محمدابراهيم اعلمي آلآقا، رئیس دانشگاه رازی در حاشیه مراسم تجليل از پژوهشگران و فناوران برتر استان كرمانشاه دانشگاه رازی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در کرمانشاه، گفت: هفته پژوهش بهانهاي است كه توجهات را باید به سمت پژوهش و فناوري سوق دهيم.
وي ادامه داد: متاسفانه پژوهش همواره در كشور ما مظلوم واقع شده و مواردي ديده ميشود كه مسئولان در هنگام سخن گفتن از پژوهش به صورت ويژه ياد ميكنند؛ اما در مقام عمل كه ميرسد چندان توجهي به آن ندارند.
رئیس دانشگاه به تاكيدات ويژه مقام معظم رهبري به امر پژوهش و كسب علم و دانش اشاره كرد و گفت: آنچنان كه بايسته و شايسته است در اجرا و پيادهسازي رهنمودهاي مقام معظم رهبري جدي نيستيم.
اعلمي آلآقا، با تاكيد بر اينكه اعتبارات پژوهشي جوابگوي نيازهاي اين حوزه نيست، تصريح كرد: به نظر ميرسد بايد يك ميثاق ملي براي توجه ويژهتر به بحث پژوهش در كشور رخ دهد.
وي همچنين با تاكيد بر اينكه پژوهش تقاضامحور بايد مدنظر دانشگاهها قرار گيرد، گفت: امروز دانشگاه خود را مسئول ميداند كه در مسير توسعه كشور نقش ويژهاي ايفا كند.
رئیس دانشگاه رازی به مسئوليت آموزشي دانشگاهها در كشور اشاره كرد و افزود: يكي از بخشهايي كه دانشگاههاي كشور به خوبي در آن انجام وظيفه كردهاند، حوزه آموزش دانشجويان است؛ به گونهاي كه دانشجويان ايراني هرگز مشكل خاصي براي پذيرش در دانشگاههاي مختلف جهان ندارند و همواره با استقبال هم مواجه ميشوند و اين درحاليست كه هزينههاي آموزشي در ايران يك دوم و حتي يك سوم هزينههاي آموزشي در ساير نقاط جهان است و اين بهرهوري، بهرهوري بالايي است.
اعلمی تاكيد كرد: امروز در بخش توليد كارشناس در كشور تمامي زيرساختهاي لازم را داريم؛ اما در بخش پژوهش اينگونه نيست.
وی گفت: از اصليترين دغدغههاي ما اين است كه موضوعات پژوهشهاي ما، موضوعاتي باشد كه سمت و سوي آن حل مشكلات مردم و جامعه باشد.
رئیس دانشگاه رازی در پايان تاكيد كرد: بايد روحيه جهادي را در بخش پژوهش و تحقيقات به وجود آوريم تا پژوهشها بتوانند خود را به سمت فناوري و در نهايت توليد ثروت براي جامعه سوق دهند.