به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو» برخی اخبار منتشر شده در روزهای گذشته گویای آن است که کارگروه فیلترینگ قرار است امروز و در قالب جلسهای به بررسی فیلترینگ تلگرام بپردازد.
بیش از دو سال از فعالیت دولت یازدهم میگذرد و در این مدت برخلاف سالهای قبل که همواره فیلتر و پالایش اولین راهکار دولتها در برخورد با شبکههای اجتماعی بوده اما این بار دولت از لزوم فعالیت این شبکهها سخن گفت و بر استمرار فعالیت سالم آنها تاکید کرد.
محمدرضا فرنقیزاد، مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در پاسخ به این سوال که «آیا از سوی کمیته تعیین مصادیق مجرمانه رایانهای که مسوولیت فیلتر کردن سایتهای غیرمجاز را برعهده دارد نامهای در این رابطه به وزارت ارتباطات و بهطور مشخص به شرکت ارتباطات زیرساخت ارسال شده است؟»، گفت: تاکنون نامهای در این زمینه به دست ما نرسیده است. وزیر ارتباطات نیز در چند روز گذشته بارها اعلام کرده است که سیاستهای دولت درمورد شبکههای اجتماعی این است که هیچیک از شبکههای اجتماعی که مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند فیلتر نشوند.
محمود واعظی در عین حال بحث فیلترینگ را خارج از محدوده اختیارات وزارت ارتباطات دانسته و گفته است: کارگروهی تشکیل میشود که مصادیق مربوط به بحث فیلترشدن در آن به تصمیم گذاشته میشود و از طرف این کارگروه اگر سایتی غیراخلاقی یا دارای تصاویر یا فیلمهای مستجهن باشد فیلتر میشود و وزارت ارتباطات تنها کارهای فنی آن را برعهده میگیرد.وی درخصوص حد و مرز فعالیت شبکههای اجتماعی نیز اظهار کرد: فعالیت این شبکهها تا جایی که سالم باشد و به گونهای باشد که مردم آن را تایید کنند قطع نمیشود، اما قطعا اگر این شبکهها از خطوط قرمز گذر کنند فعالیت آنها محدود خواهد شد.
وی همچنین یادآور شد: تلگرام نیز اکنون اعلام کرده که دسترسی به بخشهای غیراخلاقی در ایران را محدود کرده و دیگر دسترسی به این بخشها برای کاربران امکانپذیر نیست.
با تمام این توضیحات اما در برخی سایتها اعلام شده است که کارگروه تعیین محتوای مجرمانه رایانهای امروز و در قالب جلسهای به بررسی موضوع فیلترینگ تلگرام خواهد پرداخت. نکته دیگر آنکه برخی اعضا از جمله دبیر این کارگروه از مدتها قبل بر لزوم پالایش این شبکه تاکید داشته و طی روزهای گذشته سایت «گرداب» وابسته به سازمان بررسی جرائم سازمانیافته با این مقدمه نوشت: ارائه استیکرهای غیراخلاقی یا ساخت استیکر با تصاویر کاربران دیگر، نخستین حاشیه تلگرام بود. در حالیکه گمان میرفت این اقدامات باعث خواهد شد که کاربران ایرانی نتوانند از تلگرام استفاده کنند اما موضوع با همکاری شرکت مذکور، ختم به فیلتر نشد. واضح است که مدیران تلگرام نیز نمیخواهند حجم بالای مخاطبان ایرانی خود و منافعی را که از این ناحیه به آنان میرسد، از دست بدهند.
منبع: ایسنا
بنده متأسفانه دیشب شاهد فعالیت چند کانال غیر اخلاقی در تلگرام بودم که به راحتی و بدون دردسر ادامه حیات میدن.
پس چطور میفرمایید؛
(تلگرام نیز اکنون اعلام کرده که دسترسی به بخشهای غیراخلاقی در ایران را محدود کرده و دیگر دسترسی به این بخشها برای کاربران امکانپذیر نیست.) ؟؟!!!
ایکاش هرچه زودتر فیلترش کنند از شرّش راحت شیم
با وجود برنامه خوبی مثل بیسفون نمیدونم دیگه چه نیازی به امثال تلگرام هست ؟!