به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، چهار تشکل دانشجویی دانشگاه های شیراز در نامه ای سر گشاده به اعضای شورای شهر شیراز، شهردار منطقه ۷ و دیگر مسئولان دست اندرکار نسبت به سفر اعضای این شورا به کره جنوبی و عدم حضور در جلسات مطالبه گری و حل مشکلات مردم کوشکک که هفته گذشته به همت تشکل های دانشجویی در حسینیه این منطقه برگزار شد، اعتراض کردند.
متن این بیانیه بدین شرح است:
هو العزیز
اعضای محترم شورای شهر شیراز، شهردار منطقه ۷ و دیگر مسئولین دست اندرکار
سلام علیکم؛
همانطور که مستحضرید در ۱۰ آبان امسال، تعدادی از دانشجویان مجمع عدالتخواه شیراز، تشکل آرمان شیراز، تشکل وصال دانشگاه آزاد شیراز به همراه بسیج دانشکده فنی ومهندسی شهید باهنر، محفلی را در مسجد امام حسن مجتبی(ع) واقع در محله کوشکک برپا کردند تا فرصتی باشد که مردم رو در رو با مسئولان مربوطه به صحبت و بیان مشکلات منطقه کوشکک بپردازند با این هدف که روند رسیدگی به مردم محروم و مستضعف منطقه سرعت بیشتری بگیرد.
در این راستا، دانشجویان در هفتم آبان ماه جاری با اکثریت اعضای شورای شهر و دیگر مسئولان تماس تلفنی گرفتند تا از مسئولان مربوطه دعوت بعمل آورده و ایشان را از برنامه تدارک دیده شده آگاه کنند. همچنین در نهم آبان ماه جاری برای تمامی اعضای شورای شهر دعوتنامه رسمی ارسال کردند.
متاسفانه در روز برگزاری مراسم که تعداد زیادی از مردم منطقه کوشکک به امید حل شدن مشکلاتشان و تعدادی از دانشجویان دغدغه مند و دردمند محرومین، گرد یکدیگر جمع شده بودند، نه تنها هیچ یک از اعضای شورای شهر شیراز، شهردار منطقه هفت و دیگر مسئولان مربوطه حضور نیافتند؛ بلکه فردی را در قامت نماینده خود به محفل صمیمی ما ارسال کردند که سعی در بهم زدن آرامش جلسه و تشویش افکار عمومی داشتند؛ این آقا در کمال ناباوری به جای پاسخگویی به ولی نعمتان خود، مردم منطقه را تهدید کرده و هر گونه انگ و تهمت و برچسبی که خواستند به دانشجویان و موذنین جامعه چسباندند.
دوستان بزرگوار شورای شهر و مسئولین مربوطه؛ شما که شعار ولایت مداری می دهید و خود را پیرو خط امام معرفی می کنید توجه شما را به دو نکته فراموش شده از سخنان رهبری(مدظله) و امام(ره) جلب می کنیم:
۱)رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله) در پیام خود خطاب به دومین همایش سراسری جنبش دانشجویی فرمودند:
«مسابقهی رفاه میان مسئولان، بیاعتنایی به گسترش شکاف طبقاتی در ذهن و عمل برنامهریزان، ثروتهای سربرآورده در دستانی که تا چندی پیش تهی بودند، هزینه کردن اموال عمومی در اقدامهای بدون اولویت و به طریق اولی در کارهای صرفا تشریفاتی، میدان دادن به عناصری که زرنگی و پررویی آنان همه گلوگاه های اقتصادی را به روی آنان میگشاید و خلاصه پدیدهی بسیار خطرناک انبوه شدن ثروت در دست کسانی که آمادگی دارند آنرا هزینهی کسب قدرت سیاسی کنند و البته با تکیه بر آن قدرت سیاسی اضعاف آنچه را هزینه کردهاند گرد میآورند.
اینها و امثال آن نقطههای استفهام برانگیزیست که هر جوان معتقد به عدل اسلامی ذهن و دل خود را به آن متوجه مییابد و از کسانی که مظنون به چنین تخلفاتی شناخته میشوند، پاسخ میطلبد و همچنین در کنار آن از دولت و مجلس و دستگاه قضایی عملکرد قاطعانه برای ریشهکن کردن این فسادها را مطالبه میکند.
رهبر معظم انقلاب در این پیام از دانشجویان می خواهد از کسانی که حتی مظنون به فساد هستند مطالبه کنید جالب است همین دوستانی که خود را سینه چاک ولایت می دانند بر خلاف نص صریح سخنان رهبری عمل می کنند و مطالبه واضح و روشن دانشجویان انقلابی که بار ها با عمل و شعار خود جناح های سیاسی را نفی کرده اند، با برچسب های بی شمار خود به داشتن انگیزه های سیاسی و جناحی متهم می کنند و با اینگونه کار ها از پاسخ گویی به مطالبات مردم و دانشجویان فرار می کنند.
۲ (امام خمینی (ره) می فرمایند:
«همه مدیران و کارگزاران و رهبران و روحانیون نظام و حکومت عدل موظفاند که با فقرا و مستمندان و پا برهنهها، بیشتر حشر و نشر و جلسه و مراوده و معارفه و رفاقت داشته باشند تا متمکنین و مرفهین و در کنار مستمندان و پا برهنهها بودن و خود را در عرض آنان دانستن و قرار دادن، افتخار بزرگی است که نصیب اولیا شده و عملاً به شبهات و القائات خاتمه میدهد که بحمدالله در جمهوری اسلامی ایران، اساس این تفکر و بینش در حال پیاده شدن است».
