به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مناظره دانشگاه یا باشگاه سیاسی با حضور امیرحسین قاضی زاده نماینده مجلس و حسن رسولی استاندارد اسبق خراسان توسط بسیج دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.
در این مناظره رسولی گفت: وقتی صحبت از کرسی و مناظره می شود، به دنبال این باشیم که بهره ای از آن مجلس ببریم.
وی با بیان اینکه دانشجو طبقه روشنفکر جامعه است و ما باید پاسخ خطا را به او بدهیم، خاطرنشان کرد: البته این خیلی بد است که در ایران اسلامی دانشجو به دنبال رقاصی در دانشگاه باشد.
استاندار اسبق خراسان بیان داشت: تحمل و مدارا یعنی قدرت و قدرت واقعیتی است که دارای تبع سرکش است.
وی ادامه داد: مدیران روحانی متاسفانه لفظ هماهنگی را با وادادگی اختیارات اشتباه گرفته اند، ما باید به اصل قانون اساسی برگردیم و مر قانون رعایت شود.
رسولی با اشاره به وظایف مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مجلس می تواند کلیت قوه مجریه را رای اعتماد دهد؛ اما نماینده مجلس نمی تواند بخشدار را فرماندار قرار دهد.
فرماندار اسبق خراسان با تاکید بر اینکه هر چه فضا امنیتی تر باشد، هزینه مجموعه دانشجویی بالاتر می رود، گفت: ما با آنچه باید باشیم، فاصله داریم.
رسولی در پاسخ به سئوال دانشجویی در خصوص فاکتورهایی که باعث ادعای تقلب در سال 88 شد، گفت: اگر میزبان برنامه تمایل داشته باشم، به انتخابات 88 از نظر کارشناسی می پردازیم.
وی ادامه داد: دانش و توان کشور در سال 88 دانش و توانی مناسب نبود و ما شاهد بودیم که احمدی نژاد به جای مرهم برخی را خس و خاشاک نامید.
در ادامه قاضی زاده با بیان اینکه من نماینده مشهد هستم، گفت: من به عنوان نماینده مردم در عزل بعضی از مدیران بی کفایت تلاش کردم؛ اما به نتیجه نرسیدم و این را بدانید در انتصابات نیز دخالتی نکردم حتی در وزارت بهداشت که از بستگان من هستند، در انتصاب روسای دانشگاه نقشی نداشتم.
وی خاطرنشان کرد: من دو سال است که سخنگوی جبهه پایداری نیستم و اگر موضوع جلسه ما در مورد عملکرد مجلس اصولگرا باشد، حتما نظراتم را خواهم گفت.
وی گفت: ما با مجلس و دولت آرمانی فاصله زیادی داریم؛ البته باید دانست که دولت های مختلف پس از انقلاب از دولت سازندگی تا اعتدال خدمات بسیاری برای کشور کرده اند؛ البته آسیب هایی را نیز داشته اند متاسفانه یکی از عادات ما این است که وقتی به مسئولیتی می رسیم، افراد قبل از ما کافر می شوند.
قاضی زاده گفت: این را باید گفت که اصولگرایان از خطای دوستانشان چشم نپوشیدند و از خطاکار حمایت نکردند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم روزی در دانشگاه های ما گفت و گوی آزاد، عمیق و بدون جنجال حاکم باشد.
این نماینده مجلس در خصوص شورای نگهبان در انتخابات نیز خاطرنشان کرد: آیا تا کنون شده شورای نگهبان در نتیجه انتخابات به نفع کسی دست برده باشد، مشارکت مردم در سال 88 ده درصد بیشتر از مشارکت مردم در سال 92 بود و ما می بینیم حضور مردم در اداره کشور نهادینه شده است.
رسولی گفت: دوره دانشجویی زمان بسیار مغتنمی است که میتواند موجب به دست آوردن مهارتهای لازمی میشود که در آینده میتواند در حوزههای مختلف به کار فرد بیاید.
نسبت دانشگاه با احزاب سیاسی نیست
وی به تجارب دوره دانشجویی خود اشاره داشت و ادامه داد: نسبت دانشگاه با احزاب سیاسی نیست و دانشجو به عنوان فردی که آرمان خواه است و تلاش دارد تا عدالت را در همه ابعاد در جامعه ایجاد کند شناخته میشود.
