به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از رویترز، تاکنون حدود 40 دکل حفاری از حدود 350 دکل در سرتاسر جهان از بازار خارج شده چرا که نرخ روزانه به دلیل کاهش قیمت نفت و فشار هزینهها میان شرکتهای نفتی پایین آمده است.
خوراکیم جورنی تحلیلگر شرکت مشاور ریستاد انرژی میگوید: در جریان این چرخه تا 100 دکل باید حذف شود. تاکنون شاهد حذف 42 دکل از بازار بودهایم و بنابراین باید 60 دکل دیگر نیز حذف شود.
تحلیلگران در شرکتهای واسطه دانسک مارکت و فاندفاینانس آمارهای مشابهی را در این خصوص ارائه دادهاند. تاکنون بیشتر شرکتها دکلهای غیرقابل استفاده را به جای برچیدن کامل غیرفعال کرده اند اما انتظار میرود این روند در سال 2016 تغییر پیدا کند.
ساندر استورمیر تحلیلگر شرکت دانسک مارکت میگوید: میادین زیادی غیرفعال شدهاند، اما تعداد کمتری از آنها بهطور کلی حذف شدهاند. ما پیشبینی میکنیم که این روند به شکل قابل توجهی در سه ماهه اول سال آینده افزایش پیدا کند.
تحلیلگران میافزایند: فعالیتهای بروزرسانی پرهزینه برای دکلهای قدیمی بدون قرارداد، عامل اصلی به حساب میآید.
هفته گذشته شرکت نروژی اکتشاف نفت دت نورسک قراردادی را با شرکت نفت فراساحلی ترنساوشن برای اجاره یک دکل حفاری نیمه شناور به قیمت 179 هزار دلار در روز امضاء کرد.
به گفته شرکت ترانس اوشن قیمت قبلی اجاره این دکل در روز 373 هزار دلار بود.
جورنی خاطرنشان کرد: در دورههای مطلق این پایینترین نرخ ثبت شده برای یک دکل شناور است و نشان میدهد که شرایط در حال حاضر چقدر بد میباشد.
در سال 2013 نرخ دکلهای حفاری آبهای عمیق به حدود 700 هزار دلار در روز افزایش یافت اما دکلهای حفاری نیمهشناور بالای 600 دلار در روز اجاره میرفت.
تحلیلگران صنعت دکلهای حفاری و رییس تحقیقات خدمات نفتی در شرکت فاندفاینانس گفت: انتظار دارد که نرخ اجاره دکلها تا سطح هزینههای اجرایی پایین بیاید.
شرکتهای حفاری جزو آن دسته از شرکتهایی هستند که بیشترین ضربه را از پایینآمدن قیمت نفت دیدهاند.
شرکتهای اولسن انرژی و شرکت فراساحلی سونگا 30 درصد از ارزش خود را تاکنون در سال جاری از دست دادهاند.