محمد حسن قدیری ابیانه، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در تبریز، در خصوص بسته خروج از رکود دولت و وام خرید خودرو گفت: اصولا صنایع خودروسازی مشکل اساسی دارد و سیاست هایی مثل اعطای وام خرید خودرو اثرات مقطعی دارد.
وی افزود: دولت با ارزان فروشی نرخ سوخت بوسیله یارانه ها، بازار کاذبی در کشور بوجود آورده که در آن میل به استفاده از خودروی شخصی افزایش یافته است.
سفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک بیان داشت: این درحالی است که یارانه بنزین می توانست برای توسعه حمل و نقل عمومی اختصاص یابد.
قدیری ابیانه خاطرنشان کرد: شرایط موجود باعث شد تا دولت یک سیاست مقطعی را در پیش گیرد تا کمپین ایجاد شده علیه خودروسازی داخلی شکسته شده و این صنایع با شکست مواجه نشود.
کارشناس مسائل بینالملل گفت: دلیل پیوستن مردم به کمپین علیه خودروسازی به دلیل مدیریت ضعیف و فرهنگ کار ضعیف در صنایع خودرسازی کشور بود؛ اما نکته قابل تامل این است که 10 درصد اقتصاد کشور وابسته به خودروسازی است و در صورت شکسته نشدن این کمپین، ارزش پول ما کاهش پیدا می کند و نه تنها خودرو گران تر خواهد شد؛ بلکه سایر کالاها هم گران تر می شوند؛ بنابراین این شیوه بر شاخه نشستن و بن را بریدن است. وام دولت برای رفع مشکل خودروسازی خوب است؛ اما کافی نیست و باید در هدفمندسازی یارانه ها و عرضه سوخت با قیمت واقعی و کیفی سازی این صنعت به سمت اصلاح ریشه ای بروند.
قدیری ابیانه درباره نامه چهار وزیر اقتصادی در خصوص رکود اقتصادی مبنی بر اقدام هماهنگ دولت برای وخیم نشان دادن وضعیت کشور گفت: من اعتقاد ندارم که این نامه با رئیس جمهور هماهنگ شده بود؛ زیرا که رئیس جمهور گفته بود ما از رکود عبور کردیم؛ درحالی که وزرا می گویند امکان ورود کشور از رکود به بحران وجود دارد. این تناقض در اظهار مسئولان کشور نمی تواند هماهنگ شده باشد.
وی افزود: نقل قولی از آقای توکلی منتشر شد که وزرا به این دلیل نامه را منتشر کردند که رئیس جمهور به آنها وقت ملاقات نمی دهد، این مسئله وخیمی در مدیریت کشور است که درباره مهمترین مسئله کشور وقت ملاقات به وزرا داده نمی شود.
این استاد دانشگاه در خصوص تاثیر برجام بر انتخابات مجلس بیان داشت: دولت برای فتح مجلس نیاز به اجرای توافق دارد تا برجام را یک برد جلوه داده و در انتخابات استفاده نهایی را بکند؛ این درحالی است که انتظارات مردم با اجرای برجام در خصوص گشایش اقتصادی محقق نخواهد شد.
قدیری ابیانه افزود: غربیها رفع موقتی تحریم ها را در آستانه انتخابات اجرایی خواهند کرد تا امید ورود غرب گرایان به مجلس شورای اسلامی برقرار شود. حتی در این زمینه آقایان کری و اوباما درباره ی سرنوشت آقای روحانی ابراز نگرانی می کنند. این اتفاق خیلی ناگوار است که بیگانگان نسبت به سرنوشت دولت آقای روحانی ابراز نگرانی کنند.
وی گفت: البته دشمنان همزمان تخریب اصولگرایان را آغاز کرده اند و طبق اظهارات هیلاری کلینتون، ۵۰۰۰ ایرانی با صرف میلیون ها دلار برای تخریب حزب اللهی ها آموزش دیده اند.
این کارشناس درباره وضعیت و ترکیب مجلس دهم اظهار داشت: ما باید تلاش کنیم که افراد اصولگرا وارد مجلس بشوند؛ اما اصولگرا بودن تنها کف قضیه است. نماینده اصولگرا باید خالصانه به سمت حل مشکلات کشور قدم بردارد؛ این درحالی است که اصولگرایان با تبلیغات بیگانگان علیه این جریان مواجه هستند. از طرف دیگر هم دولت زمینه را به نفع اصلاح طلبان فراهم می کند و افراد دخیل در فتنه 88 را وارد دانشگاه ها و وزارت علوم کرده و شخص رئیس جمهور حتی درباره ترکیب مجلس خبرگان نظر می دهد؛ این درحالی است که رئیس جمهور حق دخالت در این امور را ندارد و دولت فقط برگزار کننده انتخابات است.
وی در خصوص رویکرد اقتصادی دولت گفت: دولت براساس اظهارات دولتمردان و برنامه های اقتصادیش می خواهد ذیل چتر نظام اقتصادی غرب قرار گیرد؛ این درحالی است که در تعارض اساسی با سیاست های اقتصاد مقاومتی دارد.
قدیری درخصوص سالروز مبارزه با استکبارستیزی و برخی از تلاش ها برای کمرنگ کردن این روز بیان داشت: برخی از منابع خبری از برخی از استان ها خبر می دهند که شعار دهندگان مرگ بر آمریکا را دستگیر کرده و با آنها برخورد شده است. این رویکرد یک فاجعه است و اگر این خبر صحت داشته باشد باید با عوامل این دستگیریها برخورد جدی کرد.
وی افزود: برخی ها در داخل کشور سعی دارند تا فرش دشمن شناسی را از زیر پای مردم بکشند و رابطه با آمریکا را عادی تلقی کنند. این خطا را مصدق یکبار کرد و کشور را 25 سال گرفتار طاغوت کرد.
سفیر سابق ایران در استرالیا در پایان گفت: آمریکا در منطقه منافعی دارد که با منافع و مبانی اعتقادی جمهوری اسلامی در تعارض ذاتی قرار دارد. آمریکا علاوه بر سرنگونی نظام اسلامی درصدد تجزیه ی ایران است لذا کسانی که علاقه ای به نظام اسلامی ندارند برای حفظ تمامیت ارضی کشور باید از نظام جمهوری اسلامی حمایت کنند.