رسولی دانشگاه را نیازمند داشتن استقلال دانست و افزود: نهاد دانشگاه باید استقلال خود را حفظ کرده و مانند دانشجویان سال 58 که با گروهکهای منافقین و ترور درگیر بودند استقلال در عمل داشته تا بتواند از ماهیت خود دفاع کند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این نکته که امیدوارم روزی برسد که در این کشور از بیرون دانشگاه برای دانشگاه تصمیمی گرفته نشود، گفت: باید روزی برسد که دانشگاه بتواند خودش با اتکاء به دانشجویان و اساتید و مسئولان دانشگاهی راه دانشگاه را انتخاب و ادامه دهد.
در ادامه رسولی در پاسخ به رفیعی مجری برنامه با بیان این سئوال که منظور شما از اداره دانشگاه بیرون از دانشگاه چیست؟ تصریح کرد: زمانی که ریاست دانشگاه فردوسی مشهد باقری بود و من نیز سمت ریاست شورای تامین و استانداری مشهد را به دست داشتم دانشجویان در دانشگاه فردوسی اعتراض و تجمع کرده بودند.
دانشگاهی که کف آن با کف پوتین پلیس آشنا شود پادگان است
وی ادامه داد: باقری از من به عنوان رئیس شورای تامین خواست تا پلیس را وارد دانشگاه کنم، من به او گفتم دانشگاهی که کف آن با کف پوتین پلیس آشنا شود دانشگاه نیست بلکه پادگان است و به عنوان نماینده دولت اصلاحات مانع از دخالت نیروی امنیتی در دانشگاه شده و اعتراضات دانشجویان با مدیریت باقری و همکارانش تا ساعت 3 شب به پایان رسید.
استاندار سابق مشهد با اشاره به این نکته که امروز فضای دانشگاه نسبت به آن دوران تفاوت کرده است، تاکید کرد: فضای دانشگاه اکنون گرچه نسبت به دوره احمدی نژاد بهتر شده؛ اما بازهم نتوانسته استقلال رفتاری خود را داشته باشد.
رسولی به اتفاقات دانشگاه یاسوج اشاره کرد و متذکر شد: این اتفاق که در دانشگاه یاسوج رخ داد و مهمان علی رغم تائید هیئت نظارت دانشگاه در دقایقی مانده به برگزاری برنامه به دلیل برخی مداخلات بیرونی از ورودش به دانشگاه ممانعت شد و کار به جای سخنرانی و تضارب آراء به چاقو کشی در دانشگاه و میان دانشجویان رسید، نشان از استقلال دانشگاه دارد؟
وی ادامه داد: این رفتار دانشجو گذشته از گرایشش با هر تفکری که باشد تحت تاثیر عوامل بیرونی، نوعی خود زنی است و باید دانشگاه در این خصوص رفتار خاصی را پیش بگیرد.
در ادامه قاضیزاده هاشمی نگاه به دانشجو را از دیدگاه نگاه به انسان کامل مورد بررسی قرار داد و گفت: خداوند در قرآن الگوهای احسن بسیاری را تعریف کرده است که در این میان حضرت ابراهیم(ع) سر سلسله جریان حق طلبی است.
نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حضرت ابراهیم فرد حق گویی است و با وجود این که از خانوادهای متمکن و دارای قدرت است؛ اما حرف حق را زیر پا نمیگذارد و نکته جالب توجه این است که فردی در برابر ظلم استوار و در برابر خداوند کاملا خاشع و فرمان پذیر است.
وی متذکر شد: حضرت ابراهیم خانواده خود را در سرزمینی که خدواند دستور میدهد رها کرده و پس از سالیانی که فرزندش اسماعیل برومند شده او را میبیند و دستور قربانی کردن او را از خداوند دریافت و در برابر این فرمان نیز اما و اگری ندارد.
