به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسن غفوری فرد، رئیس خانه احزاب در نشست خبری که عصر امروز در سالن شهید رجایی وزارت کشور برگزار شد اظهار داشت: خانه احزاب در سال 1379 در دولت اصلاحات تاسیس شد و به دلیل تنش هایی زیادی که در آن زمان وجود داشت وزارت کشور رهبران احزاب کشور را برای کاهش این تنش ها و به منظور گردهمایی برای خانه احزاب دعوت کرد.
وی گفت: براساس اساسنامه خانه احزاب هفت نفر در شورای مرکزی از هر جناح سیاسی در این خانه حضور دارند و قرار شد هر کدام از این جناح در دوره ای دو ساله ریاست خانه احزاب را برعهده بگیرند.
غفوری فرد تصریح کرد: از این رو اصولگرایان برای سال اول اعتدال گرایان و مستقلین سال دوم و اصلاح طلبان نیز برای سال سوم ریاست خانه احزاب را بر عهده خواهند گرفت.
رئیس خانه احزاب اظهار داشت: رایزنی های خوبی با احزاب در کشور های مختلف که در گذشته انجام می شد صورت می گرفت و تصمیم بر آن شد که مجمع احزاب جهان اسلام تشکیل شود و همکاری هایی را با مجمع احزاب آسیایی انجام دهد.
وی تصریح کرد: اعضای کمیته انتخابات و کمیته اطلاع رسانی قرار است مشخص شوند و همچنین قرار است تا در خانه احزاب رابطه با همه احزاب سیاسی کشور که براساس قانون مجوز فعالیت دارند برقرار شود.
غفوری فرد تاکید کرد: ان شاالله جلسات شورای مرکزی خانه احزاب هر دو هفته یک بار تشکیل می شود و در این جلسات اصول برنامه ها نیز مشخص خواهد شد.
رئیس خانه احزاب با اشاره به منشور وفاق ملی تاکید کرد: در دوره های قبل منشوری تحت عنوان منشور وفاق ملی به امضای همه احزاب رسید که قرار است این منشور در خانه احزاب مورد بازنگری قرار بگیرد و به امضای همه احزاب برسد.
وی با بیان اینکه رابطه با احزاب سیاسی در خانه احزاب مجددا برقرار خواهد شد تصریح کرد: احیای کمیته ناظر بر انتخابات با توجه به اینکه در آستانه انتخابات قرار داریم در راس برنامه های خانه احزاب قرار دارد؛ این کمیته می تواند از لحاظ داخلی و خارجی بر احزاب نظارت داشته باشد.
غفوری فرد ادامه داد: احزاب در همه دنیا از اساس ها و اهرم اصلی دموکراسی محسوب می شود از این رو تعدد احزاب نشان دهنده توسعه دموکراسی در کشورهاست اما منظور از احزاب حزب هایی هستند که در چارچوب قانون اساسی مجوز فعالیت داشته باشند است.
رئیس خانه احزاب اظهار داشت: قرار است خانه احزاب در برنامه های خانه احزاب دیدار و ملاقات با احزاب مختلف هر هفته یک بار در محل آن حزب مطرح است تا بتوانیم از نظرات و دیدگاه های آنها مطلع شویم.
وی پیرامون ساختمان خانه احزاب اعلام کرد: وزیر کشور قول داده بود به محض انتخاب رئیس خانه احزاب کلید خانه احزاب را تحویل دهد اما زمانی که بنده انتخاب شدم کلیدی دریافت نکردم گویا این کلید گمشده بود. اخیرا قالیباف ساختمانی را به وزیر کشور پیشنهاد داد که وی این ساختمان را برای خانه احزاب مناسب ندیدند البته امیدواریم ساختمان جدید گنجایش و ظرفیت را برای همه کمیته های خانه احزاب داشته باشد.
غفوری فرد در ادامه تصریح کرد: در دوره های قبل صحبت های با مجلس پیرامون اختصاص بودجه ای برای احزاب کشور مطرح شده بود که با تلاش هایی که صورت گرفت شورای نگهبان با این مسئله موافقت کرد که مبلغی را در اختیار احزاب کشور بدهد که تلاش خواهیم کرد که این بودجه بدون اعمال نظر سیاسی دولت و با حفظ کامل استقلال احزاب در نظر گرفته شود.
