رضا ایرانمنش، دبیر جامعه اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در کرمان، در رابطه با موانعی که بر سر راه تشکلهای دانشجویی برای برگزاری برنامههایشان وجود دارد، گفت: سیاستی که از ابتدای سال ۹۲ با شروع به کار دولت یازدهم در وزارت علوم وجود داشته و حتی با تغییر وزرا و سرپرستان و حتی در دورهای که آقای فرجی دانا وزیر بود و در حال حاضر آقای فرهادی این سیاستها تغییر نکرده است و هدف آن این بوده که تا میتوانیم نگذاریم تشکلهای دانشجویی و انقلابی برنامههای خودشان را انجام دهند.
وی ادامه داد: حال این سیاست با عدم صدور مجوز برای برنامهها و قراردادن مسیر پر از مشکل و روال اداری بر سر راه تشکلهای دانشجویی انجام میشود که یا بودجه نیست یا امکانات نیست؛ این موارد روالی است که در امور فرهنگی دانشگاه است.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه این روندها در سطح اتحادهها و در دانشگاههای سراسر کشور نیز وجود دارد، بیان داشت: جالب اینجاست افرادی در دولت حاضر کار میکنند این اشکال را از دولتهای نهم و دهم میگرفتند که دولتهای گذشته روندی را به پیش میبردند که میخواهند تک صدایی ایجاد کنند؛ اما در حال حاضر خودشان در حال انجام این کار به صورت نرم هستند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری ادامه داد: همانگونه که مقام معظم رهبری در تمامی سخنانشان که در دیدار با دانشجویان یا اساتید و یا روسای دانشگاهها به صورت کاملا صریح تاکید کردهاند، نباید مانعی برای فعالیت تشکلهای دانشجویی و خصوصا تشکلهای انقلابی ایجاد شود.
ایرانمنش گفت: با این حمایتی که مقام معظم رهبری از تشکلهای دانشجویی کردهاند، نشان میدهد که این تشکلها کار اشتباهی را انجام ندادهاند و نمیخواهند انجام دهند و گرنه رهبر انقلاب تذکر میداند.
وی با اشاره به اینکه مشکلات ایجاد شده بر سر راه تشکلهای دانشجوی به سیاستهای وزارت علوم برمی گردد، بیان داشت: با توجه به سیاستی که وزارت علوم؛ روسای دانشگاه و معاونین و مسئولان فرهنگی دانشگاهها در پیش گرفتهاند، نشان میدهد که اشکال کار آز آنجاست؛ اما چه شده که تصمیم گیرندگان اصلی این روند را دارند جای سئوال است.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان تاکید کرد: اگر قرار است تشکلهای دانشجویی انتقادی از دولت نکنند؛ این را کاملا و صریح اعلام کنید و بگویند که ما نمیخواهیم تشکلهای دانشجویی از دولت انتقاد کنند.
ایرانمنش با اشاره به اینکه عمدهترین بحث فرهنگی تشکلهای دانشجویی با معاونین و مسئولان فرهنگی است، بیان داشت: به عنوان مثال در دانشگاه باهنر کرمان مجوز سخنرانی برای فردی به این دلیل که ممکن است از سیاستهای داخلی دولت انتقاد کند داده نشده است.
وی تصریح کرد: مسئولان فرهنگی این دانشگاه اعلام کردند که اگر قرار است برنامهای برگزار شود، باید صورت مناظره باشد، اما این قانون باید برای تمامی تشکلها یکشان نیست.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: یکسری تشکلهای خاص اگر بخواهد برنامهای برگزار کنند و مجوز مشروط به برگزاری مناظره صادر شود؛ اما تشکل دیگری دو سخنران همسو دعوت میکنند و به راحتی مجوز میگیرند.
ایرانمنش خاطر نشان کرد: این تضارب آرا در برگزاری برنامهها نشان از این میدهند که دولت و سیاست وزارت علوم این است که به تشکلهای همسو با خودشان مجوزه کار بدهند؛ اما تشکلهای دانشجویی که اختلاف فکری با دولت دارند در انزوا باشند و صدایشان شنیده نشود.