با این حال گویا مسئولان نه تنها با این قشر مراوده و رفاقت ندارند؛ بلکه اگر اراده ای بر مطالبه از این قشر به چشم بیاید، با چماق تهدید با آنان روبرو می شوند؛ با این وجود یحتمل امام ما مستضعفین با امام شما مسئولان تفاوت هایی دارد.
با همه این اوصاف جمعی از تشکل های دانشجویی دانشگاه های شیراز خواستار پاسخگویی به چند سئوال زیر هستند:
۱. با توجه به شرایط موجود و مناطق محروم شهر چه لزومی دارد طبق مصوبه ای که به تصویب شورا در آمده است، تعدادی از اعضای شورای شهر، به شهر سئول کره جنوبی سفر کنند؟ حداقل درخواست ما از شما این است که دلائل این سفر را برای همگان روشن کرده و پاسخگوی دانشجویان باشید و برای یکبار هم که شده به کره جنوبی شیراز سفر کرده تا از نزدیک این منطقه را هم مشاهده کنید.
۲. رهبر معظم انقلاب بارها بر مدیریت جهادی تاکید کرده اند، با این وجود این چه مدیریتی است که پس از نزدیک به سه سال پیگیری مداوم دانشجویان و مردم آن منطقه (کوشکک) هنوز هم این منطقه با مشکلات بسیاری روبه رو است؟ آیا این تعلل در پیگیری ها و تساهل در حل مشکلات مردم، ناشی از حاکمیت نحوی نگاه صدقه ای بر مسئولین شهری نسبت به محرومین و پایین نشینان جامعه نیست؟
۳. سئوالی که برای ما به وجود می آید این است که چرا در اینگونه همایش های دانشجویی دغدغه مند، فقط و فقط عده معدودی از اعضای شورای شهر حضور به هم می رسانند؟ آیا دیگر نمایندگان محترم، نمایندگان مردم نیستند؟ چرا در هیچ یک از جلسات عمومی دانشجویی ریاست شورای شهر شرکت نمی کند؟
۴. یکی از مهم ترین آسیب های شورای شهر، شفاف و علنی نبودن روند بررسی پیشنهادات و مشکلات شهری است. به چه دلیل مکالمات اعضا در جلسات علنی شورای شهر به صورت مستقیم از رادیو پخش نمی شود تا مردم از مکالمات نمایندگانشان خبردار شوند؟ یا لااقل صوت تمام و کمال صحن علنی در سایت رسمی شورا قرار گیرد؟ اگر واقعاً حساب تمامی اعضا صاف است، پس چه مانعی برای پخش علنی جلسات باقی می ماند؟ آیا مردم محرم شما نیستند و شما موظف به پاسخگویی به ولی نعمتان خود نیستید؟ اجازه دهید مردم از جزئیات تصمیماتی که برای آنان می گیرید آگاه شوند و چرا وکلای مردم بعد از گذشت نیمی از عمر شورای چهارم در مورد تصمیماتی که برای شهر اتخاذ کردند شفاف سازی نمی کنند.
۵. متاسفانه شنیده های ما حاکی از آن است که تعداد مشخصی از اعضای شورای شهر هستند که در عین اینکه در منصب سیاستگذاری می باشند، همزمان در حال فعالیت اقتصادی نیز هستند. اولاً آنکه رهبری می فرمایند: «مال اندوزی حلال بر مسئولین جمهوری اسلامی حرام است»، در ثانی با کمال تأسف برخی از اعضای شورای شهر در حال فعالیت اقتصادی مرتبط با شهرداری هستند و از رانت اطلاعاتی شورای شهر برای منافع اقتصادی خود بهره می برند؛ بنابراین جنبش دانشجویی از نهاد های مسئول مانند حراست شهرداری، نهادهای امنیتی، سازمان بازرسی کل کشور خواستار آن هستیم که در مورد این شبهه که در اذعان جنبش دانشجویی و بخصوص مردم ایجاد شده است شفاف سازی کامل را اتخاذ کنند.
۶. به چه دلیل هر بار که جنبش دانشجویی متعهد، شورای شهر یا شهرداری را مورد نقد قرار داده، با برچسب هایی نظیر منفعت حزبی یا دعوای شخصی رو به رو گردیده است؟ تا کی این برچسب زنی ها از سوی مسئولان ادامه دارد؟ به شما پیشنهاد می کنیم حداقل دیگر از این برچسب هایی که باطل و غیر اساس بودنشان بر همگان اثبات شده است دست برداشته و بدنبال ساخت تهمت ها و برچسب های جدیدتر و به روزتری باشید و جنبش دانشجویی به عرض شما میرساند که در صورت اصرار و تکرار رفتار اشتباه و خلاف قانون و اخلاق حسنه مبنی بر اتهام زنی بدون دلیل به جنبش دانشجویی اهتمام ورزید، این حق را برای خود قائل می دارد که این امر را در مجاری قانونی از جمله دادگستری استان فارس مبنی بر اتهام زنی و نشر اکاذیب و غیره به جنبش پاک دانشجویی را محفوظ بدارد.
با این وجود تجربه منطقه کوشکک شروعی محسوب می شود که جنبش دانشجویی مطالبات خود را برای احقاق حقوق دیگر مناطق مستضعف ادامه داده و تا بهبود وضعیت این قشر همیشه مظلوم و حامی انقلاب هیچگاه از پا نخواهد نشست.
- مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه های شیراز
- بسیج دانشجویی دانشکده فنی و مهندسی شهید باهنر شیراز
- تشکل دانشجویی وصال دانشگاه آزاد
- تشکل دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز