به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، نخستین همایش عمومی پیوند اعضا با موضوع آشنایی با مرگ مغزی و اهدای عضو با حضوروکیلی، استاندار سمنان و جمعی از مسئولان و خانواده های اهداءکننده و دریافت کننده اعضا در سالن رازی دانشکده دندانپزشکی سمنان برگزار شد.
محمد وکیلی در این همایش گفت: اگر فرهنگ اهدای عضو در جامعه نهادنیه شود، زندگی و حیات دوباره را به دنبال خواهد داشت و جامعه، جامعه موثری خواهد بود .
استاندار سمنان خاطرنشان کرد: کسانی که با ایثار و گذشت، زندگی و حیات را به دیگر افراد میبخشند، برای خود عزت دنیا و آخرت را به دست میآورند.
وکیلی با اشاره به اینکه سالانه در کشور با 13 هزار مرگ مغزی مواجه هستیم، تصریح کرد: باید تلاش شود تا با فرهنگسازی، آمار اهدای عضو موجود را افزایش دهیم
وی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ اهدای عضو، افزود: رسانهها و به خصوص صدا و سیما می تواند نقش مهمی را در اشاعه این فرهنگ در سطح جامعه ایفا کنند.
آغاز فعاليت انجمن پيوند اعضا در دانشگاه علوم پزشكي استان سمنان
رئيس دانشگاه علوم پزشکی سمنان در اين همايش گفت: يكي از بزرگ ترين و مهم ترين دستاوردهاي برگزاري اين همايش الگو و درس گرفتن از ايثار ماندگار خانوادههاي اهدای كننده عضو است.
مهدي شادنوش افزود: اين خانوادهها با اهدای كردن اعضاي بدن عزيزان خويش زندگي دوباره را به بيماران نيازمند عضو هديه دادند.
شادنوش از آغاز رسمي فعاليت انجمن پيوند اعضا در دانشگاه علوم پزشكي استان سمنان خبر داد و افزود: اين انجمن در تلاش است تا بستر فرهنگي مناسب براي اهدا عضو را فراهم آورد تا اعضاي اهدايي در اسرع وقت به دست بيماران نيازمند برسد.
رئيس مركز شناسايي و فراهم آوري اعضای هدف از برگزاری این همايش را شناخت واقعی جایگاه پیوند اعضا در جامعه امروزي به عنوان مسئله حیاتی دانست و گفت: آنچه امروز باید در امر پیوند به آن توجه ویژه داشت بیماریابی و شناسایی افراد مرگ مغزی برای نجات بیماران در لیست انتظار خواهد بود.
فروزش فرد گفت: از سال 88 تا 93 نه اهدا عضو در استان سمنان صورت گرفته كه با كار گسترده در زمينه فرهنگسازي اهدا عضو در پنج ماهه اول امسال شاهد رشد چشمگيري در اين زمينه بوديم و خانواده هاي 4 بيمار مرگ مغزي اعضاي عزيزان خود را به بيماران نيازمند اهدا كردند.