به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ قباد افشار در همایش تجلیل از حافظان زمین با بیان اینکه سازمان امور اراضی کشور طی یک دهه به تدریج از اهدافش دور و وظایف آن حذف شده بود، اظهار داشت: به همین دلیل عرصه برای جولان متخلفان باز شد و بهترین سرمایه های کشور که عرصه های مناسب برای کشاورزی است و تامین امنیت غذایی هستند، مورد تاخت و تاز و تخریب قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه عده ای سودجو آگاهانه و افرادی هم به شکل ناآگاهانه این کارها را انجام دادند، افزود: این افراد غافل از این بودند که در حال نابود کردن عرصههای تامین امنیت غذایی کشور هستند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور اضافه کرد: در ۵ دهه، یکمیلیون هکتار از زمینهای کشاورزی تخریب شده است یعنی ما سالانه ۸ تا ۱۰ میلیون تن تولیدات محصولات کشاورزی را نابود کردهایم.
افشار هدررفت آب در شرایط کنونی کشور را خیانت خواند و ادامه داد: این گناهی نابخشودنی است که در شرایط کنونی ما آب را به جای تولید، صرف تفریح کنیم.
وی تصریح کرد: ویلاهای چند میلیونی شمال کشور طی یکسال، حتی چند ماه هم مورد استفاده قرار نمیگیرند و این مصداق بارز اسراف در کشور ما است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور تحقق اهداف سازمان امور اراضی را منوط به همکاری و کمک همه دستگاههای مربوطه و همچنین مردم عنوان کرد و با اشاره به راهاندازی سامانه ۱۳۱ افزود: ما این سامانه را راهاندازی کردیم تا مردم برخورد با متخلفان را از ما بخواهند و در کار سازمان امور اراضی نظارت داشته باشند.
این مقام مسئول با بیان اینکه با همراهی دولت بودجه سازمان امور اراضی بیش از ۲۰ برابر شده است، اضافه کرد: در همین راستا، ما نیز اقدامات زیادی از جمله اجرای طرح کاداستر را در کشور آغاز کردیم.
افشار ضریب تامین کالری و امنیت غذایی جامعه از تولیدات داخلی را ۶۰ درصد عنوان و اعلام کرد: این رقم در پایان سال ۸۴، ۸۲ درصد بوده است، ضمن اینکه تولید با بر هم زدن تعادل منابع پایه کشور امکانپذیر نیست.