گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت؛ پس از پیروزی انقلاب اسلامی و نقش مردم در کسب آن، بر اساس تفکر و اندیشه حضرت امام خمینی(ره) در تشکیل حکومت اسلامی، نقش اساسی را به مردم واگذار نمود و مردم به تبعیت از مرجعیت دینی دستورات امام (ره) را نصب العین خود قرار داده و اوامر ایشان را اطاعت نمودند. پس از این پیروزی توطئه های بسیاری از سوی دشمنان بکار بسته شد تا حکومت مقتدر اسلامی در ایران شکل نگیرد و به واسطه کمک عوامل داخلی و خارجی به شکل ها و رنگ های مختلف، هر روز یک قائله به راه انداخته می شد تا این نظام که با شعار نه شرقی نه غربی بر سر کار آمده بود، شکل نگیرد.
تدابیر امام(ره) در مقاطع مختلف به ویژه در زمان پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی و تا زمان رحلت ایشان به عنوان قانون اساسی و منشور برای ملت ایران اسلامی طراحی و به یادگار مانده است که یکی از این تدابیر ارزشمند امام تشکیل ارتش بیست میلیونی و بسیج مستضعفین است. این فرمان حضرت امام باعث شد خلاء های امنیتی و نظامی که در زمان پیروزی انقلاب به وجود آمده بود توسط سپاه و بسیج پر گشته و با نقش آفرینی بسیج باز هم نقش مشارکت مردم در امنیت و مبارزه با گروههای ضد انقلاب به مردم واگذار شود. با شروع جنگ و تهاجم رژیم بعث عراق به مرزهای کشور نقش بسیج بیشتر به چشم آمد چرا که این نیروی عظیم الهی که بر مبنای اعتقاد و باور دفاع از اسلام و قرآن در عرصه های مختلف حضور پیدا کرد، توانست در زمان دفاع مقدس به خوبی از کیان مملکت دفاع کند و با حضور خود در مقابل دشمن ایستادگی نماید.
مقاومت مردمی و حضور بسیجیان باعث گردید که در روزهای نخستین جنگ که اهداف و برنامه هایی که دشمن برای تصرف خاک ایران اسلامی در سر پرورانده بود، تحقق پیدا نکند زیرا بسیجی به عنوان یک نیروی تخصصی، کارآمد و با آرمان های الهی گوش به فرمان رهبر با تمام وجود ایثارگری می کند و در طول ۸ سال دفاع مقدس توانست در کنار سایر نیروهای نظامی مانند ارتش و سپاه نقش اساسی خود را ایفا نماید.
لذا واضح است که بسیج عهده دار بسیاری از عملیات ها در زمان جنگ بود و به عنوان یک نیروی پیشرو در سخت ترین شرایط از موانع متعدد خاکریز، مین و کانال های انفجاری و سنگرهای بتونی که توسط کشورهای غربی و حامیان رژیم بعث عراق مهیا شده بود، عبور کند و طرح و نقشه آنان را در روی زمین نقش بر آب سازد و با نثار خون خود توانست سخت ترین خطوط دفاعی دشمنان را منهدم نماید. این حضور باعث شد که دشمن تاب مقاومت در برابر این دفاع جانانه را نداشته و با هر عملیات بخشی از سرزمین های تصرف شده آزاد شود.
حال این سوال پیش می آید چرا تفکر جهاد و شهادت می تواند به عنوان اصل و پایه در تمام حوزه های مختلف اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و... جوابگو باشد. تفکر جهاد و شهادت زمان و مکان نمی شناسد تنها به تکلیف الهی و آرمان های انقلابی خود فکر می کند. اگر این الگو فداکاری و ایثار و از خودگذشتگی امروز هم در جامعه رونق بگیرد، مطمئناً بسیاری از نابسامانی های فضای داخل کشور را مرتفع می کند. بسیج به عنوان یک الگوی جهادی امروز در بسیاری از کشورها پرچمدار دفاع از اسلام و قرآن است. آنچه که در سوریه، لبنان، عراق و یمن اتفاق می افتد، برگرفته از الگوی بسیج است که در دنیا به عنوان یک الگو بکار گرفته و استفاده می شود.
بسیج واقعی کسی است که بتواند خدمت بیشتری به مردم داشته باشد و در عرصه فرهنگی حضور داشته باشد. مثلاً یک بسیجی در عرصه اقتصاد بتواند در زمینه اشتغال و تولید در این زمان تلاش کند. یک بسیجی در حوزه سیاسی باید حافظ آرمان های والای انقلاب و امام راحل باشد و یک بسیجی در حوزه فرهنگی باید چنان تلاش کند که به اطرافیان خود، آگاهی و بیداری تعلیم دهد چرا که امروزه دشمنان جنگ فرهنگی را بر ضد ما آغاز کرده است. دشمنان با شبهه انداختن در تفکر دینی و الهی مردم می خواهند در نظام ما رخنه کنند لذا امروزه نیاز است بسیجیانی که علاقه مند به نظام و انقلاب هستند، در حوزه فرهنگی حضوری فعال داشته باشند تا بتوان نسلی آگاه و بسیجی برای آینده انقلاب تربیت نمود.
دشمن در جنگ فرهنگی باورها و آرمان های ما را مورد هدف قرار داده و از طریق ناهنجاری های اجتماعی به دنبال آن هستند که فضای فرهنگی و مذهبی حاکم بر جامعه را از قداست بیندازند. امروزه برخی از دشمنان داخلی می خواهند مردم را از فرهنگ بسیج و ارزش ها دور نمایند و الگوهای دیگر مانند سکولارسیم را مطرح نمایند لذا نیاز است ما بسیجیان شبانه روز در راستای امر فرهنگی تلاش نماییم.
بسیج باید اهل نظم، انضباط، بصریت و آگاهی باشد و بتواند به شبهات و فتنه هایی که ممکن است اتفاق بیفتد، واکنش به موقع داشته باشد تا نسل امروز نه جنگ و نه انقلاب را درک نموده، مورد هجوم فرهنگی و فکری قرار نگیرد. فضای مجازی یکی از مسائلی است که دشمنان و بدخواهان نظام در آن با ایجاد شبهه در اعتقادات مذهبی در جامعه می خواهند به کشور ضربه بزنند لذا آنهایی که اهل قلم هستند و آنان که کارشناس مذهبی هستند باید در عرصه باشند و به سوالات پاسخ دهند.
اگر این تفکر بسیجی و فرهنگ ایثار و شهادت در کشور حفظ شود، باعث می گردد که ایران اسلامی به عنوان یک کشور قدرتمند در دنیا به جایگاه اصلی و مورد نظر خود برسد. زمانی ماموفق خواهیم شد که بسیج پرچمدار علمی و فرهنگی در کشور باشد. امروز همانند دفاع مقدس لازم و واجب است که ما برای پیشبرد اهداف انقلاب در صحنه حضور داشته باشیم و همچنان با تبعیت از مقام معظم رهبری بتوانیم بحث تمدنی جهان اسلام را پیش ببریم. اگر می خواهیم اسلام به جایگاه اصلی خود برسد، باید به تبعیت از فرمان رهبری، آن چشم اندازی که برای ما ترسیم شده را دنبال کنیم که انشاء الله شاهد سربلندی ایران اسلامی و مسلمانان در سراسر جهان خواهیم بود.
حمید آلی آبادی، مدیر توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی ایلام