به گزارش گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»، بدین ترتیب، منندز که از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی سنای امریکا محسوب میشود، پس از چارلز شومر، دومین سناتور دموکرات است که مخالفت خود را با این توافق اعلام کرده و به صف مخالفان پیوسته است.
وی روز سهشنبه گفت مخالفت با توافق هستهای ایران ارتباطی با حمایت یا مخالفت او با باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا ندارد بلکه به این علت با برجام مخالف است که «ایران هنگام پیشبرد برنامههای هستهای خود، قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است و این توافق ایران را ملزم به برچیدن زیرساختهای هستهای خود نمیکند.»
سناتور منندز ادعا کرد هدف اصلی مذاکرت «برچیدن همه یا بخشهای مهم زیرساختهای هستهای غیرقانونی ایران بود تا مطمئن شویم این کشور نتواند به توانایی ساخت سلاحهای هستهای دست یابد. نه این که زیرساخت خود را کوچک کند.»
این در حالی است سناتور میچ مککانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه سنای امریکا، روز دوشنبه گفته بود تردید دارد که کنگره بتواند رای لازم را به دست آورد و اوباما در این رویارویی با کنگره شانس زیادی دارد.
قرار است کنگره تا 26 شهریور (17 سپتامبر) درباره توافق هستهای با ایران رایگیری کند و برای آن اوباما نتواند مصوبه کنگره را وتو کند به دو سوم آرا نیاز دارد.
از سوی دیگر اوباما نیز برای وتوی مصوبه کنگره به حمایت 34 سناتور و 146 نماینده مجلس نمایندگان نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس تا به حال دستکم 50 نماینده دموکرات حمایت خود را از توافق اعلام کردهاند، در حالی که 10 نماینده دموکرات هم گفتهاند با این توافق مخالف هستند.
این در حالی است که نانسی پلوسی، رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان امریکا با اطمینان از کسب آراء لازم برای حفظ توافق هستهای سخن گفته است.
سناتور منندز از دولت اوباما خواست اجازه دهد مذاکرات با ایران ادامه پیدا کند. وی همچنین پیشنهاد کرد تغییراتی در متن توافق ایجاد شود تا ایران ملزم شود اجازه دسترسی همیشگی به سایتهای مشکوک خود را بدهد و همچنین ایران نتواند در مدت اجرای توافق طرحهای تحقیق و توسعه بر روی سانتریفیوژها را ادامه دهد.
به گفته منندز مدت زمان اجرای توافق دستکم باید 20 سال تمدید شود و به اسرائیل اجازه داد تا تسریع در روند برنامه هستهای ایران را «تهدید علیه خود» بداند.
آمریکایی ها از خداشونه توافق انجام بشه.
چون اگه انجام نشه دستشون کاملا خالی میشه.