به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام دعایی امروز در دوره خط امام در مشهد در خصوص مدیریت خدا در امور زندگی آدمی گفت: در مجامع غیردینی بحثی در خصوص مدیریت خداوند نیست، ولی برای ما این موضوع اهمیت دارد، به طوری که در نماز خود به مدیریت خدا در زندگی اذعان داریم؛ ولی در فهم دینی خود متاسفانه لنگ می زنیم و جا را برای مدیریت خدا در زندگی تنگ کرده ایم.
وی تاکید کرد: بنیان های معرفتی خود را باید با توحید تطبیق داد؛ ولی آیا این با مدل ها و تفکرات وارداتی غرب امکان پذیر است.
دعایی بیان داشت: خداوند برای رشد و تعالی ما برنامه ای ارائه کرده است و یکی از این برنامه ها این است که با زمان گذاری مشخص ظرفیت های خود را بالفعل کنیم و برای بالفعل شدن باید کار کرد که این کار دو سبقه دارد یا عمل صالح است و یا معصیت.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: هر انسانی که می خواهد به سعادت برسد باید تمرینات و فتوحات خود را با اربعین گیری مدیریت کند؛ اگر انسان 40 روز بر عملی مداومت کرد می تواند از برکات آن استفاده کند.
وی با بیان اینکه نظر خداوند در مورد مدیریت انسان کامل است، بیان داشت: خداوند با نازل کردن قرآن انسان ها را در همه امور هدایت می کند و همه نیازهای هدایتی بشر را ارائه کرده است.
دعایی با بیان این سوال که خداوند چگونه می خواهد ما مدیریت شویم به فرهنگ کار در دین اسلام اشاره کرد و افزود: در اسلام به اندازه ای که روی کار تاکید شده روی هیچ عنصری بعد از ایمان به خدا توصیه نشده است، عمل صالح باید در ظرف ایمان ایجاد شود و سعادت در گرو عمل صالح است، کسی که به محضر الهی راه بیابد کفایت نمی کند و به درجات سعادت نایل نمی شود؛ بلکه این مستلزم انجام عمل صالح است؛ چرا که عمل هویت انسانی در قیامت می باشد.
وی ضمن تاکید به کسب روزی و درآمد در دین اسلام افزود: اسلام نمی خواهد تابعینش در امور اقتصادی وابسته به دیگران باشند و این را امری مضموم می داند که کسی ادعای مسلمان بودن بکند ولی فقیر باشد.
دبیر کل عفاف و حجاب کشور در ادامه بیان داشت: فقه کامل دین ما به کارهای حلال و حرام اشاره کرده است؛ ما در دین خود در مباحث فقهی اخلاقی، اقتصادی و بسیاری دیگر از عرصه ها با اشباع دستورات وحیانی مواجه هستیم؛ ولی آیا این حجمه انبوه معارف اسلامی در مبانی اقتصاد ما نهفته است، اگر چنین باشد فقر به طور کامل در جامعه ریشه کن خواهد شد.
دعایی در خصوص اشتغال زنان بیان داشت: زنان نیمی از جامعه اسلامی را تشکیل می دهند و خداوند برای او در جامعه حق مالکیت قائل شده است؛ بنابراین زن می تواند اقتصاد را مدیریت کسب و مالک آن شود.
این کارشناس به شاخص ورود زنان به مباحث اقتصادی اشاره کرد و گفت: شاخص اسلام در اشتغال بانوان این است که یک زن برای اینکه در دایره خلقت به اوج تکامل خود برسد و به روحیه آنان در اجتماع خدشه ای وارد نشود باید کار او متناسب با حالات روحی و جسمی او باشد.
دعایی با اشاره به تفاوت های روحی و جسمی زن و مرد بیان داشت: اگر زن وارد کارهای سنگین که مطابق با روحیات و جسم او نیست وارد شود آیا این یک پیشرفت است.
وی ادامه داد: ملاک کلی اشتغال بانوان این است که شغلش هماهنگی صددرصد با فطرت او داشته باشد، بانوان با توجه به روحیاتشان باید به شغل های تربیتی و انسان ساز ورود پیدا کنند.
دعایی خاطرنشان کرد: ما قائل به نقش مادری برای بانوان هستیم و این منطق علمی، فکری و فطری دارد که فرهنگ غرب و به ویژه فمنیسم نقطه مقابل این تفکر است و اگر این فرهنگ به جامعه ما نفوذ پیدا کند حیا را زایل می کند.