رئیس خانه احزاب با اشاره به فضای سیاسی موجود در کشور اظهار داشت: در دو سال اخیر شاهد آرامش بیشتری در فضای کشور بوده ایم که البته یک کمیته ناظر بر انتخابات بر نظارت بر فرآیند انتخابات آتی نیز خواهیم داشت که تمام سعی مان بر این است دموکراسی به وسیله گسترش و توسعه احزاب در کشور بیش از گذشته فراگیر شود.
وی تصریح کرد: 36 حزب در شورای مرکزی حضور دارند اما تعدادی بالای 180 حزب در خانه احزاب فعالیت می کنند و این به معنای این است که هر حزبی که از وزارت کشور مجوز فعالیت بگیرد می تواند از خانه احزاب برای شرکت در این خانه درخواست کند که در این صورت پذیرفته خواهد شد حتی اگر گروه مداحان به عنوان حزب سیاسی از وزارت کشور مجوز بگیرند در خانه احزاب نیز پذیرفته خواهند شد.
غفوری فرد تاکید کرد: خانه احزاب حزب نیست و نمی تواند فعالیت حزبی داشته باشد و لیست انتخاباتی ارائه دهد بلکه یک تشکل صنفی است وظیفه و رسالت خانه احزاب کمک به تحزب است نه کمک به یک حزب در گذشته برخی تلاش کردند که خانه احزاب را از مسیر اصلی اش منحرف کنند؛ اگر حزب یا گروهی بخواهند که جناح مقابل خود را از مسیر حذف کنند آن زمان مرگ خانه احزاب خواهد بود.
رئیس خانه احزاب تصریح کرد: برای جلوگیری از این اقدام تصمیم گرفته شد که تمام مسئولیت ها تقسیم شود به این معنا که اگر رئیس از یک جناح انتخاب شود دو نائب از جناح دیگر خواهند بود.
وی تاکید کرد: اساسنامه خانه احزاب به شکلی در نظر گرفته شده که حزبی نتواند حزب مخالفش را حذف کند.
غفوری فرد با اشاره به قانون احزاب اظهار داشت: قانون احزاب در مجلس در دست تدوین است که جهت جدید در آن اعمال شده است. این قانون هنوز تصویب نشده و در حال تصویب است. در دوره های گذشته قرار بر این شد که بودجه ای برای احزاب در نظر گرفته شود که با تلاش های زیادی که با مجلس و دولت انجام شد شورای نگهبان با این مسئله موافقت کرد.
رئیس خانه احزاب با اشاره به برخی مشکلات اقتصادی در احزاب ادامه داد: امکانات احزاب کوچک ادغام شود تا ضمن برطرف شدن مشکلات اقتصادی شان احزاب جامع نیز تشکیل شوند.
وی افزود: ما تلاش می کنیم که انتخابات با مشارکت بالایی انجام شود همچنین از رقابت سالم در انتخابات نیز استقبال خواهیم کرد؛ سعی ما در این است که از همه سلیقه های سیاسی موجود در انتخابات شرکت کنند و اصولگرایان نیز با ظرفیت حداکثری در انتخابات آتی حضور یابند.
حشمتیان: کسی به زور نائب رئیسی اول را از من نگرفت
حجت الله حشمتیان، نائب رئیس خانه احزاب در ادامه این نشست اظهار داشت: هیچ کس نائب رئیسی اول خانه احزاب را به زور از من نگرفت بلکه خودم به صورت داوطلبانه نائب رئیسی دوم را اتخاذ کردم و سمت پیشین خود را به آقای کمالی دادم و این کار به منظور انسجام و از هم نپاشیدن خانه احزاب صورت گرفت.
وی ادامه داد: سابقا در انتخابات میزی به نام میز ناظر بر انتخابات داشتیم که یک اثر مثبتی در داخل و خارج بر گروه های مختلف داشت و می توانست نظارت بهتری بر آنها انجام دهد از این رو احیای آن نیز در انتخابات مجلس در دستور کار خانه احزاب قرار دارد.
نائب رئیس خانه احزاب در پایان خاطرنشان کرد: در جلسه دیروز اعضای هیئت رئیسه حشمتیان، کمالی، مرتضوی کیاسری، کواکبیان، غفوری فرد و حق شناس به عنوان اعضای کمیته تدوین آئین نامه انتخاب شدند و قرار است دوشنبه هفته آتی نیز به نگارش آئین نامه خانه احزاب اقدام کنیم.