به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز با حضور در همایش استحکام قدرت ملی که در دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد اظهار داشت: موضوع استحکام قدرت ملی یک بحث عقلانی است و وقتی راجع به آن در کشور بحث می کنیم باید توجه داشته باشیم که یک بحث عقلانی را سامان می دهیم.
وی ادامه داد: موضوع استحکام قدرت ملی احتیاج به بررسی های تطبیقی دارد چرا که این مسئله تنها مختص کشور ما نیست و همه کشورهای دیگر به این موضوع توجه می کنند هر چند ممکن است به این دلیل که ما یک کشور انقلابی هستیم مولفه های اختصاصی هم داشته باشیم اما ویژگی های مشترکی نیز با دیگر کشورها داریم.
لاریجانی تصریح کرد: ما به خاطر ویژگی های متفاوت می توانیم مولفه های اختصاصی نیز داشته باشیم خصوصیت جهادی در ایران یکی از مولفه های قدرت ملی ما است که از جمله وجوه اختصاصی کشورمان به شمار می رود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد مقطع انقلاب ماست مقطع انقلاب همواره یک تلالو داشته و تاثیراتی را در عرصه فرهنگ، اجتماع و رفتار سیاسی ما داشته که باید به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد چرا که انقلاب یک حادثه بزرگی برای منطقه و جهان به شمار می رود.
وی تاکید کرد: باید کالبدشکافی کنیم که چرا اکثر آسیب های اجتماع ما در مقطع انقلاب کاهش سقوط پیدا کرده است بررسی گذشته می تواند به ما گرای دهد که به وسیله آن چگونه از این تجربه برای آینده استفاده کنیم.
لاریجانی بیان کرد: همان گونه که انسان یک تشخص دارد جامعه نیز از تشخص برخوردار است تشخص یک جامعه به حوزه فرهنگی و سابقه تاریخی آن برمی گردد؛ تشخص واقعی جامعه به همان چیزی که مردم با آن تعریف می شوند باز می گردد؛ مردم با فرهنگ، اجتماعیات و عرفیاتشان زندگی می کنند بستر زندگی مردم بستر فرهنگی و اجتماعی است این وجهه تشخصی است که جامعه را معرفی می کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دین و تفکرات دینی که به بار نشسته در کشور تصریح کرد: بسیاری از مناسبات اجتماعی ما تحت تاثیر دین است و عملکرد گذشته این گونه نشان می دهد که در فهم دین و مسائل عرفی اقدامات کمی انجام نداده ایم.
وی بیان کرد: باید بدانیم که در مطالعاتمان یک امر ثابت را بررسی نمی کنیم بلکه آن چه در حوزه فرهنگ و دیگر حوزه ها بررسی می شود یک امر سیال است.
لاریجانی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در سفرشان به خراسان شمالی که در چند سال گذشته داشتند پیرامون سبک زندگی سوالاتی را مطرح کردند سوالاتی نظیر این که چرا دروغ در جامعه است. چرا توجه به برخی ملاک های دینی مان ضعیف است که بیشتر این سوالات به حوزه فرهنگ ما باز می گردد؛ بخش فرهنگ یک رکن مهم است که باید به اشکالاتمان در این زمینه توجه کنیم؛ طبعا حوزه فرهنگ و اجتماع دستور العمل یا بخش نامه خاصی ندارد بلکه باید این موضوع را در جامعه تفهیم کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی یاداور شد: در بحث صیانت از حوزه فرهنگ و اجتماع موضوع امر به معروف و نهی از منکر موضوعی است که از آن گاهی غفلت شده و یک موضوع مهم به شمار می رود؛ امر به معروف و نهی از منکر یک رفتار جمعی سالم را به وجود می آورد و عامل حیات بخش برای کشور است.
وی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر نباید تنها به منوط به دستگاه دولتی باشد این مسئله یک عامل صیانت بخش در جامعه است که حتی گاهی خجالت می کشیم درباره آن صحبت کنیم.
لاریجانی بیان کرد: جدا از محسناتی که در کشور وجود دارد با آسیب های اجتماعی روبه رو هستیم که برخی از آن ها ریشه در گذشته و برخی پس از انقلاب به وجود آمده است. آسیب هایی هم چون روند صعودی آمار طلاق و آمار اعتیاد که باید به آن توجه کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در یک نگاه کلی اگر بخواهیم معدل بگیریم طی این سال ها معدل آسیب های اجتماعی روند رشد یافته ای داشته که این مسئله بر ساختار قدرت ملی یک کشور تاثیرات منفی می گذارد؛ آسیب های اجتماعی به زودی خود را بروز نمی دهند آن ها مانند یک خوره ای هستند که استحکام قدرت ملی یک کشور را تحت تاثیر قرار می دهند.
وی با اشاره به مشکلات در عرصه اقتصادی کشور خاطر نشان کرد: حوزه اقتصاد حوزه دیگری است که باید به آن توجه کرد ما همواره چالش های زیادی را در این حوزه داشتیم از اول انقلاب تاکنون رشد ما از نظر اقتصادی متوسط سه درصد، بیکاری حدود 12 درصد و تورم چیزی در حدود 20 درصد بوده که این آمار نشان می دهد ما با یک مشکل ساختاری و مدیریتی در عرصه اقتصادی مواجه هستیم.