قاضیزاده هاشمی جنبش دانشجویی را به دلیل عدم تعلقات شدید به دنیا دارای باطنی پاک دانست و افزود: جوان به دلیل عدم چسبندگی به دنیا پاک و شجاع است و به همین دلیل در جهان این جوانان هستند که در خط مقدم تفکرات جهانی قرار دارند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اتفاقات تاثیر گذار دوران مشروطیت و ملی شدن صنعت نفت را به دلیل ارتباط دانشجو با روحانیت دانست و تاکید کرد: باید این حقیقت را پذیرفت که اگر دانشگاه به انقلاب اسلامی نمی پیوست انقلاب اتفاق نمیافتاد.
وی متذکر شد: البته این نگاه با این عقیده که جنبش دانشجویی را عمله احزاب بدانیم کاملا متفاوت است و باید دانشجو به عنوان فردی که به بلوغ فکری رسیده در مناسبات سیاسی و اجتماعی کشور تلاش خود را انجام دهد.
قاضیزاده هاشمی رشد علم و دانش و نگاه سیاسی در جوان را نیاز ابتدایی وی قبل از ورود به دانشگاه دانست و افزود: این نکته که بسیاری از مدیران انقلاب و جوانانی که جنگ را اداره کردند افرادی هستند که در دوران دانشجویی کار تشکیلاتی کرده و تحمل نظر مخالف را آموختهاند حاکی از همین موضوع است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سخنان رسولی در نقد دولت احمدی نژاد، گفت: هنگامی که از انسداد و محدودیت سخن میگویید نباید با نگاه بیانصافانه حرف زد و نباید فراموش کرد در دوره اصلاحات بسیاری از سخنرانیها در مجلس لغو میشد و بسیاری از مدیران در سال 1380 اجازه سخن گفتن نداشتند.
در ادامه علیزاده؛ مسئول تشکل انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که ما دانشجویان به دنبال برگزاری کرسی های آزاد اندیشی هستیم؛ اما با وجود اختیاراتی که به ما از سوی دانشگاه داده شده باز هم خبرنگاران در برنامه مانع از آزادی بیان دانشجو میشوند، گفت: در حالی که بنا بود مناظره دانشجویی دو روز قبل در دانشگاه پشت درهای بسته باشد؛ اما وجود خبرنگار در برنامه نشان داد ما در ابراز عقاید خود آزادی نداریم.
وی ادامه داد: این جای تعجب دارد که در برنامههایی که هیئت نظارت تائید و ما در حال برنامه ریزی برای اجرای آن هستیم تهدیدهای جانی به اجرا کنندگان برنامه از سوی برخی که مطمئنا دانشجو نیستند صورت میگیرد.
علیزاده به تهدید جانی خود در هنگام انجام مقدمات برنامه دی ماه سال جاری این تشکل اشاره داشت و افزود: دانشگاه مسئول جانی دانشجو است و ما نمیدانیم این افراد چه کسانی هستند که ما را تهدید جانی جهت انجام ندادن برنامه میکنند.
در ادامه رسولی در حمایت از علیزاده گفت: من آخرین سخنان رپیس دولت اصلاحات در 16 آذر آخرین سال ریاست جمهوریاش را به خاطر دارم که در پاسخ به انتقادهای تند معترض دانشجو، گفت: من خدا را شکر میکنم که فضای کشور به جایی رسیده است که دانشجو بتواند دومین مقام عالی سیاسی کشور را به چالش بکشد.
وی ادامه داد: این نکته حقیقت دارد که هیچ کدام از دولتهای بعد از اصلاحات نتوانستند مانند دوران وی در اداره حکومت و دانشگاه موفق باشند.
رسولی گفت: اصلاح طلبان در دولت اصلاحات دارای مدارای بیشتر و اهل تعامل و گفتگو بودند و مطالبات دانشجویی را دنبال میکردند.
قاضی زاده هاشمی در جواب سئوالات علیزاده که خواستار آزادی عمل دانشجو در دانشگاه و نبود فضای امنیتی شده بود گفت: مخاطب شما در صورت دریافت تهدید جانی شمخانی؛ رئیس امنیت ملی است نه دو مناظره کننده در این برنامه.
