به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر دریادار دوم امید گلستانی ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه اصفهان با اشاره به ۷ آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: در چنین روزی عملیات مروارید در سال ۵۹ توسط دریادلان نیروی دریایی علیه دشمن بعثی انجام گرفت و نیروی دریایی توانست در ۶۷ روزی که از شروع جنگ گذشته بیش از دو سوم نیروی دریایی عراق را منهدم کند.
وی گفت: در این عملیات چنان ضربهای به نیروی دریایی عراق وارد شد که تاکنون هم نتوانسته خود را بازسازی کند و در آن روز یکی از پایگاههای نفتی عراق منهم شده و ضربه شدیدی به اقتصاد کشور عراق تحمیل شد.
مشاور عملیاتی فرماندهی نیروی دریایی ارتش افزود: این عملیات جزو بارزترین و مهمترین جنگ دریایی در محدوده خلیج فارس بود که ناو پیکان در این عملیات نقشی مؤثر داشت.
گلستانی تأکید کرد: از عمدهترین نتایج این عملیات میتوان به شکست نیروی دریایی عراق، محاصره دریایی شناورها، جلوگیری از واردات و صادرات بصره و فاو، قطع خطوط مواصلاتی دشمن و صیانت از مرزهای آبی کشور و نشان دادن توانمندی نیروی دریایی ایران به منطقه اشاره کرد.
وی تأکید کرد: در آن سالها صادرات نفت برای کشور بسیار پراهمیت بود که این مأموریت خطیر به نیروی دریایی ارتش سپرده شد تا کشتیهای نفتی را در حین مأموریت خود اسکورت کنند.
مشاور عملیاتی فرماندهی نیروی دریایی ارتش ضمن اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در ۷ آذر ۶۸ مبنی براینکه هفتم آذرماه هنرنمایی نیروی دریایی بود و انصافاً نیروی دریایی خوب کار کرد، گفت: در آن زمان همه چیز به نفت مربوط بود و اسکورت کشتیهای نفتی بسیار مهم بود که نیروی دریایی با انجام ۱۵۰ عملیاد دریایی در مجموعه نزدیک به ۱۰ هزار فروند کشتی را اسکورت کرد و عملیاتها ۹۹.۸ درصد موفقیتآمیز بود.
گلستانی مطرح کرد: نیروی دریایی در زمینه عملیات زمینی در خطه خرمشهر و در کنار یگانهای نیروی زمینی و هوایی و سپاه پاسداران و همچنین در عملیات پدافند از جزیره آبادان و پشتیبانی و تدارکات نیروهای آبادان نقش بسیار ارزندهای داشت.
وی در ادامه با اشاره به سخن رهبری مبنی براینکه نیروی دریایی ارتش سیاسی، بینالمللی، علمی و نظامی است که در پیشرفت کشور نقش مهمی دارد، بیان داشت: نیروی نظامی براساس مأموریت ذاتی خود حافظ مرزهای آبی ایران است و از لحاظ علمی بالاترین سطح فناوری را در ناوشکنها میتوان دید که باید علم و دانش بالایی برای ساخت و استفاده از آنها داشت.
مشاور عملیاتی فرماندهی نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: بارزترین شاخصه آمادگی رزمی و اقتدار نیروی دریایی مبارزه با دزدان دریایی است که از سال ۸۷ با اعزام ۳۷ ناوگروه بیش از ۲ هزار شناور تجاری کشور را اسکورت کرده و حضور مستمر نیروی دریایی در منطقه شمال اقیانوس هند موجب افزایش عمق راهبردی کشور و استقلال ملی شده است.
گلستانی اذعان کرد: لازمه حضور ناوشکنها در اقیانوسها ایجاد پایگاههای مجهز عملیاتی در سواحل جنوب شرق و مکران است و رهبری نیز در این خصوص و حضور در سواحل تأکیداتی داشتند و نیروی دریایی در زمینه ایجاد زیرساخـتهای آموزشی، بهداشتی و نظامی در سواحل مکران و جنوب شرق کشور فعالیتهایی را انجام داده است.
وی تصریح کرد: با اعزام ناوگروههای عملیاتی خود مساحتی بیش از ۲۸ برابر محیط کره زمین را پوشش دادهایم و ضمن اعلام پیام صلح و دوستی حضور مقتدرانه خود را در اقیانوسها به اثبات رسانیدهایم.
مشاور عملیاتی فرماندهی نیروی دریایی ارتش در پایان گفت: نیروی دریایی ارتش با کمکهای خداوند و تدابیر رهبری و دعای خیر مردم بیشترین تلاش خود را در جهت پیشرفت و اقتدار ایران انجام خواهد داد.