لاریجانی ادامه داد: از آنجایی که کشور ما با تحریم و جنگ روبه رو بوده بخش اقتصادی مدیریت های مختلفی نیز داشته است و این معدل برای کشوری که می خواهد جهش داشته باشد قابل قبول نیست ما نمی توانیم بگوییم ساختار قدرت ملی مان بالاست اما جهش اقتصادی پایینی داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حوزه اقتصادی چند عامل مانع جهش اقتصادی بوده که از جمله آن جریان سوسیالیستی است؛ به طور مثال بحث اجرایی کردن اصل 44 قانون اساسی که مقام معظم رهبری نیز بارها بر آن تاکید کردند نگاه کنید که چگونه اجرا شد آیا منظور از این که اقتصاد مردمی شود این بود ما گمان می کنیم اگر شرکت های مهم در کشور به وجود بیاید در حقیقت سرمایه داری به وجود آمده در حالی که یکی از اشکالات این است که شرکت های توانمندی در این حوزه نداریم.
وی با بیان این که ما در عراق نقش مهمی در مردم سالاری داشتیم یادآور شد: مقام معظم رهبری بارها فرمودند که باید اقتصادمان در دستان مردم باشد و این امر همچون یک جهاد می ماند آیا امروز چنین حسی وجود دارد؟
لاریجانی تصریح کرد: علاوه بر این مشکلات امروز فضا هم اجازه نمی دهد که این اتفاق صورت گیرد؛ وضعیت بروکراسی سنگینی که امروز در کشور شاهد آن هستیم از جمله موانع موجود در حوزه اقتصادی کشور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه اقتصادی که اقتصاد مقاومتی باشد باید سرمایه گذاری را سهل کند ادامه داد: به ضرس قاطع می توانم بگویم بسیاری از قوانینی که طی دو سال اخیر در مجلس در زمینه کسب و کار تصویب شد اجرایی نشده است.
وی تاکید کرد: چرا امروز با مسئله رکود مواجه هستیم؟ چرا که نقدینگی در جامعه را نمی توانید به سمت تولید ببرید. هنوز بستر برای ایجاد تولید در کشور فراهم نشده است.
لاریجانی خاطر نشان کرد: فکر می کنم که یک مقررات دراز مدت در بخش اقتصادی در کشور لازم است که ثبات در این حوزه برقرار شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در حوزه اقتصادی ما یک مشکل مهم داریم که آن مشکل بازمی گردد به ساختارها؛ دولت باید کوچک شود ما تحمل دولت به این وسیعی را نداریم!
وی بیان کرد: از آنجا که ما یک نظام مردم سالار دینی هستیم این مسئله یک نقطه قوت برای کشور ما به شمار می رود اما مسائلی نیز در این زمینه است، مردم سالاری دینی حتما یک آورده مهم برای کشورمان به شمار می رود حتی جایگاه ایران در منطقه تا حد زیادی مربوط به همین مسئله است تا جایی که می توان گفت مردم سالاری دینی یکی از عناصر قدرت در داخل کشور به شمار می رود.
لاریجانی تاکید کرد: اگر بخواهیم مردم سالاری دینی در مجرای صحیح قرار گیرد باید این مسئله سامان دهی مناسب خود را داشته باشد در غیر این صورت فریب کاری در آن به وجود می آید.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: گاهی یک عده این پز را می دهند که ما کار به تشکیلات نداریم به متن کار داریم، این یک حرف فریب کارانه است اگر شما فرمت دمکراسی را در نظر می گیرید باید ساختار آن را قبول کنید. اگر همه در چارچوب حرف بزنند آن وقت یک ادب سیاسی حاکم می شود؛ وقتی تشکیلات در جامعه رشد نمی کند افراد با نگاه موقت به جامعه نگاه می کنند.
وی تاکید کرد: آن جاهایی که بحث رای جمع کردن است افراد با یکدیگر مسابقه می گذارند اما آن جایی که جراحی لازم است ملاحظه می کنند ما امروز برای بخش هایی از اقتصاد حتما به یک جراحی نیاز داریم، ما امروز نیاز به یک سامان دهی برای انسجام در درون کشور داریم.
لاریجانی تاکید کرد: رهبری حتما عنصر انسجام بخش در کشور ما هستند یک عنصر قدرتمند برای تنظیم امور اما همه جا نباید از این ابزار استفاده کرد، عقول مختلف در جامعه باید آنقدر رشد یافته باشند که خودشان را منسجم کنند جاهایی مثل مسئله هسته ای و منطقه ای آنجا جایگاه رهبری است و حتما باید خط دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: مردم سالاری دینی و دمکراسی یک بخش مهم در استحکام قدرت ملی ما است که باید به این وجهه آن توجه کنیم که اگر آسیبی وجود دارد آن آسیب ها حل شود.