وی ادامه داد: اکنون دولتی بر سر کار است که تمامی معیارهای شما را دارا می باشد وتمام عناصر را جهت دادن آزادی بیان به دانشجو در اختیار دارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی به نقل خاطره رسولی از روز 16آذر سال آخر ریاست جمهوری رپیس دولت اصلاحات اشاره کرد و بیان داشت: نقض این خاطره نیز وجود دارد آن جا که رپیس دولت اصلاحات گفته میدهم مخالفان را بگیرند و حق گفتن نقدها را به مخالفان دانشجو نمیداد.
دانشجو در فکر آزاد است و در شرع محدود
وی به مشکلات رخ داده جهت اجرای برنامههای انجمن اسلامی اشاره داشت و تاکید کرد: درست است که دانشجو باید آزاد باشد؛ اما این آزادی در گفتوگو و فکر است نه از حیث حدود و شرع!.
قاضیزاده هاشمی افزود: اعتراض صورت گرفته به ارسال فیلم به نهاد نمایندگی دانشگاه و یا امام جمعه شهر به دلیل عبور دانشجو از شرع وارد نیست، زیرا من نیز فیلم ارسالی به آیت الله علم الهدی را دیدم و من نیز مخاطب آن غفلت دانشجویی بودم.
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تا هنگامی که قانون اساسی در کشور حاکم است باید قانون رعایت شود؛ اما در خصوص گرفتن فیلم و افشای اشتباهات دانشجویان باید گفت: افشای فاحشه کار درستی نیست و ارسال این فیلمها که نوعی افشای فاحشه است از طرف اسلام پسندیدنی نیست.
در ادامه میرزایی؛ نماینده جامعه اسلامی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به سخنان علیزاده، گفت: باید گفت ما نیز امنیتی نداریمُ تفاوت در نداشتن امنیت میان ما و انجمن اسلامی در این است که درخواستهای ما از سوی هیئت نظارت دانشگاه بدون هیچ دلیلی رد میشود و حتی پس از قبول این درخواست باید امید و آرزو داشته باشیم که یکی از مسئولان دانشگاه در مراسم حضور پیدا نکرده و مراسم را در زمان دلخواه خود خراب نکند.
وی ادامه داد: البته تماس با خانوادههای ما و دادن این پیشنهاد که مراقب کارهای فرزندان خود در دانشگاه باشید نیز از دیگر تهدیدهایی است که ما را گرفتار کرده است.
میرزایی در پایان گفت: با وجود تمامی سخنان عنوان شده برخی مسئولان در کشور ابایی از ایجاد اختلاف میان دانشجویان ندارند و تلاش دارند دانشجویان درگیر حزب شود.
امکان تقلب در انتخابات در اندازهای که نتیجه را تغییر دهد وجود ندارد
رسولی نیز با بیان این نکته که تا زمانی که انتخابات ما الکترونیکی نشود امکان تقلب در آن وجود داد، گفت: به عنوان فردی که کار انتخاباتی کردهام میگویم امکان تقلب در انتخابات در کشور وجود دارد؛ اما نه در اندازه 11 میلیون و در اندزهای که بتواند نتیجه انتخابات را تغییر بدهد.
وی در پایان گفت: امیدواریم با مداخله رهبر معظم انقلاب انتخابات مجلس در اسفند ۹۴ نیز به خوبی سال ۹۲ برگزار شود.
زیر سئوال بردن مشارکت با عظمت 88 با ادعاهای شخصی کار درستی نیست
هاشمی در بخش پایانی گفت: این که شما بر اساس تفکرات ذهنی خود انتخاباتی به عظمت انتخابات سال ۸۸ را با بیان این دلایل محق اتفاقات شوم آن دوران بدانید اوج اشتباه انسانی است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: رهبر انقلاب رای مردم را همیشه محافظت کردند و هیچ دورهای اجازه ندادند رایی جابه جا شود و این را باید آقایان باور کنند.
هاشمی با بیان اینکه میزان مشارکت مردم در انتخابات 92 با کاهش 10 درصدی روبه رو بود، گفت: در پایان باید بگویم اگر دانشجو بتواند همیشه راحت حرف بزند اتفاقاتی که در روز دانشجو رخ میدهد مشاهده نخواهد شد و دانشجو برای بیان حرفهایی که در دلش عقده شده در مدت چهار دقیقه مجبور به فریاد و داد زدن نمیشود.