به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فاطمه اصفهانی دبیر علمی هشتمین کنگره سرطان سینه در نشست خبری این کنگره گفت: بیماری سرطان سینه یکی از شایعترین نوع سرطان در بانوان است و یک معضل بهداشتی در جامعه محسوب میشود، این سرطان هم از لحاظ فیزیکی و هم از لحاظ عاطفی بیمار را درگیر میکند.
فوق تخصص خون و سرطان افزود: در ایران سالانه 8 هزار مورد جدید به عنوان سرطان سینه شناسایی میشود در صورتی که این آمار در غرب 2 برابر است و تنها در آمریکا 230 هزار نفر مبتلا به سرطان سینه وجود دارد که از این آمار 40 هزار مورد آن منجر به مرگ مبتلایان میشود.
وی ادامه داد: هرچند در ایران این آمار بسیار پایینتر است ولی امیدواریم بتوانیم با پیشگیری ضریب ابتلای زنان به سرطان سینه را کاهش دهیم، تنها مشکل عمده پایین بودن سن مبتلایان به سرطان سینه در ایران است که در حال انجام تحقیقات و پژوهشهایی در این مورد هستیم.
وی افزود: سرطان سینه یک بیماری است که در هر کس ممکن است اتفاق بیفتد اما نکته حائز اهمیت این است که باید برای هر بیمار یک نوع درمان و روش در پیش گرفته شود و نمیتوان همه مبتلایان را به یک شیوه درمان کرد.
فوق تخصص خون و سرطان افزود: خوشبختانه سرطان سینه سرطان قابل درمان و قابل کنترلی است و دستاوردهای اخیر و روشهای درمانی و جراحیهای جدید توانسته است در روند مثبت درمان سرطان سینه بسیار موثر باشد.
فلوشیپ هماتولوژی و پیوند مغز و استخوان ادامه داد: روشهای شیمی درمانی یکی از روشهای این بیماری است که این روش در سالهای گذشته پیشرفتههای بسیاری داشته است.
وی با اشاره به اهداف برگزاری کنگره هشتم گفت: این کنگره جایگاه مهمی در آگاهی رسانی به زنان ایرانی و مبتلایان به این بیماری دارد چرا که سرطان سینه ممکن است در هر خانمی بروز کند و کسانی که سابقه ژنتیک دارند بیشتر در معرض این بیماری قرار میگیرند.
وی افزود: عواملی مثل سن بلوغ و سن یائسگی در خطر ابتلا به این سرطان بسیار موثر است همچنین فاکتورهایی مثل حاملگی زودرس و شیردهی در زیر 30 سال میتواند خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.
اصفهانی ادامه داد: مصرف بعضی هورمونها و مسائل محیطی و تغذیهای از دیگر عوامل موثر در ابتلا به این سرطان است، مثلاً مصرف غذاهای کنسروی و غذاهای چرب، همچنین تحرک کم و مصرف نکردن غذاهای گیاهی میتواند شانس ابتلا به این سرطان را افزایش دهد.
وی در پایان گفت: باید بدانید هر غدهای که در محدوده سینه دیده میشود سرطانی نیست اما باید تحت نظر پزشک متخصص معاینه، بررسی و درمان شود.