به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زاهدان، فریبا کوشا، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در نشست میان خبرنگاران گفت: سامانه GIS یا سیستم اطلاعات جغرافیایی توسط معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با هدف ارتقاء کیفیت مدیریت سلامت، برنامهریزی، آنالیز و ارزیابی برنامههای سلامت در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به بهرهبرداری رسید.
وی اظهار کرد: این سامانه اطلاعات جغرافیایی، سامانهای نوین برای مدیریت سلامت و تجزیه و تحلیل اطلاعاتِ مکانی است که قابلیت جمعآوری، ذخیره، تجزیه و تحلیل و نمایش اطلاعات جغرافیایی همه مراکز درمانی را دارد.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: سامانه GIS با جمعآوری و تلفیق اطلاعات پایگاه دادههای مختلف، به وسیله تصویرسازی و استفاده از آنالیزهای جغرافیایی، امکان نمایش اطلاعات مورد نظر را در نقشهها و بر اساس موقعیتشان فراهم میکند. همچنین قابلیت بررسی و پیگیری روند شیوع و انتشار بیماریها، اختصاص و توزیع مکانی منابع از طریق ارزیابی نیازهای بهداشتی درمانی منطقهای، تعیین مکانهای بحرانی و نقاط خطر و مسیریابی بهمنظور کمکرسانی سریع و به موقع در موارد ضروری و اورژانس، ارزیابی خطرات محیطی(Environmental Hazards ) و میزان تماس(Exposure ) با مواد آلودهکننده، تشخیص سریع اپیدمیها و کنترل به موقع آنها از جمله قابلیتهای این سامانه به حساب میآیند.
کوشا تصریح کرد: این سامانه قابلیتهای دیگری نیز دارد که ثبت بیماریها، یافتن ارتباط بین عوامل محیطی و بروز بعضی بیماریها ، بهبود برنامههای غربالگری و پیگیریها از طریق دستیابی سریعتر و آسانتر به بیماران، ایجاد یک شبکه ارتباطی مناسب و کارآ بین مراکز و موسسات مختلف بهداشتی درمانی، پایش و ارزشیابی برنامهها و مداخلات بهداشتی درمانی و ارزیابی کمیت و کیفیت خدمات همچنین میزان دسترسی مردم به آنها، بهبود سیستم آمار و اطلاعرسانی و کمک به تصمیمگیری مبتنی بر شواهد و مستندات، مدیریت بحران در سوانح و حوادث به همراه پیشگیری از بیماریها از دسته قابلیتهای سامانه GIS هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هماکنون واحد GIS معاونت درمان با همکاری واحد نظارت – اعتباربخشی و صدور پروانههای معاونت درمان اقدام به موقعیتیابی مراکز درمانی تحت پوشش در سطح شهر زاهدان کرده است.