امر با شعارزدگی منافات دارد.
وی بر داشتن روحیه حماسی تاکید و خاطرنشان کرد: روحیه حماسی امری لازم است؛ اما چنانچه همراه عقلانیت نباشد برای ما مضر خواهد بود.
باید شرایط حضور مردم در تولید فراهم شود
رئیس مجلس با بیان اینکه باید شرایط حضور مردم در تولید فراهم شود، گفت: اگر بخواهیم تمدن ساز باشیم باید بر مسئله عقلانیت و مقبولیت توجه کنیم.
لاریجانی وحدت درونی کشور را امری ضروری دانست و تصریح کرد: البته در کشور دموکراتیک اختلاف نظر طبیعی است، اما اختلاف نظر چنانچه به دشمنی نینجامد مفید است، باید به خاطر داشته باشیم پیشرفتها با داشتن اتحاد بروز میکند.
وی بار دیگر بر وفاق درونی در شرایط کنونی منطقه تاکید و بیان داشت: متاسفانه یکی دو کشور در منطقه هستند که وظیفه اصلی خود را ایجاد آتش در منطقه میدانند، همچنین جریانات تروریستی مشکلات بزرگی را در منطقه ایجاد و ماجراجوییهای عجیبی را ایجاد کردهاند که در تمامی این حوادث باید فکر کنیم و راهکار ارائه دهیم.
رئیس مجلس در پایان با بیان اینکه مسئله وفاق برای کشور مهم و امروز ضروری تر است، گفت: نباید نسبت به مسائل، کوچک اندیشید.
آقای لاریجانی فرق الان با عهد قجر در این است که همه ملت فقط در ایران زندگی نمی کنند و تنها "خوبان" ملت نیستند که امکان رسانه ای و ارتباط مستقیم را دارند. اشتباه فکری شما در اینجا است :-)